Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez Szczepan9205,

AKTUALIZACJA SPOLSZCZENIA:

07.01.2025 - do zakładki Linki do pobrania została dodana najnowsza wersja spolszczenia dostosowana do łatek, które wyszły między, a 21.10.2024, a 07.01.2025 czyli do łatki 0.9.3. Z racji, że nie wszyscy czytają, a potem pojawiają się pytania - nie trzeba już pobierać, ani mieć dodatku Modded Exes - Grok do większości łatek, mini-łatek czy fixów wrzuca od jakiegoś czasu najbardziej aktualną wersję dlatego Modded Exes nie jest już częścią spolszczenia. Oprócz tego spolszczenie zostało dostosowane do działania z Anomaly 1.5.3 i do wszystkich dodatków jakie w międzyczasie Grok dodał do Gammy. Do tego przerobiono część dialogów, ujednolicono nazewnictwo niektórych miejsc, poprawiono błędne ksywki niektórych NPC itd. (długo by wymieniać).

Pliki polskiego lektora są INTEGRALNĄ częścią spolszczenia, więc jeżeli ktoś nie chce lektora to instrukcja jak go usunąć jest w zakładce "INSTRUKCJA INSTALACJI SPOLSZCZENIA". Żeby spolszczenie działało też jak należy trzeba zaktualizować też Launcher Gammy do wersji do 6.7.0.0 - linki do pobrania Launchera są dostępne na serwerze Discord Gammy w zakładce "Announcements" lub w zakładce "How-to-install" znajduje się też odnośnik do launchera.

24.01.2025 - do zakładki Linki do pobrania została dodana mini-łatka do spolszczenia dostosowana do GAMMY w wersji 0.9.3.1. Zmian w tekście nie było dużo, więc nie było sensu wrzucać całego spolszczenia z kilkoma zmienionymi plikami, dlatego powstała mini-łatka.

Rekomendowane odpowiedzi

21 godzin temu, Michu86 napisał(a):

Miał ktoś problem z odpaleniem moda w dx11? Przy próbie włączenia wywala komunikat "Shader compilation failed". Wiem że to nie stalker 2 bo na dx9 gra działa, jednak trochę biednie wygląda i chciałby grać jednak na 11.

@edit

Swoją drogą ilość opcji i możliwości jakie daje ten mod mnie przeraża i jednocześnie mega zachęca do gry:)

Problem rozwiązany, zaraz po całym procesie instalcji w launcherze jeszcze raz musimy kliknąć instaluj/aktualizuj. Po świerzej instalacji moda miałem aktywnych 414 modów, a musimy mieć 512 i tak było u mnie po aktualizacji.

Do postu #1 wrzuciłem przed chwilą mini-łatkę, aktualizującą spolszczenie do Gammy w wersji 0.9.3.1. Mam nadzieję, że uzupełnia polskim tekstem wszystko co weszło w tej łatce. Gdybyście się jednak spotkali z jakimiś nieprzetłumaczonymi tekstami to wrzucajcie zrzuty ekranu ;) 

@Michu86 Spróbuj wyłączyć mod G.A.M.M.A. NPC Loot Claim Remade. Ale czy nic się nie spieprzy jak go wyłączysz to Ci nie powiem bo nigdy nie próbowałem go wyłączać :P Kiedyś próbowałem wyłączyć zadawanie obrażeń psionicznych przez fantomy i po wyłączeniu cała Gamma przestawała działać, więc...

@pawi200A spolszczenie zaktualizowałeś do najnowszej wersji czy używasz jednej z poprzednich z przed 7 stycznia? Parę osób miało dokładnie ten sam wylot zanim dostosowałem spolszczenie do łatki 0.9.3, ale po wrzuceniu zaktualizowanej wersji już nikt takiego problemu nie zgłaszał, więc obstawiam, że masz starą wersję. Plus w piątek wrzuciłem też mini-łatkę dostosowującą spolszczenie do najnowszej łatki do Gammy czyli 0.9.3.1.

sorka że tak późno odpowiadam ale robotaju i wracam późno czasem ale ta pobrałem na nowo i mini łatke też dorzuciłem tyle że ja to klasycznie znajduje folder z modem usuwam go i wklejam to co pobrałem nie usuwam przez mod organizera

image.thumb.png.e40ccf31c0cbaed7cad4481fb991cc53.png

DOBRA nie było tematu za 3 razem zadziałało hehehe cieszem sie jak dziecko wczoraj raz dziś ze dwa i działa

Edytowane przez pawi200

Mam problem z lunetami w grze, przy przybliżeniu brakuje w nich "siatek" celowniczych. Jestem na początkowym etapie gry i dopiero jak  zdobyłem pierwszą snajperkę problem się ujawnił😁 Dodam że gram na standardowej konfiguracji, nie dodawałem nowych modów ani nie grzebałem w ich ustawieniach. Jakieś pomysły🤔

Nieaktualne, problem rozwiązany.

Edytowane przez Michu86