Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nie potrafię zrozumieć tego moda. Myślałem, że po zrobieniu większej ilości zadań i ulepszeniu ekwipunku będę w stanie przejść przez Mroczny Wąwóz nic bardziej mylnego.

Po zakupie Hełmu taktycznego, który moim zdaniem jest najlepszym obecnie hełmem dostępnym dla mnie lepszym od szklanej kuli ekologów i ulepszeniu go w kierunku telepatii, założeniu artefaktów Ślimak i Róg nie jestem w stanie przejść początku lokacji. Nie wiem czy to bug gry, bug spawna czy jeszcze coś innego. Jeśli taki był zamysł moda i ma być dla weteranów, bo powinienem przejść ten etap używając np. widoku kamery z trzeciej osoby to ręce mi opadają. Używanie glitchów czy bugów gry nie jest raczej wyznacznikiem umiejętności. Mam nadzieję, że to nie jest oczekiwany sposób poradzenia sobie z tym...

Mam jeszcze jeden pomysł, który w wolnym czasie jutro będę wdrażał w życie pewnie, ale w spojlerze chciałbym żeby ktoś kto przeszedł ten etap albo w ogóle ukończył moda odpowiedział mi czy dobrze myślę, czy to nadal nie to.

Spoiler

A więc tak według mnie logicznym było przechodzenie gry etapami czyli po X18 powinien być Mroczny Wąwóz. Nie przechodzę tego moda na ślepo, ale wiem co nieco z tego tematu jednak mniej lub bardziej zaskakuje mnie co rusz ten mod. Ogólnie myślałem, że powinno się iść główną linią fabularną cały czas czyli po X18, Mroczny Wąwóz i spotkanie z Grzechem. To nie działa. Na początku w moim bułacie i ulepszonej masce przeciwgazowej dałem radę ledwo pokonać kontrolera i resztę wesołej ferajny do ściany z grawitacyjnych anomalii. W tym podejściu teraz mam ulepszony Hełm taktyczny i daje radę do etapu ściany anomalii.

Tu pojawia się moje pytanie. Czy może powinienem odwrócić kolejność zadań? Ukończyć zadanie Żwawego i odebrać Colta z sejfu Dzika pokojowo lub niszcząc całą bazę a następnie dostać zadanie na pancerz z Jantaru i wybrać się tam żeby dostać jakieś antypsioniczne ustrojstwo? Wtedy będę mógł przejść ten etap w Darkscape czy to dalej nie to? Naprawdę utknięcie w tym etapie gry sprawia, że mam dość. A z tego co niestety sobie zaspojlerowałem widziałem, że czekają gorsze rzeczy...