Skocz do zawartości

OP-2.2 - Dyskusja ogólna

vidkunsen
Wiadomość dodana przez Agrael,

W tym temacie prowadzimy wszelkie rozmowy na temat OP-2.2.

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, Ignachinio napisał(a):

Jak masz problem z fotką to zawsze możesz sobie ulepszyć aparat u Docenta to nie będziesz miał żadnego problemu.

Pudełko do pompy już szukasz czy jeszcze robisz szkatułkę i sejf?

No szukam tej szkatułki ale ta mapa się chyba myli albo jest do poprzedniej wersji 

17 minut temu, Ignachinio napisał(a):

Szkatułka jest na trzecim poziomie ale teleport jest na dole. W tej duże sali gdzie jest kombinezon strażaka musisz się wspiąć po ścianie i przejść kanałami do końca tam trafisz na teleport.

tą kulę? Przelazłem przez tą kulę ale dalej lipa, jestem w odciętym sektorze, znowu na górze ale jest tu kilka sal, inny teleport prowadzący na szczyt , troche artów i 2 Morloki.

Ok, mam ją. Jest strasznie mała i zlała się z podłożem. Teraz normalnie przez teleport i do wyjścia? Tylko tego na dole czy innego? Czy nie ma to znaczenia

Edytowane przez Sarkazm

1 godzinę temu, Ignachinio napisał(a):

Sejf jest w tym labiryncie do którego wchodzisz na poziomie tam gdzie siedział ten syn od Górnika i schodzisz niżej. Sejf znajdziesz w jednym z zaułków i przy wyjścia zatrzyma Cię Cień.

nic nie znalazłem wiec to olałem, wg opisu misji żeby dostać się do sejfu to trzeba mieć 3 kody. Na dodatek poradnik całkowicie sie myli. Nie ma misji szukania pda tylko ścigam wojskowych po podziemiach monolitu

Mam chyba problem ze zdobyciem talii kart Kuzniecowa. Mam 29 z 30 jak mnie pamięć nie myli (być może mniej). W pewnym momencie miałem misję na znalezienie schowka Kuzniecowa w Czerwonym Lesie przy moście, przy którejś wizycie w tej lokacji  postanowiłem sięgnąć po schowek, zabrałem wszystko. Wracam do majora, okazało się, że mam zaszyfrowaną notatkę ale nie mam przynajmniej 30 kart. Bez tego wojak nie powie, gdzie jest schowek z albumem.

Grałem sobie dalej przez kilkadziesiąt następnych dni w grze. W międzyczasie odwiedzałem czarnego doktora, wolazara, doktora ze świadomości-z, odwiedziłem jupiter, podziemia prypeci 1 i 2, zdobyłem egzo czarnego doka, zaliczyłem quest z muchą itd itd. Zapomniałem kompletnie o talii kart dla Kuzniecowa. Moim zdaniem wielokrotnie przechodziłem kluczowe strzelaniny, a z trupów najemników czy monolitu powinno wydropić kolejne karty. No chyba że zgarnięcie schowka spod mostu zablokowało respawn kart.

Da się coś z tym zrobić inaczej niż przez spawner? Niby można się cofnąć (pytanie, do którego konkretnie zapisu z jakiego dnia...) albo grać dalej i obserwować.

Save może zapodam.

s6.dds s6.sav

Na każdej odkrytej lokacji, jeśli do niej wejdę ponownie, nie ma trupów, a tym bardziej lootu w nich. Każdej oprócz labu x-10 - tam jest parę trupów wojskowych i ekologów oraz jeden monolitu - we wszystkich nie ma kompletnie nic. Robię sobie zadanka cykliczne na różnych lokacjach, jak tamtędy przechodzę, to naprawdę nie ma starych trupów. Dlatego też podejrzewam, że karty przestały się pojawiać, bo wziąłem schowek z ta zaszyfrowaną notatką tam w czerwonym lesie.

edit.

Znalazłem jeszcze listę zadań, w których wypadają karty:

Spoiler

Армейские инструменты.
Датчики обнаружения.
Дешифровка кпк.
Дневники Монолитовца.
Документы для Сахарова.
Зачистка города.
Инструменты для ремонта.
Книга Шахтёра.
Кубик Рубика.
Незаконный приказ.
Оборона комплекса.
Огневая поддержка.
Охота на Контролёров.
Перевозчик.
Потерявшийся.
Побег из Зоны
Привет от Сидоровича.
Приказано уничтожить.
Противостояние.
Резервный схрон.
Рейдеры.

Сбежавшие - Койот.
Свой среди чужих
Секреты учёны.
Сектор обстрела - 2 шт.
Системный блок.
Скрытая угроза.
Схватка - 2шт.
Тепловизор.
Урок выживания.
Хитрая нычка.
Целеуказатели.
Чёрный копатель.
Экологическая проблема.

tłumaczenie powyższej listy:

Spoiler

Narzędzia armii.
Czujniki detekcji.
Odszyfrowanie PDA.
Dzienniki monolitu.
Dokumenty dla Sacharowa.
Sprzątanie miasta.
Narzędzia do naprawy.
Książka Górnik.
Kostka Rubika.
Nielegalne zamówienie.
Obrona kompleksu.
Wsparcie ogniowe.
Polowanie na kontrolerów.
Przewoźnik.
Zaginiony.
Ucieczka ze Strefy
Pozdrowienia od Sidorowicza.
Rozkazano zniszczyć.
Konfrontacja.
Rezerwuj pamięć podręczną.
Najeźdźcy.
Uciekł - Kojot.
Jeden wśród obcych
Tajemnice są poznane.
Sektor strzelecki - 2 szt.
Jednostka systemowa.
Ukryte zagrożenie.
Jajecznica - 2 szt.
Kamera termowizyjna.
Lekcja przetrwania.
Przebiegła dziewczynka.
Oznaczenia celu.
Czarny kopacz.
Problem środowiskowy.

Wrócę jeszcze na jupiter, tam był finał misji "obcy wśród swoich". Może w którymś trupie bandyty będzie karta (choć obszedłem chyba wszystkie trupy - ja nie daruję nawet zombim, te też sprawdzam...). Przekażę też fanty fotografowi, aby uciekł helikopterem "Ucieczka z Zony". Zobaczymy.

Edytowane przez mrcszyman