LIQUIDATOR Opublikowano 29 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca @Agrael Nie ma wersji, wyda łatkę do tej wersji. Na razie Yura nie zdradza sekretów, ale mówi, że będzie wiele ciekawych rzeczy. Wilki będą na przykład. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIQUIDATOR Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca Patch jest w zasadzie gotowy, ale wymaga przetestowania, wiele plików jest poprawionych i nie jestem pewien, czy nie zapomniałem dodać do patcha...(((( 1.Dodano mutanta "Rat Wolf" (jako liderów w tushkan) Made Sinner. 2.Zastąpiono niektóre modele NPS. Dodano Valera (Pilot) 3.Dodano pistolet FN p90, w skrytkach i u handlarzy po 4 dokach. 4. Dodano wszystkie rodzaje egzoszkieletów według frakcji, Obowiązek, Wolność, Najemnicy, Monolit, Naukowy, Wojskowy (wszystkie unikalne) lub nagrody za zadania lub poszukiwanie skrytki (która pojawi się tylko pod warunkiem) 5. Rozgałęzienia fabuły nie zostały zmienione. (poprawiono niektóre geocache) 6. Pendrive Borova jest włączony. 7. Poprawiono kupca na posterunku straży pożarnej i kilka drobnych zmian wprowadzonych przez graczy.... 8. Wczesne zapisy nie będą działać, musi to być nowa gra. Patch zostanie opublikowany po zakończeniu testów. Przetłumaczono z DeepL.com (wersja darmowa) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIQUIDATOR Opublikowano 3 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca Wideo z testów nowego patcha do moda Rat Wolves i wszystkich nowych rodzajów egzoszkieletów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 3 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca LIQUIDATOR - czekam na patcha, zacznę przygodę od nowa. ЛИКВИДАТОР - Жду патча, начну приключение заново. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIQUIDATOR Opublikowano 3 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca @vidkunsen Wszyscy gracze są w gotowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 13 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca Pojawiła się druga poprawka do moda, o czym poinformował mnie @LIQUIDATOR, dzięki Dodano nowego mutanta, nowe egzoszkielety dla wszystkich frakcji itp. Wymagane jest rozpoczęcie nowej gry. Link do poprawki w pierwszym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 19 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca Jak coś, to pojawiło się spolszczenie do Epilogue Zostało podzielone na dwie wersje. Ciekawe, czy autor moda planuje kolejne wersje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca Ładniutko wygląda ten mod, a że nie miałem okazji przejść poprzedniej wersji Breakthrough to mam w co teraz pograć bez jakiegoś "przypominania", że gdzieś coś już pamiętam. Zawsze w modach podobał mi się ten Monolith Ui ale tutaj ten standardowy jest o wiele fajniejszy moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca Sam początek i tekst o szukaniu schowka Striełoka, zabiciu pijawek, które się koła niego zalęgły. Schowek Striełoka to był w podziemiach Agropromu, czy też jakiś chyba na dachu elewatora na Kordonie przy przejeździe kolejowym (tu jest stado snorków). Czy tu mam się nie kierować tym co było w grach i jest sobie jakiś na Kordonie gdzieś? Bo niby Kordonu nie powinniśmy opuszczać przed otrzymaniem info od Sidorowicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 22 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca Dead City nie ma nic wspólnego z oryginałami. Tzn. nie ma co się nimi sugerować. Schowek Striełoka jest tutaj - jego lokalizacja nie została zmieniona względem poprzednich wersji. Spoiler Jak wykonasz wszystkie zadania na Kordonie, to swobodnie można zwiedzać kolejne lokacje, zbierać dokumenty, robić zadania. Ja po Kordonie poszedłem na Bagna do Doktora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIQIDATOR Opublikowano 22 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca В 19.07.2024 в 12:03, Agrael сказал: Zostało podzielone na dwie wersje. Ciekawe, czy autor moda planuje kolejne wersje. Autor wkrótce wyda nową kompilację, będą miotacze ognia i nowe zadania. Ale już grasz w drugą łatkę, w Rosji nie ma jej jeszcze prawie nikt. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 23 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca LIQIDATOR - autor mógłby zaimplementowac w grze takie cudeńko jak РПО Шмель, po co włazic do budynku skoro można na odległośc wyczyścić obiekt z mutantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 23 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca @LIQIDATOR Moim zdaniem Dead City bardzo potrzebuje nowych zadań, bo lokacji jest dużo, więc autor powinien to wykorzystać - potencjał ogromny. Podziękowania dla autora, że udostępnił nam łatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIQIDATOR Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca @Agrael Czytałeś pendrive Borova? Nie jest teraz pusty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 24 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca @LIQIDATOR Jeszcze nie. Ja przeszedłem Epilogue niedługo po jego premierze, a teraz skupiłem się na innych modach. Może w przyszłości wrócę do Dead City, a lubię tego moda, bo ukończyłem wszystkie części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca @LIQIDATOR Ja za to czytałem treść tej fleszki bo musiałem ją przetłumaczyć, żeby nasza translacja się zgadzała z tym co zostało dodane w patchu 02. Oczywiście jak wyjdzie patch 03 to też dostosuję do niego translację. Tylko o co z tym dokładnie chodzi? (Jest tam coś na temat tego, że bandyci zabili jakiegoś wolnościowca w egzoszkielecie). Swoją drogą nie wiem czy zauważyłeś, ale translacja jest dostępna w dwóch wersjach (tak samo zrobił Anton Gorodecki przy premierze jego spolszczenia do Dead City: Special Release) - jedna wersja to sama translacja i w tej wersji interfejs, główne menu i muzyka w nim są takie jak stworzył je Policai, a w drugiej wersji jest dodany Monolith UI, zmienione tło menu głównego i muzyka w tle bo niektórzy wolą oryginalny interfejs, a niektórym Monolith UI bardziej pasuje. Moim zdaniem przy oryginalnym interfejsie czasami dialogi są trochę nieczytelne, ale to zależy od tego co jest w tle za oknem dialogowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIQIDATOR Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 19 часов назад, Szczepan9205 сказал: Tylko o co z tym dokładnie chodzi? (Jest tam coś na temat tego, że bandyci zabili jakiegoś wolnościowca w egzoszkielecie). Bandyci zabili stalkera Svobodę w egzoszkielecie i pytają Borova, czy zostawić go w wiosce w Dark Hollow, czy sprowadzić z powrotem do bazy? 20 часов назад, Szczepan9205 сказал: Swoją drogą nie wiem czy zauważyłeś, ale translacja jest dostępna w dwóch wersja Nie oglądałem twojej gry, jeśli czujesz się z tym komfortowo, to ma to sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca Co mnie wkurza w tym modzie to bandyci ze strzelbami, walą z "połowy" mapy i dodatkowo z celnością jak ze snajperek. Normalnie goście uzbrojeni w karabiny są mniej groźni 🤣 @Agrael jeszcze pytanko w kwestii formalnej, jeśli w zadaniu jest, że dokumenty są np w Hangarze na wysypisku to są gdzieś w tym budynku, a nie np w tym labie co są pod nim i do drzwi potrzebny jest jakiś deszyfrator. A i czy te dokumenty mają np po kilka możliwych miejsc spawnu, czy zawsze są w jednym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca Dokumenty, posiłkuje sie filmami z rozgrywki innych oraz często stosuje demo mode żeby odszukać dane dokumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca @vidkunsen nie no wolałbym poszukać samemu, jeszcze kwestia czy leżą jako "dokumenty" czy muszę rozglądać się za skrzyniami, plecakami, małymi skrzyneczkami itp w których mogą być. @edit Dobra zerknąłem na próbę w jakiś filmik z dokumentami w Hangarze na Wysypisku i już widzę czego się spodziewać po tym modzie, że to będzie chore szukanie tych papierów. Trzeba będzie zaglądać w każdy kąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIQIDATOR Opublikowano 26 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 9 часов назад, tom3kb сказал: Dobra zerknąłem na próbę w jakiś filmik z dokumentami w Hangarze na Wysypisku i już widzę czego się spodziewać po tym modzie, że to będzie chore szukanie tych papierów. Trzeba będzie zaglądać w każdy kąt. W Hangarze na Dumpie dokumentów być nie może, są w żurawiu są w żurawiu. A mój filmik o wszystkich dokumentach w grze, jak i o wszystkich flashcardach wisi na pierwszej stronie tego forum. Jeśli spojrzysz nie w lokalnym odtwarzaczu, ale na moim kanale w YT, wszystkie kody czasowe i wszystkie warunki pojawiania się kart flash w modzie będą dostępne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 26 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca @tom3kb Znaczy tak - deszyfrator jest potrzeby, aby dostać się do niektórych (często kluczowych dla fabuły) miejsc. Spoiler Lokalizacja dokumentów jest przybliżona, więc trzeba dobrze szukać. Najlepiej zajrzeć na YT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 26 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca Deszyfrator i ulepszone PDA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca Od początku modzik ustawiony na wysoko i z podobnym oświetleniem i wszystko śmigało, aż tu wchodzę na Magazyny Wojskowe i WTF, pokaz slajdów, nawet na niskich ustawieniach. Niby jest tam trochę drzew itp ale nie jakoś strasznie więcej niż na innych lokacjach. Też tak mieliście, czekają mnie jeszcze takie ścinki na innych ważnych lokacjach? Dobrze, że tu nie musiałem z nikim walczyć i szybko znalazłem dokumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 31 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca @tom3kb Na Magazynach to normalne bo autor dodał pewną nową strukturę - dość sporą, ale nie będę Ci spoilerował. W każdym razie ona jest powodem tych ścinek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi