PainChiller Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Nope, prosto z kordonu biegłem do zleceniodawny. Po drodze trzeba było kilka BRTów wysadzić, ale przy moim poprzednim przejściu zrobiłem to samo i problemów nie było. Pewnie jakiś skrypt nie zaskoczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 To zadanie jest łatwe, weź ten karabin przeciwpancerny co na hita ma BTRy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Ktoś ostatnio pytał czy warto zbierać siano czy można wydawać.. Odpowiedź mi warto.. będzie potrzebne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 @Ignachinio Przecież pisałem, że do fali mutantów kasa będzie potrzebna... Za zadania cykliczne u Propera można zgarnąć miliony jak Ci trzeba kasy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akron1112 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Witam. Zrobiłem zadanie na schowek Striełoka w sarkofagu i powstał problem bo nie można wyjśc na CEA 1 i na CEA 2 Czy coś przegapiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 (edytowane) @Akron1112 W którym momencie w grze jesteś? Jesteś pierwszy raz w Sarkofagu podczas gry? Przyczyn może być wiele, ponieważ (jak się wykonuje zadania) jest kilka sposobów, aby z Sarkofagu wyjść. Trochę trudno mi pomóc gdy nie wiem na czym stoisz, więc poproszę Cię o to byś powiedział na jakim patchu grasz, i przy okazji wstaw aktualny zapis. Coś na pewno zaradzimy. Edytowane 10 Czerwca 2020 przez wariat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Masz teleport na inną lokacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 32 minuty temu, Zwinny napisał: Masz teleport na inną lokacje? Gdyby miał, to chyba raczej by się teleportował... Trzeba poczekać, aż kolega bardziej nam wyjaśni swój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akron1112 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 @wariatGram na patchu 8.2 W sarkofagu jestem drugi raz. Pierwsze wejście to takie standartowe ( dotrzeć do sarkofagu zebrać fanty i dalej to tajnego lab. Monolitu ,a pózniej na CEA 2 eksterminacja mutantów ) Teraz wziąłem zadania na schowek Striełoka w sarkofagu i od Kuzniecowa zniszczyć ZSU "Szyłka" (Ukryte zagrożenie) To mój pierwszy taki wstawiony zapis , tylko nie wiem czy dobrze. Wyszło trochę chaotycznie. dzień 170. autozapis sarkofag - sterownia monolitu.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 @Akron1112 Spoko, zapis wstawiony wzorowo. Ja mam patch 8.0 więc moje zapisy u Ciebie nie pójdą, bo będą powodować wyloty. Ale spróbuję zobaczyć co i jak, ale dopiero rano, bo dopiero jak będę w domu będę miał taką możliwość. W razie czego zwrócimy się do @Ignachinio, on gra na 8.2, myślę, że nie odmówi nam pomocy A robiłeś wcześniej zadanie na mózgi dla Łukasza? Albo miałeś zadanie na pda Strieloka? Bo po tych zadaniach jest możliwość opuszczenia sarkofagu drogą ręcznych teleportów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 @Akron1112 Masz ręczne teleporty, więc wydostać się z sarkofagu to nie problem... Ale żeby pójść na CEA - 2 musisz wykonać zadanie Łukasza na mózgi kontrolerów. To złożone zadanie, wycieczka do Mrocznego parowu i na Zakład Metalurgiczny po imadło, ale w nagrodę Łukasz Ci powie o niezłych fantach przy Spełniaczu. Znajdziesz tam teleporty na CEA - 2 właśnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Jak coś to pisać Gram na 8.2 pomogę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akron1112 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 @wariatZadanie na mózgi i imadło zrobiłem. Łukasz mówił o schowku, ale w poprzedniej wersji były chyba inne fanty ,dlatego go nie szukałem i jeżeli dobrze pamiętam można było przejśc na CEA-2. Na to wychodzi,że muszę najpierw go poszukać, mam nadzieję, że nie zmieniono jego lokalizacji Jeszcze takie pytanie czy czaszki Monolitowców będą do czegoś potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Tak będą dzięki nim dostaniesz się na dach przy operacji z odbiciem Gila. A przejścia nie daje Duch za złote kotlety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Witam... Czy ktoś może wie, gdzie mogę znaleźć na Radarze "automatyczną strzelbę Atchissona" dla Krzyża ??? Chodzi o AA-12 - ale chyba jakieś wycudowane, bo zwykłego nie przyjmuje. Niby miało być gdzieś w okolicy helikoptera, ale przekopałem obydwie okolice, wokół obydwu helikopterów leżących na Radarze i nijak nie mogę znaleźć tego schowka z tym zakichanym "Atchissonem"... I jeszcze jedno pytanie, tak przy okazji. Dostałem (już DOŚĆ DAWNO) zadanie od Kła, żeby przeprowadzić zwiad w "Warlabie", po czym miałem wrócić i poinformować o efektach Kła i Pielgrzyma. Przetrzepałem Warlab - zadanie zaliczone - ale Kła i Pielgrzyma mi WCIĘŁO ! ! ! Nie ma ich już DOŚĆ DŁUGO, więc w końcu nie wiem, czy to TAK MA BYĆ, że oni obaj na jakiś dłuższy czas znikają, czy ZNÓW coś mi się w tym moim OP-u poknociło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Kieł i Pielgrzym nie siedzą w przysiółku na Magazynach? Tam gdzie wcześniej Czacha z chłopcami z powinności nie przesiadywał? Tam powinni być. A strzelba leży na głazie jakieś 100 metrów od śmigłowca w plecaku. Musisz szukać takich trzech skałek przy takim przesmyku (ale nie tam gdzie siedzą stalkery ) tylko ten następny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akron1112 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Mam prośbę- jakiś namiar na schowek Łukasza w Sarkofagu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 @Akron1112 Nie pamiętam już, ale czy to nie było tak, że te czaszki - teleporty leżą na ziemi przed Spełniaczem w Sarkofagu? Chyba był tam też egzo maskujący. Jak to znalazłeś, to to właśnie była nagroda od Łukasza. Bo mi się jakoś nie przypomina żaden schowek, no chyba że ktoś to lepiej pamięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Dzięki wielkie, Ignachinio... Znalazły się wszystkie zguby... W przysiółku na Magazynach akurat Kła nie szukałem. Zmyliło mnie to, że miałem do niego WRÓCIĆ - dla mnie WRÓCIĆ - to znaczy przyjść ponownie tam, skąd wyszedłem. A na Niezbadanych Terenach, dokąd WRÓCIŁEM - już go nie było... Wracałem do sejwu z rozmową z nim, ale nie było tam ani słowa o tym, że wybiera się na Magazyny, czy na jakąkolwiek inną lokację. Miał tylko sprawdzić jakieś przejścia. W poprzednich modach - o ile mnie pamięć nie myli - Kieł był oznaczony na mapie, jako jedna z ważniejszych postaci a tu akurat żadnego znaczka nie ma. Rozglądałem się za nim wszędzie gdzie byłem, ale o tym przysiółku akurat jakoś nie pomyślałem... Giwera też się znalazła... Znalazłem kiedyś tu na forum informację, żeby szukać "trzech głazów, na PÓŁNOCNY ZACHÓD od helikoptera"... Ale być może chodziło tam o jakiś inny schowek... Jeszcze raz DZIĘKI... @wariat - Masz rację, to egzo maskujące leży właśnie tam - na złamanej płycie przed Monolitem, tam, gdzie leżał teleport Striełoka na Magazyny, wiadomość od niego i te czaszki-teleporty Monolitowców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akron1112 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Masz rację @wariat wszystkie rzeczy znalazłem za pierwszym razem przy spełniaczu życzeń. Tylko nie wiedziałem, że to nagroda od Łukasza-szukałem gdzie indziej. Dzięki za pomoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 @Akron1112 Proszę bardzo. Tylko musisz mieć na uwadze, że tych czaszek-teleportów masz tylko kilka, więc używaj ich oszczędnie. Je bardzo rzadko się dostaje, a do niektórych zadań będą niezbędne. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Co z tego co pamiętam to chyba wysala SMS z info gdzie siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Panowie zadanie od Kapitana z Agro na miny na CEA-1 ktoś wie gdzie ich szukać? jest jakaś mapa? Zlikwidowałem chyba z 15 sztuk i zadanie dalej się nie zalicza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Witam, Panowie, ZNÓW problem... Chodzi o pierścień Łukasza. Mam mu go oddać, ale w żaden sposób nie mogę. Jak tyko pojawiam się na Magazynach, to większość (NIE WSZYSCY) Wolnościowców wali do mnie ze wszystkich luf i - O DZIWO ! ! ! - sam Łukasz RÓWNIEŻ ! ! ! JAK ja mam oddać pierścień temu palantowi, skoro on sam strzela do mnie jak nawiedzony, gdy tylko pojawię mu się na horyzoncie ??? Zaznaczam, że nie wysłałem w zaświaty ŻADNEGO Wolnościowca, ani żadnego innego Stalkera, poza Monolitowcami i Najemnikami... No i JAK ja mam nie marzyć o wyrywaniu flaków NA ŻYWCA z tego PORONIONEGO FIUTA który to wymyślił ??? JA WIEM ! ! ! To jest dwudziestopierwszowieczny sposób na całkowitą i ostateczną likwidację swoich odwiecznych wrogów... Teraz się ich nie bombarduje, teraz podrzuca im się grę a potem się tylko patrzy z diabolicznym uśmieszkiem, jak oni już SAMI wyskakują przez okna, rwąc sobie włosy z głowy i zabijając się na miejscu ! ! ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Żeby Łukasz wziął od Ciebie pierścień to musisz pogadać z Kłem jest w barze. a jak do Ciebie starzeją to jest zonk... Powiem Ci szczerze że w podstawowej NS miałem takie akcje i szedłem do sidora dać pieniążki na poprawienie stosunków. W Op.2 to tylko mi z zielonych na żółtych przeskakiwali wszyscy w bazie. Robiłeś jakieś zadania dla nich? Masz jaki poziom reputacji u nich? Bo od tego też wiele zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi