ƉƐϼД Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CStringTable::Load [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\string_table.cpp [error]Line : 53 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : string table xml file not found ui_st_pda.xml, for language rus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кристофер (Kpuc) Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Brak pliku ,,ui_st_pda.xml,, w katalogu rus , zaraz ci upnę . \gamedata\config\text\rus http://www.przeklej.pl/plik/ui-st-pda-rar-0028ql6ai40i Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trurl3 Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Brak pliku ,,ui_st_pda.xml,, w katalogu rus , zaraz ci upnę . \gamedata\config\text\rus http://www.przeklej.pl/plik/ui-st-pda-rar-0028ql6ai40i Obawiam się, że na tym jednym się nie skończy... Polska podstawka Cień Czarnobyla wymaga kilku dodatkowych plików, których nie ma w rosyjskim oryginale, a co za tym idzie, nie ma ich także w modzie. Kiedyś miałem gotowy ten zestaw. Jeśli będzie potrzeba - poszukam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czernobyl10 Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Można brakujące pliki dodać jako osobny katalog do spolszczenia, czy ten błąd występuje u wszystkich grających w ts2? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yurek Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 Do spolszczenia nie musisz dodawać już nic żeby działało ! Te pliki brakują tylko jeśli chcesz odpalić czystą wersję RUS moda, bez nakładki polonizacyjnej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregory Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Expression : fatal error Function : CStringTable::Load File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamestring_table.cpp Line : 53 Description : <no expression> Arguments : string table xml file not found ui_st_mm_mp.xml, for language rus Jako nowy witam wszystkich,grałem w S.T.A.L.K.E.R(wszystkie) dawno a teraz bardzo mnie zainteresował ten mod.Robiłem instalacje zgodnie z zaleceniami z tego forum-Cień Czarnobyla pl+patch 1.0004-gamedata(2.33GB)do folderu gry ze zmianą(game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata) i taki sam problem jak u "depa".Podrałem i zamieniłem plik podany przez "Kpuc" i niestety klapa.Jeżeli moge to prosze o rade jak to rozgryżć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Trochę to dziwne bo takiego pliku "ui_st_mm_mp.xml" nie ma i w oryginalnej rosyjskiej gamedacie. Jest "ui_st_mm.xml" To wygląda na grubszy błąd . Opisz może kiedy cię wywala i na jakiej lokacji. Może wystarczy wczytać sejwa z poprzedniej i jeszcze raz wejść na tą problematyczną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregory Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Witam o to własnie chodzi że przy odpalaniu(jak było w instrukcji instalacji uruchamiałem czystego zrobiony na 1.0004 po chwili sejw) ,po wgraniu moda wywala do pulpitu i tylko w logu jest ten fatal error.Nie wiem może pobiorę inną instalke męczyłem temat kilka godz i poracha, pokombinuje dalej bo S.T.A.L.K.E.R.-em sie dawniej zagrywałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Napiszę ci jak ja bym postąpił w twojej sytuacji. Zastrzegam że żadnym informatykiem nie jestem i nie zamierzam zostać. Przede wszystkim zrobił bym kopię folderu tekst w katalogu gamedata / config by w razie czego można było się wrócić do stanu przed Teraz w katalogu gamedata / config / tekst / pol znajdź plik ui_st_mm.xml i zrób jego kopię Zmień nazwę kopii na ui_st_mm_mp.xml i przenieś do katalogu gamedata / config / tekst / pol Analogicznie możesz postąpić z tym samym plikiem w folderze rus ale nie sądzę by było to potrzebne , gdzieś w plikach gry jest zapewne źle napisana ścieżka która odwołuje się do nieistniejącego pliku. Nie znajdując go w katalogu pol szuka w rus nie ma w rus wywala błąd .Nie wiem czy zadziała ale warto spróbować myślę http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif Jeżeli gra zaskoczy obserwuj dialogi i nazwy własne w Martwym Mieście czy gdzieś nie będzie ewidentnego przekłamania , wtedy będziemy wiedzieć gdzie szukać błędu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 gregory trzy pytania... 1... z jakiego źródła pobrałeś moda..? 2...czy skopiowałeś dokładnie zawartość folderu RUS do nowego folderu POL 3...jaka podstawka moda.?..(pol, rus, eng ) Gdyby były błędy w plikach mieliby je wszyscy nie pojedyncze osoby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregory Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 podstawe mam Cień Czarnobyla pl+patch moda pobierałem z tego forum (rar 772MB rozpakowany 2.33GB) może faktycznie cos skopałem w folderach POL-RUS Dziękuje za rady,pozbieram wszystko od nowa i potem do skutku bo nie odpuszcze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregory Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 No i jakoś odpaliło i już się radowałem a tu winda do pulpitu w trakcie filmiku wstępnego i takie coś FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CTexture::Load [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daSH_Texture.cpp [error]Line : 181 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't open video stream nadal proszę o rade może coś ze sterami do karty pobiorę nowe- 9600 GT //malakas Jest w opisie instalacji wpis jak dołożyć parametr ..-nointro, jeżeli gra nie startuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Dobry pomysł , ewentualnie możesz pominąć początkowy filmik uruchamiając grę z parametrem nointro Zrobić można to w taki sposób Klikasz prawym przyciskiem myszy na skrócie do Stalkera,wchodzisz we właściwości.Tam gdzie pisze element docelowy dopisujesz na końcu po spacji -nointro.Czyli n/p tak to wygląda u mnie "F:\Gry\Stalker\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\XR_3DA.exe" -nointro Pamiętaj o spacji przed myślnikiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregory Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 stery nie pomogły ale rada - kobal - i super chodzi panowie bardzo dziękuje za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts