Ignachinio Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 31 minut temu, kobal napisał: NS2016 Robiła inna ekipa. Jak pamiętam , sprawa automatu Striełoka jest teraz inaczej rozwiązana. Z tego można wywnioskować, że rozwiązania z NS 2016 nie mają racji bytu w OP-2.1 gdyż jest to inny mod. Rozumiem, że mam grać dalej bo automatu nie znajdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Znajdziesz go później, w innych okolicznościach. Jak pamiętam, w OP-2.0 miałem w sumie trzy takie automaty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Niektóre questy są podobne albo i takie same pomiędzy op 2.1 a ns2016 a automatu też nie znalazłem, przejrzałem każdą szparę, może gdzieś go przenieśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 2 minuty temu, Zwinny napisał: Niektóre questy są podobne albo i takie same pomiędzy op 2.1 a ns2016 a automatu też nie znalazłem, przejrzałem każdą szparę, może gdzieś go przenieśli Oki to idę dalej w fabułę na razie jest fajno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 32 minuty temu, Czujny napisał: @kobal wiesz coś na ten temat? Nigdy nie kombinowałem z tymi ustawieniami, ale tak, skoro są takie opcje to gra powinna się automatycznie dostosować do twoich decyzji, dowolną ilość razy. Przynajmniej z opcjami schowków to działało. Trzeba tylko pilnować tych ustawień bo gra może sama przywrócić te poprzednie po kolejnym uruchomieniu. Nie jest to wina OP-2.1 a raczej samej podstawki. Ustawiasz opcje na początku gry, wszystko działa. Zmieniasz w czasie gry, dajmy na to, klawiszologię, ustawienia ekranu, schowki, i nagle zonk, po ponownym odpaleniu gry wracają stare ustawienia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 47 minut temu, tom3kb napisał: @Czujny Ja pamiętam, że zawsze w Soliankach ustawiałem przed rozpoczęciem gry Schowki na rzadkie bo miały być w nich lepsze fanty i też już nigdy w trakcie gry nie zmieniałem. Schowki mam ustawione rzadkie, ale mi chodzi o respawn mutantów/npc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 schowki czy respawn, działa to na jednej zasadzie. Jeżeli jedna opcja działa to i druga będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Da się zmienić udźwig do 100kg zamiast 500? Przy takim ekwipunku granie zaczyna tracić frajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 54 minuty temu, Zwinny napisał: Da się zmienić udźwig do 100kg zamiast 500? Przy takim ekwipunku granie zaczyna tracić frajdę actor.ltxsystem.ltx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 (edytowane) Można jakąś komendą się przeteleportować w dane miejsce na lokacji? Mam problem na MW gdy podchodzę do bazy, za każdym razem respią się chimery przy sir barmaley i go zabijają. Wyswietla się komunikat że ów stalker zginął, więc jest istotnym NPC. Nic nie mogę zrobić z tym żałosnym faktem.. Edit. Już nie ważne, poradziłem sobie teleportem niestety. Mam nadzieje że to jednorazowy spawn.. Edytowane 21 Maja 2019 przez Pure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 (edytowane) Koledzy . Potrzebuję pliczek meceniy_utils.script z gamedata/scripts. Edytowane 22 Maja 2019 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xydeify Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Panowie, jest już polonizacja? Przestałem obserwować na chwilę temat i urósł do 25 stron, w głównym poście nie widzę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Jest ale jeszcze nie oficjalna. Jeśli nie chcesz czekać na polonizacje ustawianą z menu gry od następnego patcha, to możesz śmiało grać na tej dostępnej tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Coś się stało ze spolszczeniem, wie ktoś jak to naprawić? Chyba po zmianie udźwigu ale pewności nie mam http://oi68.tinypic.com/2hg6249.jpg http://oi67.tinypic.com/o5ov4i.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 14 godzin temu, Zwinny napisał: Coś się stało ze spolszczeniem, wie ktoś jak to naprawić? Chyba po zmianie udźwigu ale pewności nie mam http://oi68.tinypic.com/2hg6249.jpg http://oi67.tinypic.com/o5ov4i.jpg Oj tam . Ja mam tak .... i jakoś mi nie przeszkadza. W następnej wersji tłumaczenia na pewno Koledzy poprawią. BTW : zmiana udzwigu jak i inne "pomagałki" raczej nie maja wpływu na powyższe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 @boberm Myślałem że to tylko mi się tak zbugowało Btw daleko już zaszedłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 5 minut temu, Zwinny napisał: Btw daleko już zaszedłeś @Zwinny - zacząłem jeszcze po rosyjsku . Dawno , dawno temu........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maur Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) Ja miałem tak samo jak dodałem jakąkolwiek modyfikację w czasie rozgrywki, Na nowej grze narazie nie ma problemu Edytowane 23 Maja 2019 przez Maur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 @Zwinny, @Bobern, a na jakim patchu gracie? bo mi się widzi, że nie na 7.3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Drogi @kobal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Bodajże, w patchu 7.0 albo w 6.2, już nie pamiętam, przeniesiono teksty z katalogu gameplay do katalogu text. Zapewne wy zaczęliście grę na wcześniejszych patchach. Gra ma zapisane w sejwach, że danego tekstu ma szukać w katalogu gameplay a tego już tam nie ma. Dlatego wyświetla się tylko kod danego tekstu. Cóż, albo musicie się męczyć, albo nowa gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) @kobal Ja gram od początku na 7.3 z tym nowszym wydaniem spolszczenia texts 03k Edytowane 23 Maja 2019 przez Zwinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Odniosę się przy okazji do stosowanego tu wyrażenia "nieoficjalna polonizacja". Otóż to jest jak najbardziej oficjalna polonizacja. Plik gamedata.dbz_patch7_text03k, który wrzucacie do folderu z grą jest po prostu dostarczonym przez autorów moda minipatchem zawierającym tylko poprawki językowe. Nie jakąś sklejką zrobioną po cichu w piwnicy. Taki sam plik dostają ukraincy, anglicy i francuzi. Po prostu na razie nie zapowiada się jakiś duży, techniczny, patch a poprawek błedów w tekście przybywa we wszystkich wersjach językowych, więc zdecydowano się na takie rozwiązanie by na bieżąco móc poprawiać błedy w tekście. Teraz, Zwinny napisał: @kobal Ja gram od początku na 7.3 Więc coś spaprałeś z instalacją 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) No nie nic nie spaprałem, stało się tak jak mówi Maur od wrzucenia pliku na udźwig i więcej ammo z trupów coś się pochrzaniło Edytowane 23 Maja 2019 przez Zwinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KontrolerZTM Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Cześć po spolszczeniu op nie mam polskich znaków takich jak śćżóąę też jeszcze mam problem z zapisem gry nie mogę nic wpisać co zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi