aaa1112 Opublikowano Wtorek o 17:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:31 (edytowane) Chcąc grać dalej musze niestety zadać kolejne pytanie. Jaka jest metoda na znalezienie "notatki" potrzebnej do aktywacji snajpera, którego mamy wyeliminować w misji przeszukiwania okolic sadzawki, przy której leżą dwa ciała? Poradnik mówi, że jest ona gdzieś przy metalowej bańce przy brzegu, tylko problem w tym że własnie szukając tej notatki zdążyłem już jakieś 10 razy kopnąć tą bańkę i nie wiem gdzie ona była pierwotnie. Widzę że w ogóle szukanie jakichkolwiek przedmiotów w tym modzie jest ekstremalnie trudne i przypomina szukanie igły w stogu siana. Tak jak chociażby szukanie noża, którym się wczesniej rzuciło. Jeszcze ani razu nie udalo mi się go znaleźć... P.S. Pamiętam moda w którym po wciśnięciu klawisza F - "użyj" pokazywał się napis z nazwą przedmiotu na jaki trafiamy ale jak byliśmy w odległości powiedzmy kilku metrów. Tutaj pojawia się on jak jesteśmy już całkiem nad szukanym przedmiotem. Proponuję zmienić parametr definiujący tę odległosć, tak żeby szukanie nie było szukaniem igły w stogu siana... Edytowane Wtorek o 17:35 przez aaa1112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano Wtorek o 17:38 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:38 @aaa1112 a w tym stawie czasem nie stała koparka? Jak tak to łyżkę miała chyba w wodzie i w tej łyżce był plecak z notatką. Chyba było trzeba trochę nacelować się myszką żeby trafić w punkt żeby zebrać fanty z plecaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaa1112 Opublikowano Wtorek o 17:42 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:42 Jest schowek w łyżce (naktóry też jest baaaardzo trudno "nacelować"), ale nic w nim nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano Wtorek o 17:43 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:43 @aaa1112 a jeszcze takie pytanko czy nie grasz czasem na oświetleniu statycznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaa1112 Opublikowano Wtorek o 17:44 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:44 (edytowane) Tak jest, na statycznym. Niestety za słaby komputer. To miał być komputer do pracy biurowej tylko. Czas pomyśleć o nowym - o czymś normalnym Edytowane Wtorek o 17:46 przez aaa1112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano Wtorek o 17:50 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:50 @aaa1112 to o ile dobrze pamiętam to w tym modzie na oświetleniu statycznym nie respią się niektóre przedmioty questowe. Ja bym zmniejszył ustawienia graficzne i np rozdziałkę ale przeszedł na oświetlenie dynamiczne. Tylko nie wiem czy czasem nie musiałbyś wczytać zapisu z przed wzięcia tego questa na notatkę żeby się zrespił. No chyba, że jak zmienisz na dynamiczne teraz i będzie w plecaku to po problemie 😌 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaa1112 Opublikowano Wtorek o 17:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:57 Ustawiłem pełne ośw. dynamiczne i notatka od razu się pokazała. Dzięki za poradę. Trzeba wyjść z jaskini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano Wtorek o 17:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:59 @aaa1112 nie musi być nawet chyba pełne tylko to zwykłe. Możesz sprawdzić, tak żeby ci płynnie chodziło, no chyba, że jest komfortowo to graj dalej. Grunt, że po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaa1112 Opublikowano Wtorek o 18:01 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 18:01 jasne. popróbuję z rozdziałką i jakością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi