Cwaniaczek Flint Opublikowano 12 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 Cześć wszystkim! Uwielbiam serię, pierwszą część przeszedłem gdzieś koło 2009 roku, następne dwie dwukrotnie, ostatnio skończyłem zew prypeci. No i mam ochotę w końcu jakiś mod ruszyć, ale szczerze mówiąc kręci mi się w głowie, jak próbuję się zorientować który warto ruszyć, od którego zacząć, etc. Zobaczyłem wideo Heda https://www.youtube.com/watch?v=0fFXKtAFmc0 i już wiem, że call of chernobyl, ale widzę też na forum, że jest kilka przewrotów na bazie tej platformy i znowu zawrót głowy :). Którą wersję wybrać? Chcę spolszczoną wersję z ruskim dubbingiem, wiadomo, no i może jakiś rozbudowany wątek fabularny? Słyszałem, że call of chernobyl jest generalnie pusty fabularnie, ale obiecaną otwartość świata chcę zachować, pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 @Cwaniaczek FlintF https://stalkerteam.pl/forum/450-call-of-chernobyl/ Tutaj masz i CoCka i kilka modów opartych na nim, są i spolszczone, i z fabułą, i można do nich dociagnąć różne dodatki. Gusta są różne więc polecam zajrzeć do pierwszych postów w tematach to z opisów będziesz wiedział co ci najbardziej może się spodobać. Większość z tych dużych modów opartych na CoCku to mody samodzielne więc możesz nawet zainstalować wszystkie na raz i sobie potestować w co chcesz grać, a może w kilka na raz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 @Cwaniaczek Flint y na naszym forum, dobrze trafiłeś. Z tego co napisałeś, wywnioskowałem, że oprócz trzech podstawek w nic innego do stalkera nie grałeś. Jeśli dobrze zauważyłem, to moja rada jest taka. Nie zaczynaj tej przygody od CoC, ani od żadnej wariacji na nim opartej, a od modów branych chronologicznie jak powstawały. Od Priboj Story,Tajnych Ścieżek, Powrotu Szramy, czy Trylogii zaurusa, Apokalipsy i następnych. I nie tylko, bo jest takich mnóstwo. A jak już przejdziesz ich tak 10 - 15 i poznasz ich smak, świat Strefy widziany oczyma innych bohaterów, to z modów na CoC podpowiadam Powrót Legendy. Jedyny mod z pełną fabułą. Jest na forum temat rankingu modów. Tak wg atrakcyjności jak i trudności. Będzie Ci przy wyborze moda bardzo pomocny. Jak popatrzysz na pierwszą stronę forum, to masz tam działy z modami spolszczonymi dla poszczególnych podstawek lub tych samych autorów modów. Mają wszystkie oryginalny język w tle, bo tłumaczyć pliki dźwiękowe, to robienie moda od zera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cwaniaczek Flint Opublikowano 25 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 Dziękuję bardzo Panowie za cenne rady, dzięki nim sobie uświadomiłem, że lepiej zrobię odświeżając sobie serię od początku, a więc Cień Czarnobyla. Właśnie ściągam OGSE, żeby wbić się już w środowisko modyfikacji i żeby po prostu nie zmagać się z siermięgą pierwszej części. Będę nękał w przyszłości i dzielił się wrażeniami, pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 @Cwaniaczek FlintFlint To ci jeszcze namieszam Ogse jest bardzo dobre ale dodatkowo możesz też pobrać OGSR jej najnowszą ulepszoną wersję, główne zmiany to przejście na 64bitowy silnik, lepsza grafika, poprawa błędów, poprawa zadań i zmiana/dodanie trochę nowych, trochę fajnych zmian gameplayowych. Wady: od czasu do czasu wyloty do pulpitu jak masz pecha albo słabego kompa lub przegniesz z ustawieniami. Ale nic nie jest idealne. W sumie to oba są samodzielnymi modami to możesz zainstalować oba i zobaczyć, w który gra ci się przyjemniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cwaniaczek Flint Opublikowano 25 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 No nie wiem, warto ciągnąć jeszcze raz? Jest lepsza optymalizacja etc? W sumie jak są poprawione i dodane nowe zadania, to może się skuszę, ale ogse obczaję najpierw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 @Cwaniaczek FlintLepiej chodzi i ładniej wygląda, jak nie masz ograniczonego neta to niczym nie ryzykujesz. Ewentualnie obczaj na yt jakiś filmik żeby porównać. Do niczego nie zmuszam tylko podpowiadam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk3 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Weź Call of Chernobyl [CoC] Od nie dawna gram i spisuję się świetnie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Generalnie jeżeli ktoś się chce bawić w COCa, to z góry polecam wrzucić jakąś kombinację addonów z ModDB żeby doszło trochę różnorodności do tego 'moda'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi