Skocz do zawartości

OP-2.2 - Dyskusja ogólna

vidkunsen
Wiadomość dodana przez Agrael,

W tym temacie prowadzimy wszelkie rozmowy na temat OP-2.2.

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Boberm, juz wczoraj skonstatowałem, że jest podobieństwo do zadań z wersji 2.1 i znalazłem sobie dokumenty jak i zadanie na czołgi z akumulatorem:

https://www.youtube.com/results?search_query=сталкер+оп+2.1+документы+воронина+свалка+

Zadanie z cyklu bezsensownych > Kupa biegania po kątach na lokacjach aby finalnie dostac jakiegoś ckm-a ( no chyba ze zmienili fanta). Jeden z wielu tzw - wkurwiałek/przerywników niepotrzebnie wydłużających czas. A jeszcze będzie ich trochę- tych przerywników. Do fabuły nie wnosi kompletnie nic. A jak skończysz ganianie to takich ckm-ów będziesz miał juz kilka w schowkach. No i dostaniesz perk " archiwista" czy jakoś tak...

Op2.2 to copy/paste Op2.1 plus ciut zmian typu - zamiast jednego miejsca spawnu itemu masz ich np 5 ( kurtka dla kolesia z Kordonu) , dodato jakieś nowe "linie melodyczne " , utrudniono jeszce bardziej walkę :-)))  , dodano kilka broni bez których na pewno nie można byłoby sie obejść :-))))))) . Ale za to jest na 64 bitach - do tej pory ANI RAZU nie wywalił się z powodu braku pamięci , a jadę na HD grafice , i nie oszczędzam miejsca w plecaczkach :-))

Ale to moja prywatna ocena.

W ramach przerwy od innych zajec wybrałem się na wycieczkę po miejscach jeszcze nieodkrytych w OP2.2 ( przy niecnej pomocy spawnera :-))) ).

.........oto zdjęć kilka z Dworca

ss_w8pro_01-29-22_14-15-33_(l64_railstation).thumb.jpg.9c1544ac6ef3d746a473d832b88f66bc.jpg

Pokaż ukrytą zawartość

oraz Cichej Doliny ( urokliwe miejsce )

Pokaż ukrytą zawartość

Tudziez nowe stworzonko - ładnie sie usmiecha

ss_w8pro_01-23-22_18-48-14_(marsh).thumb.jpg.6d621ab829ac6d53aae03ade1e51cd5c.jpg

• Dodatnia 1

@vidkunsen - jak nie musisz ... to lepiej nie ryzykować. Ale co tam....

1/ zrób sobie twardy zapis 

2/ Skopiuj go.

3. odpal spawnera - poszukaj  teleporterów 

-poszukaj artefaktu  Teleport ( btw - winienes go juz miec w skrytce za jakieś zadanie)

.... i już. 

A potem jak juz ponapawasz sie pustką na lokacjach - usuń trwale zapisy wszelkie , a niepotrzebne .. i wróc do gry.Z nadzieją ze nic sie nie "pozajączkowało".

BTW: a te sto butelek palinki🤪 to niby skąd miałeś??

A na poważnie - zabawy ze spawnerem prawie zawsze powodują pózniej problemy większe lub mniejsze.

W dniu 30.01.2022 o 20:03, vidkunsen napisał(a):

Dżejms - James - zadanie na walizkę najemników - parę razy gryzły mnie robaki zanim zajarzyłem, że trzeba spokojnie pogadać i dać mu hajs a potem pod tunel do zaworu po bambetle.

Rozwiń  

Trzeba było przeczytac to co napisałem kilka postów wyżej ... byłoby Ci łatwiej.....

W dniu 29.01.2022 o 16:31, vidkunsen napisał(a):

Dobra, gram dalej bez spawnera i dzieki za instrukcje obsługi tegoż.

Wódka do zadania - pytanie było zasadne bo juz na początku jedni mieliprzy sobie palinkę a drudzy buratino więc wolalem zapytać.

Rozwiń  

Dałbyś link do spawnera ?

Wasilij150 dałem ci już w temacie pobieralnia adresy do spawnera, jakby co to: