Anatolij Opublikowano 24 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września Postawiłem drugi raz działa normalnie.Nie ma żadnego dodatku ograniczającego ilość rzeczy postaci .Zawsze jak się wgrywa nowy patch ze zmianami trzeba zaczynać grę od nowa bo stare zapisy mogą być niekompatybilne z poprawkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 24 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września Witam właśnie o takie pliki mi chodzi które dają aby postać mogła mieć więcej rzeczy przy sobie oraz w grze . A zaznaczał ktoś przy uruchomieniu ten Debug Mode . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 24 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września @kanon1022Pewnie są takie dodatki w Anthology, ale nie pomogę bo nie wiem które to, a że nikt inny nic nie pisał to wątpię, żeby inni też wiedzieli. Z kolei debug mode przy uruchamianiu zaznacza się jeśli chce się odpalić wbudowany w Anomaly spawner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 24 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września @Szczepan9205 Wiem , to chyba właśnie on powoduje problemy . Wiesz jak włączyć aby pojawiły się na ekranie gry fps-y i inne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 29 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września Po wrzuceni łatki polonizacji taki błąd. FATAL ERROR [error]Expression : F [error]Function : CXml::Load [error]File : D:\a\xray-monolith\xray-monolith\src\xrXMLParser\xrXMLParser.cpp [error]Line : 127 [error]Description : text\pol\st_quests_pa_black_valley_dynamic.xml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 30 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września @Anatolij A pod: [error]Description : text\pol\st_quests_pa_black_valley_dynamic.xml Jest coś jeszcze w logu? Bo w łatce do spolszczenia jest ten sam plik co ja mam u siebie w text/pol i u mnie nie wywala z tym błędem - gra się normalnie wczytuje no i druga sprawa - gdyby coś było nie tak to Anthology by mi się wywalało zanim jeszcze menu się wczyta bo gra zawsze sprawdza pliki tekstowe przed załadowaniem menu i jeśli coś jest z nimi nie tak to wywala się jeszcze przed wczytaniem menu. Do tego przed chwilą profilaktycznie porównałem ten mój przetłumaczony plik st_quests_pa_black_valley_dynamic.xml z rosyjskim oryginałem i nie ma żadnych różnic, więc nie powinien powodować wylotu. Za to jeszcze powiem tak - zacząłem już dostosowywanie spolszczenia do tych najnowszych łatek do Anthology, więc w tym tygodniu może wrzucę spolszczenie do najnowszej wersji. Ze złych wiadomości - patch 2 do Anthology 1.2 to cały modpack czyli 43GB i do tego jest jeszcze 500mb patch 3, więc i tak każdy kto będzie chciał się bawić w Anthology jak ogarnę spolszczenie to będzie musiał pobrać je od nowa z Moddb - nasze linki na razie są do wersji 1.2 + Patch 1, żeby zamętu nie wprowadzać. Na wszelki wypadek spróbuj jeszcze zamienić z moim, ale wątpię, że pomoże Profilaktycznie możesz jeszcze spróbować wywalić ten plik z text/pol tylko w lokacji z fabuły Przestrzennej Anomalii, która się nazywa kodowo black_valley będziesz miał po rosyjsku opisy i nazwy zadań u technika w sprawie szukania narzędzi i u medyka w sprawie zestawu do wytwarzania leków bo od są teksty w tym pliku. st_quests_pa_black_valley_dynamic.xml 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 1 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października Problem rozwiązany w poprawvce był folder pol w folderze pol musisz poprawic w pliku od cebie. Druga sprawa celowniki przeziernikowe zachodnie są skoszone nie wiem dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 1 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października @AnatolijAaa, to musiałeś widocznie pobrać łatkę w dniu premiery bo chyba nawet tego samego dnia to poprawiłem bo ktoś to wyłapał i teraz jest już tak jak być powinno No, ale najważniejsze, że Ci chodzi bo trochę mi się zejdzie z tym dostosowywaniem spolszczenia do patcha 2 i 3. Mam już sporo zrobione, ale będę musiał "dotłumaczyć" dodatkowe 27 plików i sporo przerobić bo trochę się niektórym treść zmieniła. A co do celowników to nie mam pojęcia o co może chodzić, ale obstawiam, że to błąd autorów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 7 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października @Anatolij Witam mam ten sam problem z celownikami , jak rozwiązałeś ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 7 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października Ja bym wam radził nie zwracać uwagi na te celowniki, albo grać bez nich. Jeszcze parę dni potrzebuję, żeby dokończyć dostosowywanie spolszczenia do najnowszej wersji Anthology. W zasadzie zostały mi 2 nie duże pliki do przetłumaczenia i porównanie kilkudziesięciu plików bo może być tak, że rosyjskie opisy są identyczne jak nasze i wtedy spolszczenie wyjdzie szybciej, a może być też tak, że będę musiał jeszcze jakieś drobne korekty zrobić w naszych względem tamtych. Jak pójdzie w miarę sprawnie to w tym tygodniu powinienem skończyć i wrzucić zaktualizowane spolszczenie, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 8 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 16 godzin temu, kanon1022 napisał(a): @Anatolij Witam mam ten sam problem z celownikami , jak rozwiązałeś ten problem. Suwaki tekstur w ustawieniach na maksa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 8 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października @AnatolijDzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 8 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października Witam , przy próbie przejścia z Agropromu na Jantar wywala taki komunikat , czy idę z Cipem czy sam. W folderze logs nie mam zapisane fatal error . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października @kanon1022 ty już od 5 lat co najmniej masz ten błąd 🤣 i jak dotąd za bardzo nie wiadomo jak sobie z nim radzić. https://stalkerteam.pl/search/?q=S_actor&quick=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 11 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października @tom3kbDzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Witam, czy byłaby szansa na aktualizację linku do torrenta . z Yandexa nie mogę dociągnąć - ponownie brakowało mi 4-5 GB (a mam internet na miedzi). Grałem w poprzednią wersję, ale zaczęło mnie wywalać, ta podobno jest stabilna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf237612 Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października Panowie wrzuci ktoś jeszcze ten patch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października @ralf237612 to chyba ten https://m.vk.com/doc115115805_681582214?hash=uaxlp3QikUK274NYZxwgponz9CNI6iMZofYydt9WwLs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października @najdrok Ta wersja do której mamy linki jest przestarzała już. Aktualna wersja to Anthology 1.2 + Patch 2 (lekko ponad 40GB) i do tego oddzielnie Patch 3 (ok. 500mb) i można to wszystko pobrać z Moddb. Na dniach spolszczenie wrzucę bo mam je w zasadzie już dostosowane i gotowe tylko jeszcze parę rzeczy chcę w pliku z bronią poprawić zanim je wrzucę - jeśli dobrze pójdzie to może dziś się z tym uporam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października Dziękuję za info, ciekawe czy będzie torrent z tym patcz 2 i 3. Poczekam może ktoś z naszego forum dogrzebie się na ru. stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października @najdrok no to sobie moda zassij z torrenta, a te patche są małe to z normalnych linków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października Dobra ludki, linki w poście #1 zaktualizowałem, dodałem link do spolszczenia i wszystko co trzeba (tak myślę). Klasycznie - jeżeli znajdziecie jakiś tekst po angielsku, rosyjsku lub napotkacie wylot, który by wskazywał na spolszczenie to proszę o zrzuty ekranu i wrzucanie ich tu do tematu, żebym miał łatwiej poprawić całość w razie problemów, aczkolwiek u mnie wszystko się odpala jak należy, więc nie powinno być wylotów przez spolszczenie, bardziej przez jakieś błędy moda. No i co tu mogę jeszcze dodać. Myślę, że na ten rok to będzie ostatnie duże spolszczenie ode mnie, w planach mam jeszcze wrzucenie jednego do mniejszego moda i przed premierą Stalkera 2 o ile jej nie przesuną znowu, ale przynajmniej do następnej dużej łatki do Gammy robię sobie urlop od tych dużych modpacków Wiadomo, jeżeli jakieś pomniejsze łatki wyjdą czy to do Customa czy Anthology lub ewentualnie Gammy jeśli będzie bardzo ważna to ogarnę to, ale za nic wielkiego już w tym roku się nie biorę Może w końcu znajdę czas, żeby samemu w coś pograć he he. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf237612 Opublikowano 14 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października Antology 1.2 to wspaniała gra ale pomógł by mi ktoś w powrocie do systemu obrażeń tak jak np. w Gammie?? próbowałem coś tam ale klapa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października @ralf237612 masz tematy modów to nie musisz co kilka dni trzepać takich samych nowych tematów z pytaniem o system obrażeń jak w Gammie dla kolejnej wersji Anomaly, jak nie masz go do włączenia w launcherze to go nie ma. Chyba, że sobie ściągniesz jakiś i doinstalujesz ale kij wie czy będzie działał z tym Customem czy Anthology. Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Ps. Nie wiem czy w tym Gamma to ten system leczenia to nie jest Albo coś w stylu: Body Health System - Grokitach, sprawdź czy nie ma czegoś takiego w Organizerze do włączenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf237612 Opublikowano 14 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2 godziny temu, tom3kb napisał(a): próbowałem już z tymi z gammy :Body Health System wrzuciłem ten z anomaly do anomaly.???...czytałem ruskie fora ..tu mi nikt nie odpowiadał a wiem że mają tu ludzie wielkie doświadczenie z takimi rzeczami....więc próbuje ,piszę ,pytam...myślałem że po prostu w anomaly antology da się to jakoś włączyć..-bo paradoks jest taki że na forach rosyjskich ludzie się wypytywali twórców moda jak wchodził czy nie da się tego systemu obrażeń kończyn wyrzucić.! ..więc myślałem że go po prostu wyłączyli a ja rzadko grzebałem w tych ustawieniach modów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi