Robalziemny Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 @LisKot Spytałem się Wujka Google i odpowiedział tak jak na obrazku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 Nie mogę robić zrzutów ekranu. Pokazuje mi na górze ekranu dziwną ścieżkę z dyskiem m:\La\bins etc…Jak mam to pozmieniać? Ja mam partycje c i d…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 Nie mam pewności czy to pomoże, ale w S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha DC Extended\bins jest plik ReShade.ini i w nim linijka: SavePath=M:\GRY\S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha DC Extended\bins. Może z tym coś pokombinuj. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 Bardzo Ci dziękuje za powyższą informację - w życiu bym nie wpadł na to gdzie szukać tej ścieżki dostępu! Właśnie kupiłem HK g36 za prawie całą kasę i nawet bez ulepszeń ta broń wymiata…Ma nawet system auto - namierzania co już jest lekkim przegięciem. Da się to jakoś wyłączyć może? Tak ogólnie moje wrażenia z tego builda to 9,5/10. Wyłączyłem opcje hardcore economy i wszechwidzacych mutantów jak polecano i były to dobre decyzje! Mutanty są i tak bardzo szybkie a chimery mają wszczepy z CP2077 chyba. Zona z Dead Zone wygląda obłędnie!!! Chociaż miałem drobne spadki FPS w Dead City, ale nic dramatycznego. Ekonomia, balans, broń i strzelanie naprawdę przyjemne i w końcu Zona w LA naprawdę żyje i nie jest pusto. Mi osobiście na plus jest wycięcie pojazdów bo skończyło się jeżdżenie z bagażnikiem pełnym wszystkiego. We wszystkich odwiedzonych już lokacjach są przewodnicy… Z większych zmian zauważyłem zmienioną misję z uwolnieniem Doktora w Dead City. Polecam naprawdę tego builda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 (edytowane) Kiedyś grałem w którąś Lost Alphę i ta w porównaniu do niej wydaje mi się trochę „wybrakowana”, ale w sumie są w większości raczej zmiany na plus. Choć miałem kilka dziur w fabule, o których głównie wiem właśnie z mojego wcześniejszego kontaktu z modem Lost Alpha (choć niewiele już pamiętam). Np. była wspomniana wizyta Grzechowca w Barze, która u mnie się nie wydarzyła. Ją też wycieli czy tylko u mnie jej nie było? A może to jakaś pozostałość po starym spolszczeniu? Poza tym też gram z wyłączoną opcją hardcore economy (wyłączyłem dopiero po przejściu Kordonu i Wysypiska) i bardzo widać różnicę z nią i bez. Mutanty na razie sobie zostawiłem. Do MM dotarłem, więc raczej gorzej nie będzie. 54 minuty temu, Mayer99 napisał(a): Właśnie kupiłem HK g36 Jestem już w Martwym Mieście a u mnie ciągle uniwersalny AK-74U i Mossberg. 🙃 A i mod chyba był tłumaczony z angielskiego? Niby trunk to pień, ale i bagażnik. :d Spoiler Edytowane 12 Listopada 2023 przez LisKot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 (edytowane) Fajnie, że nie tylko ja gram w ten build. Też w LA grałem lata temu, ale polatać po tych innych lokacjach zawsze jest fajnie ;P. Co do HK g36 to długo się zastanawiałem nad jego zakupem (83k rubli btw) i bardzo drogie naprawy, ale tryb 2-strzałowy miażdży system w pyte. Też na szczęście wykasowałem hardcore economy, a i tak z $ raczej krucho jest, bo ja nigdy w Stalker'ach nie oszczędzam i chyba teraz będę jednak musiał. Też u Ciebie handlarze skupują broń za totalne kopiejki? W plecaku mam Mosberga, Hk g36, Dragunova i Sig P220. Hełm Sfera 12 i armor Stalker - 3... Nie stać mnie już kompletnie na żaden lepszy detektor niż Rzęch ani nawet na podstawowy detektor anomalii - coś za coś... Edytowane 12 Listopada 2023 przez Mayer99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 @Mayer99 ta broń z grosze ale za zadania cykliczne już wpada trochę kasy, za jakieś przynieś ogon psa to kilkaset rubli ale te typu oczyść teren z grupy mutantów to już kilka tysięcy. Arty też trochę kosztują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 13 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 Witam, dziękuję za możliwość pobrania z MEGA odpaliłem , ale mam problem pierwszy komunikat tekstowy w grze był po polsku ale następne już po angielsku jak i menu itp. W opcjach zmiana języka jest u mnie niemożliwa - angielski jest "wyszarzony" i nie ma dostępu do zmiany. Może jakaś podpowiedź . Polski na pewno wgrałem - są katalogi w gamedata i zmieniony localization.txt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 13 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 (edytowane) W dniu 1.10.2023 o 15:23, Szczepan9205 napisał(a): 2. Tworzymy na pulpicie skrót, z którego odpalamy moda - aby to zrobić wchodzimy do folderu bins i tworzymy skrót do pliku XR_3DA.exe, po czym wrzucamy go sobie na pulpit, następnie klikamy na niego PPM i wchodzimy we właściwości i z okienka "Rozpocznij w" kasujemy końcówkę "\bins" tak, aby zostało nam: "Litera dysku:\S.T.A.L.K.E.R\Lost Alpha". Moda nie włączamy przez Lost Alpha Configurator. @najdrok To robiłeś? Ja normalnie mogłem zmienić język. Ja localization.txt nie zmieniałem. Edytowane 13 Listopada 2023 przez LisKot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 13 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 Dziękuję tak robiłem - ale teraz zauważyłem, że w plikach z mega są zaimplementowane zipy ze spolszczeniem ( z 30.06) w odpowiednich katalogach, ja wcześniej wgrałem spolszczenie i teraz jak te pliki wypakowałem ( nałożyłem jakby spolszczenie na spolszczenie) to chyba się coś gryzie i teraz nie odpala 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 13 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 Spróbuję jeszcze raz pobrać od nowa i wrzucić gdzie indziej. (MEGA i tak muszę zwolnić, bo wskoczyło ponad limit i sam nie mogę nic nim pobierać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 13 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 Jeszcze raz zainstalowałem tylko z ostatnim tłumaczeniem i teraz były opcje wyboru języka . Tak pro forma trzeba uprzedzić aby nie instalować zipów zaimplementowanych w plikach ściganych z MEGA. (jak pozostaną w zip to nic nie namieszają. I jeszcze zapewne przed przed ostatnie pytanie tak łopatologicznie jak usunąć dodatek na "chorą" ekonomię? Przepraszam nie doczytałem "Aby wyłączyć te mody wystarczy skasować z folderu mods znajdującego się w katalogu głównym z LA pliki mod_ultra_hardcore_economy.xdb5 i mod_monster_range.xdb0 lub jeden z nich jeżeli chcemy któryś zachować.". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 14 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2023 Hardcore Romantic Doggy Style'a... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 14 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2023 (edytowane) Wrzuciłem na ModsFire. Prosiłbym o podmienienie plików za te z MEGA i Google. Part 1 Part 2 Part 3 Part 4 Part 5 Part 6 Part 7 Part 8 Tak jak wcześniej. Trzeba pobrać wszystko z 8 linków i wrzucić do jednego folderu. Wypakowujemy z pierwszego pliku S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha DC Extended v2.86.part01.rar (Dopiero kiedy zgramy wszystkie pliki). Edytowane 14 Listopada 2023 przez LisKot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 14 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2023 Gotowe, dzięki @LisKot. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 14 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2023 W dniu 8.11.2023 o 15:51, Mayer99 napisał(a): Nie mogę robić zrzutów ekranu. Pokazuje mi na górze ekranu dziwną ścieżkę z dyskiem m:\La\bins etc…Jak mam to pozmieniać? Ja mam partycje c i d…. Teraz trochę się tym bawię i mogłeś też tutaj to zmienić. Fajne narzędzie tak ogółem. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave23 Opublikowano 14 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2023 Czy ktoś z kolegów stalkerów miał problem z wylotami do pulpitu? Bo od momentu wejścia na Agroprom wywala co chwila... Graz rozpakowana poprawnie, wszystko wrzucone jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 @dave23 Ja takich problemów nie miałem. Spróbuj reinstalki z tych najnowszych linków. I jakie masz logi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 2 pytania gameplay’owe: - czy rozwój umiejętności „walka” wpływa na kołysanie celownika snajperek? - czy znalazł ktoś gdzieś narzędzia kalibracyjne może już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 @Mayer99 Tylko jeden egzemplarz na tę chwilę. Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Jeśli to jest budynek taki jak na ATP w Kordonie to u mnie ich tam nie ma…To by znaczyło, że narzędzia spawnują się losowo! Coraz bardziej mi to LA imponuje… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Gdzie można znaleźć złotą rybkę? W necie już szukałem i posprawdzam. Chcę wiedzieć, czy ktoś z was znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 (edytowane) Ja znalazłem przy rozbiciu jakiejś metalowej skrzynki chyba… albo nagroda za jakiś sidequest, nie jestem pewny- ma +4 do bullet resistance. Oddałem Sacharowowi za ca 20k rubli. Z jakim gearem biegasz? Ja mam Stalker -4 suit, SR25 i HK G36. Powoli wyruszam na Radar… Edytowane 16 Listopada 2023 przez Mayer99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Potrzebna mi jest do pokojowego rozwiązania sporu Powinność/Grzech. Ekwipunek zaraz podam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 @LisKot tu sobie możesz poczytać gdzie jakie arty się spawnują. https://lost-alpha.fandom.com/wiki/Artifact_Placements 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi