Skocz do zawartości

Gość Diegtiariow
Wiadomość dodana przez Meta,

attention_mid.png Warto wiedzieć przed zagraniem: Uniwersum, w którym osadzona jest seria modów "Przygody Masona" jest alternatywne względem oryginalnej trylogii S.T.A.L.K.E.R., a w każdej części występują duże niezgodności wobec kanonicznych wydarzeń i postaci - taka już wizja autora. 

Kolejność chronologiczna trylogii:
1. Łącznik
2. Złe towarzystwo
3. Złe towarzystwo 2: Mason

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Diegtiariow

ZT_redive-cover_by_meta.jpg

Tytuł oryginalny: Плохая Компания 2.0 Final RE-dive ver1.01
Platforma: Zew Prypeci 1.6.02
Data premiery: 03.09.2020 r.
Autor: RUSSIANBEARPLAY
Autor spolszczenia: @Szczepan9205
Śr. długość rozgrywki: ok. 5 godzin

OPIS:

Pokaż ukrytą zawartość

PORADY:

Pokaż ukrytą zawartość

GALERIA:

Pokaż ukrytą zawartość

INSTALACJA:

Pokaż ukrytą zawartość

LINKI DO POBRANIA:

Pokaż ukrytą zawartość

Jeśli chciałbyś wesprzeć autora spolszczenia:

Pokaż ukrytą zawartość

Źródło: Logo2021_site.png.1d603075f10eb6d7a4300f627d4274d9.png.67dc62efcb4d7f7fa8b31f389c6ed290.png

• Agrael zmienił(a) tytuł na Bad Company 2.0 Final RE-dive
  • Agrael podpiął/eła i promował(a) ten temat

@cez137 Ta wersja moda jest tą mniej dorobioną technicznie wersją i bazuje na Bad Company z 2014 roku tylko ma dodany STCoP i inną pogodę i 64bitowy silnik, żeby było płynniej, przez co gra nie naprowadza na to co trzeba zrobić w tym momencie. W każdym razie musisz teraz podejść do łóżka w Pralni i gra przeniesie Cię przed oblicze pewnego jegomościa co pchnie fabułę do przodu i potem do samego końca już będzie prowadzić. Wersja Remaster to ta technicznie dużo bardziej dopracowana i fabuła jest w niej trochę inaczej poprowadzona po to, żeby właśnie uniknąć m.in takich sytuacji. Ale spolszczenie do niej będzie dostępne za jakiś czas bo jestem w trakcie prac nad nim ;) 

@Szczepan9205 zrobiłem jak mówiłeś i rzeczywiście pchnąłem fabułę, porobiłem grzecznie wszystko i znowu stanąłem z zadaniami od Brodacza i Gryfa, nic sie nie dzieję, mam czekać na info, chodzę i zbieram klamoty po prypeci, wgl nie kumam ocb z tymi okolicznościami, to mam gdzieś iść coś zrobić? czy wszystko wyjaśni sie w X8?

ss_cez137_07-04-22_19-32-40_(pripyat).jpg

@Szczepan9205 znowu utknąłem w Jubilenach, wlazłem nawet na dach i nic się nie dzieje, Gryf cały czas na dole, nie chce gadać a ci stoją na piętrze z windą i nic, dziwne, coś trzeba zrobić? na youtube znalazłem tylko filmy z tą poprzednią częścią ale tam jest reakcja na silnik windy a tu on na nic nie reaguje

ss_cez137_07-05-22_09-22-46_(pripyat).jpg

@cez137 Oni potrafią się zaciąć w taki sposób - upewnij się, że w okolicy KBO nie kręcą się już żadne mutanty bo najczęściej przez to Gryf się zacina i dopiero po ubiciu mutantów lub zombifikowanych rusza na górne piętro budynku. Warto się rozejrzeć koło szkoły bo możliwe, że tam jeszcze są jakieś żywe mutanty lub w okolicach samego KBO się zabłąkał jakiś zombiak :P

• Dzięki! 1

@tom3kb Chodzi o dokładnie tą wersję, do której link podesłała @Meta ;) Jeżeli chce się mieć, że tak powiem, kanoniczną wizję tego jak Bad Company 1 ma się fabularnie łączyć z 2ką no to wtedy zamiast grać w tą wersję RE-Dive powinno się zagrać w Remastera. Z kolei jeśli chce się zagrać w Bad Company 1 w oryginale czyli tak jak autor je stworzył w 2014 to można zagrać w oryginał z 2014 lub w tą wersję RE-Dive, gdzie obie oferują te same zadania i te same 3 zakończenia tylko RE-Dive od tej z 2014 roku różni się 64 bitowym silnikiem itd. ( w opisie jest podane jakie są różnice).

Znowu czysty Remaster jak i wersja z 2014 to czysta vanilla czyli oprócz nowej fabuły i zadań nie ma w niej nic - żadnej paczki broni itd. Ale i o tym pomyślałem, więc ukaże się spolszczenie do standardowego Remastera i Edycja Roszerzona (jeszcze myślę nad nazwą) będąca stand-alone'em, który będzie zawierał 64bitowy silnik, STCoP 3.4.3, pogodę CGIM, Absolute Nature i Absolute Structures i Nano-Hud + jak w RE-Dive hybrydę closed captions i lektora i poprawione ikony ekwipunku bo autorom/autorowi Re-Dive nie chciało się nawet ikonek w ekwipunku ogarnąć, żeby się porządnie wyświetlały :P Do wersji z 2014 też wstawię spolszczenie, ale do niej już nie będę się w dodatki bawił, żeby była takim stricte vanilla modem.

Na zachętę kilka fotek ;) 

Pokaż ukrytą zawartość

• Dodatnia 1

• Agrael zmienił(a) tytuł na Złe Towarzystwo/Bad Company: 2.0 Final RE-dive
  • Agrael przestał(a) promować temat
  • Meta zmienił(a) tytuł na Złe Towarzystwo/Bad Company: Final RE-dive 2.0