kondotier Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Od kilku dni, przy każdym nowym otwarciu portalu Interii na kompie, oraz po powrocie z tematu na czołówkę, pojawia mi się ankieta dotycząca gier komputerowych, pomimo zainstalowanego blokera reklam. Wygląda to tak: Następna strona to kilka pozycji wyrażenia zgody na przetwarzanie danych. Czy komuś też się takie coś dzieje? A przede wszystkim, jak się od tego uwolnić? Nie ma opcji, że dziękuję, nie skorzystam. Defender nie uznał tego za wirusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 @kondotier, coś kiepski ten Twój bloker reklam, wypróbuj uBlock. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 @smox Jak dobrze popatrzysz na zrzut, to widać, że mam uBlocka. Otwierałem tę pierwszą stronę ankiety, gdzie są pytania o zgodę, potem uBlocka. Był dla ankiety aktywny, a mimo to się nadal pojawia. Jeśli sam jej nie zamknę, znika po kilkunastu sekundach. Czy ktoś jeszcze, nie podpowiedział by mi, jak usunąć na stałe tę ankietę? Nie jest ona może powiązana jakoś ze sterownikami od karty graficznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Ja tam w reklamy mam wywalone ale ostatnio zainstalowałem Adblock plus dla chroma i na razie nic nie wyskakuje. O uBlocku nigdy nie słyszałem, a AdBlock kojarzę od zawsze więc chyba jest popularny/skuteczny/znany? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 @kondotier: Podejrzewam że brakuje jakiś list aktywowanych. Zobacz czy masz w ustawianiach uBlocka aktywne polskie listy i je zaktualizuj. @tom3kb: teraz uBlock origin chyba najlepiej działa 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 @portals Tylko żebym ja wiedział, gdzie tego szukać. Już wcześniej łaziłem w jego ustawieniach i szukałem czegoś, co mi pozwoli tę ankietę zamknąć. Dziwi mnie tylko to, że tyle czasu przeglądarka z uBlockiem działa bez problemu, a ja przed pojawieniem się tej ankiety oprócz zgody na ciasteczka, żadnych innych zgód nie dawałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Podeślę wieczorem. Ja używam uBlock Origin, ustawienia których pewnie Ci brakuje: W regionalnych obie polskie listy. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 @portals No to ja mam pozaznaczane te pozycje. Okazuje się, że wysyła to jakaś firma sondażowa z Warszawy. Tam gdzie są te zgody jest Regulamin, który można przeczytać. Tam znalazłem odsyłacz do strony tej firmy. Wywołałem ją, ale to jakaś pułapka, bo bez zalogowania wejście niemożliwe, a zalogować się można tylko w tej ankiecie. Tam też znalazłem adres tej firmy. A przez to samo zawiera się z tą firmą umowę na świadczenie usług. Rozmowy z firmą przez e-maila, ale po podaniu swoich personali. A z innych zgód, trzeba wyrazić przyzwolenie na handel moimi danymi. Trzeba będzie się z tym dziadostwem pomęczyć, aż zrezygnują z powodu mojej nieaktywności. Chyba, że ktoś mi podpowie, w jaki inny sposób można ich zablokować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi