Fokol Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Cześć wszystkim. Mam pytanie odnośnie eksploracji podziemnych tuneli z toksycznymi gazami. mianowicie posiadam kombinezon naukowców (ten pomarańczowy) lecz nigdzie nie mogę kupić/znaleźć butli z tlenem. Gdzie mogę się w nie zaopatrzyć? Z góry dzięki za pomoc w rozwiązaniu problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 @Fokol - mają je w sprzedaży w bunkrze na Jupiterze. A w samym tunelu też jest ich sporo. To powinno Ci pomóc: https://www.youtube.com/watch?v=lxRvDn5Z3bo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokol Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Cześć! No właśnie na Jupiterze naukowcy nie mają nic na sprzedaż, rozmowni też zbytnio nie są. Trudno,będę szukał w tunelu. W każdym razie dzięki za pomoc. Cytuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 @Fokol Ich rozmowność nie ma znaczenia. Ale zależy od tego kim grasz. Żołnierzem czy stalkerem. Zastosuj starą zasadę. Przy handlarzu zrób zapis i wyjdź na pulpit. Wczytaj zrobiony zapis i jego asortyment się zmieni. A w tunelu są co kawałek tak rozmieszczone, aby jeden zabrany zbiornik, wystarczył do kolejnego znalezionego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokol Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 (edytowane) Dobra, olać to. W tunelu doszedłem do miejsca gdzie pojawia się burer, tam gdzie trzeba zdobyć laptopa. Major Diegtiariow daje nam na niego zadanie. Burera ubiłem, ale pojawił się bibliotekarz. Nie można sukinkota zatłuc i za każdym razem załatwiał mi majora, więc dałem sobie spokój... Szkoda nerwów i qurwowania. Mod wylądował w koszu. Może kiedyś do niego wrócę. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam Edytowane 19 Grudnia 2017 przez Fokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 @Fokol A nie wpadłeś na to, aby Bibliotekarza potraktować anomaliami wytworzonymi z noszonych artefaktów? Wciągnij go w jakieś miejsce, gdzie drogi wyjścia zamkniesz anomaliami i masz go z głowy. Wlezie w nie kilka razy i sam padnie, albo tak osłabnie, że go nożem dobijesz. A jego łapa jest kwestowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni68 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Witam Temat był wałkowany ale proszę o pomoc i dokładne wytłumaczenie. mam ten sam problem co KramarSenior i nawet przejście na dynamiczne oświetlenie nic nie daje ( wielokrotne wczytywanie gry ) Wszystko wgrane jak tłumaczył pacjent1972 i nic nie pomaga. [error]Expression : fatal error [error]Function : CBlender_default::Compile [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender_R1\BlenderDefault.cpp [error]Line : 50 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Not enought textures for shader, base tex: crete\crete_walls_j12a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Nic nowego ci nie powiem @Arni68 Na stronie macierzystej moda zalecają przejście na oświetlenie dynamiczne i zmniejszenie zakresu widoczności. Po opuszczeniu lokacji można znów wrócić na statykę. Cytuj 3. Expression : fatal error Function : CBlender_default::Compile Line : 50 Description : Arguments : Not enought textures for shader, base tex: crete \crete_walls_j12aВылет в версии 1.3 при старте игры на статическом освещении. Уменьшением дальности видимости и переходим на динамическое освещение в опциях игры. После выхода с локации можно вернуться обратно на статику. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni68 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Oświetlenie dynamiczne czy pełne oświetlenie dynamiczne, to bez różnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 @Arni68 - Musisz sam poeksperymentować. Mod jest kapryśny i to co u jednego idzie jak po maśle, innemu rzuca kłody pod nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni68 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Poza tym za każdym razem jak odpalam gre muszę od nowa zmieniać ustawienia oświetlenia i inne parametry. i cały czas gre wywala z w/w logiem. szlag mam taki sam problem co pacjemt1972 i on po zmianie oświetlenia gra a ja stoję w miejscu. Pomóżcie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 @Arni68 - Bo po dokonaniu ustawień, nie należy od razu prowadzić gry, ale po ich zatwierdzeniu wejść do gry, zapisać i wyjść na pulpit i grę uruchomić od nowa. Tylko tak ustawienia są utrwalone w user.ltx Przy niektórych modach nawet dostaje się taką informację. Mod jest "przedobrzony" graficznie, np. ilością kwiatków na Przedzoniu. Takie elementy jak gęstość i cienie trawy, cienie od słońca, zmniejsz do zera. Odległość widzenia i jakość tekstur, maksymalnie, na ile możesz. Staraj się też mieć jak najmniej zapisów w ich katalogu. Zbędne usuwaj, albo przenoś poza moda. Byleby nie w trakcie gry. Nie było jeszcze takiego grającego, aby z modem nie miał dużych problemów. Tak że też uzbrój się w cierpliwość. A jak nie będzie Ci dane go ukończyć, to witaj w klubie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni68 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Dziękuję za odpowiedź. tak jak mówisz ja zmniejszyłem ustawienia graficzne do minimum. OK. Jeszcze raz i zobaczymy. Jeszcze raz dzięki, że się odezwałeś. Brawo kondotier. Jeszcze raz dokładnie jak napisałeś wykonałem i gra odpaliła. Dzięki i pozdrawiam. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyyy1 Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Witajcie mam taki log, ktoś pomoże FATAL ERROR [error]Expression : wave&&wave->length() [error]Function : CSoundRender_Source::LoadWave [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xrSound\SoundRender_Source_loader.cpp [error]Line : 65 [error]Description : Can't open wave file: [error]Arguments : c:\users\suchy\desktop\soc\gamedata\sounds\ambient\ulica\sto_1.ogg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 @suchyyy1 Wygląda jakby brakowało pliku, zerknij w folderze z dźwiękami czy masz ten sto_1.ogg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyyy1 Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 13 minut temu, tom3kb napisał: @suchyyy1 Wygląda jakby brakowało pliku, zerknij w folderze z dźwiękami czy masz ten sto_1.ogg przepraszam to nie ten log tu jest właściwy FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CStringTable::Load [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\string_table.cpp [error]Line : 53 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : string table xml file not found string_table_includes.xml, for language pol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 @suchyyy1 Takie rzeczy to chyba się pojawiają jak źle jest dodana polonizacja. Zrobiłeś kopie folderu rus i zmieniłeś mu nazwę na pol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 @suchyyy1 - Zainstaluj moda wg przepisu pod tym napisem w #1 : Instalacja polonizacji oraz ważne wskazówki dla graczy od autora spolszczenia @Anton Gorodecki-go w spoilerze: Instalowanie wg opisów wyżej tego napisu, jest dla moda bez spolszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyyy1 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Wiesz zrobiłem tak: znalazłem folder rus i zmieniłem nazwę na pol, a miałem zrobić kopię tego folderu rus, zmienić nazwę na pol i te 2 foldery zostawić w folderze config\text. Czy tak???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 @suchyyy1 Tak. Ma być folder Rus i drugi taki sam tylko zmieniona nazwa na Pol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyyy1 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) 15 minut temu, tom3kb napisał: @suchyyy1 Tak. Ma być folder Rus i drugi taki sam tylko zmieniona nazwa na Pol. I tak zrobiłem i dalej to samo chyba że złą wstawkę chcę spolszczyć Edytowane 28 Marca 2018 przez suchyyy1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Ciężko powiedzieć. A wszystko zrobiłeś po kolei. Wrzuciłeś tą dodatkową gamedata.dbm wypakowaną i fiksa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyyy1 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Tak a masz może tego moda na kompie i czy dał byś radę gdzieś wrzucić pliki bin oraz gamedate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Nie, nie mam na dysku, mam na płytkach. Co ty gamedata i bin spakowane to chyba kilka giga to zanim bym to wrzucił, no i nie ma sensu bo linki w pierwszym poście są ok. Ja pobierałem wszystko z linków MEGA. Działać działało na bank bo nawet sporo grałem w tego moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyyy1 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Ok zrobię inaczej, mam soc rus i wrzucę samego moda z fixami i sprawdzę co i jak ok gra w wer rus poszła ale jak spolszczę to ten sam błąd ehhh widać nie jest mi pisany ten mod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi