Guest Diegtiariow Posted January 6, 2022 Report Share Posted January 6, 2022 Nazwa: Ночь Перед Рождеством 5: Twórca: Сэр Макс & Человек TAPOchek, Настя Рэп Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004, dynamiczne oświetlenie Data premiery: 06.01.2022r. OPIS: Spoiler Rozpoczynamy naszą przygodę. Przed nami, drogi graczu, ścieżka znanego Miszy. Zona pełna niebezpieczeństw, śnieżyc, wychłodzone puste pięciopiętrowe budynki i warsztaty przedsiębiorstw przemysłowych, żywa choinka na placu przed Pałacem Kultury Energetik w zamarzniętej, ale żywej Prypeci. Pozostaje tylko przejść. Nie ma drogi powrotnej. Zmiany: Spoiler Mod nie działa na statycznym oświetleniu z powodu zmienionych lokacji. GG może umrzeć od wyziębienia. Bez pancerza nie da się przeżyć. Zmienione modele i konfigi broni, prawozamkowe modele; Zoptymalizowane pod zimę shadery; Realistyczne dźwięki środowiska; Dźwięki fabularne; Do gry wprowadzono temperaturę, GG może zamarznąć; Specjalne autorskie aranżacje noworocznych melodii i piosenek; I wiele więcej... Podziękowania: Spoiler AMK mod 1.4.1 - AMK-Team; Sound Remake - MulleR i Mongol; AI pack - xStream; Winter Zone - Valeras98; ПСЕВДО-S.T.A.L.K.E.R. lafugix Aaz Павел Старкошевский Карнавальная Ночь Холодная кровь Daria Semikina Vladimir Gladkih Autumn Aurora Monnoroch Rulix aka Bak MacroN Nature_Winter Customization pack Autumn Aurora Eiro Nareth L@r1ng1t$ King Friday Cold Zone HotMelody SCREENY: Spoiler WIDEO: Spoiler LINK DO POBRANIA: Spoiler Yandex: https://disk.yandex.ru/d/C8CALiqo4hdvpA TRUDNOŚCI PODCZAS PRZECHODZENIA (UWAGA, SPOILERY): Spoiler 1. Częściej zapisujcie grę. Na wszelki wypadek. 2. W trakcie strzelaniny - nie ma potrzeby pokonywania napastników, są nieśmiertelni. Trzeba przeżyć atak, potem fabuła będzie się toczyć dalej. 3. Jeśli po włączeniu włącznika światła nie pojawił się dialog z Dimą, wszystko jest w porządku. Trzeba po prostu wyłączyć włącznik, od razu nie odchodząc od niegoН. P.S. Twórcy poprawią. 4. Jeśli trzeba wyłączyć muzykę - z Dziadkiem Mrozem będzie odpowiedni dialog na początku gry. Wyłączy się muzyka w odbiornikach, fabularno-sytuacyjna i inne powody do obaw o prawa autorskie, a także muzyka w końcowym wideo (bo tylko tam kompozycja jest w oryginalnym wykonaniu). ŹRÓDŁO: AP-PRO.RU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vidkunsen Posted January 6, 2022 Report Share Posted January 6, 2022 Fajny, gram. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Diegtiariow Posted January 6, 2022 Report Share Posted January 6, 2022 Początek gry: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted January 6, 2022 Report Share Posted January 6, 2022 @Pancerniak77 Widziałem na ap-pro, że chyba pomylili rok wyjścia. Mamy przecież już 2022. A mod dzisiejszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bacenty Posted February 14, 2022 Report Share Posted February 14, 2022 Cześć Znów, jak w modzie Koniec Świata, brakuje plików: ui_st_mm_mp.xml string_table_includes.xml stable_dialogs_deadcity.xml ui_st_mapdesc.xml ui_st_mp.xml stable_game_credits.xml Może ktoś podrzucić? Z góry dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom3kb Posted February 14, 2022 Report Share Posted February 14, 2022 @bacenty no już miałeś dane tam to sobie pobierz i zostaw gdzieś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bacenty Posted February 14, 2022 Report Share Posted February 14, 2022 2 godziny temu, tom3kb napisał: @bacenty no już miałeś dane tam to sobie pobierz i zostaw gdzieś. Nie jestem debilem, tak zrobiłem, wstawiłem je do moda i ruszył, stąd wiem, że gra wymaga plików o takich samych nazwach. Ale nie wiem, czy w różnych modach są to te same pliki, bo w [Końcu Świata] hipki fungowały, a tu nie do końca jest różowo, bo zadania wyglądają tak: Znaczy, nie wiem, czy te pliki mają coś wspólnego z opisami zadań, ale to ciekawa koincydencja. Znowu - mam (jeszcze) te parę szarych komórek, więc mogę się domyślić większości zadań, ale np: na Radarze było 5 podpunktów i za cholerę nie wiedziałem, co mam zrobić. Zadanie mi się zaliczyło, nadal nie wiem, jak, ale zaliczyło. Obawiam się tylko, że w pewnym momencie utknę i nie ruszę dalej, bo "się samo " nie zrobi... Jeżeli to nie w/w pliki odpowiadają za zadania, czy też ich nazwy w PDA, to proszę o pomoc w rozszyfrowaniu tego, co pojawia się w zakładce [Задания]. Oczywiście nie chodzi mi o to, żeby ktoś mi napisał, co to były za zadania, te na screenie, tylko - jak zrobić, żeby nowe pojawiały się już dobrze opisane. Żeby było zabawniej - powyższy opis dotyczy chyba tylko zadań z głównego wątku, bo poboczne widać normalnie: Ma ktoś jakiś sensowny pomysł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted February 14, 2022 Report Share Posted February 14, 2022 @bacenty Jedynym logicznym rozwiązaniem jest przetłumaczenie moda, jeśli go stawiasz na naszej podstawce. Drugie wyjście, to postawić go na rus podstawce, wtedy mod te braki weźmie z niej. Ale trochę dla mnie jest dziwnym, że zadania z moda są "nieobecne". Wygląda to tak, jakby to co pobrałeś było niekompletne. W moda się nie bawiłem, to mogę tylko pogdybać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts