Jump to content

FATAL ERROR...xml, for language rus

Recommended Posts

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CStringTable::Load
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\string_table.cpp
[error]Line          : 53
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : string table xml file not found ui_st_pda.xml, for language rus

Brak pliku ,,ui_st_pda.xml,, w katalogu rus , zaraz ci upnę .

\gamedata\config\text\rus

http://www.przeklej.pl/plik/ui-st-pda-rar-0028ql6ai40i

Obawiam się, że na tym jednym się nie skończy... Polska podstawka Cień Czarnobyla wymaga kilku dodatkowych plików, których nie ma w rosyjskim oryginale, a co za tym idzie, nie ma ich także w modzie. Kiedyś miałem gotowy ten zestaw. Jeśli będzie potrzeba - poszukam.

Expression	: fatal error
Function	  : CStringTable::Load
File		  : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamestring_table.cpp
Line		  : 53
Description   : <no expression>
Arguments	 : string table xml file not found ui_st_mm_mp.xml, for language rus
Jako nowy witam wszystkich,grałem w S.T.A.L.K.E.R(wszystkie) dawno a teraz bardzo mnie zainteresował ten mod.Robiłem instalacje zgodnie z zaleceniami z tego forum-Cień Czarnobyla pl+patch 1.0004-gamedata(2.33GB)do folderu gry ze zmianą(game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata) i taki sam problem jak u "depa".Podrałem i zamieniłem plik podany przez "Kpuc" i niestety klapa.Jeżeli moge to prosze o rade jak to rozgryżć.

Trochę to dziwne bo takiego pliku "ui_st_mm_mp.xml" nie ma i w oryginalnej rosyjskiej gamedacie. Jest "ui_st_mm.xml" To wygląda na grubszy błąd . Opisz może kiedy cię wywala i na jakiej lokacji. Może wystarczy wczytać sejwa z poprzedniej i jeszcze raz wejść na tą problematyczną.

Witam o to własnie chodzi że przy odpalaniu(jak było w instrukcji instalacji uruchamiałem czystego zrobiony na 1.0004 po chwili sejw) ,po wgraniu moda wywala do pulpitu i tylko w logu jest ten fatal error.Nie wiem może pobiorę inną instalke męczyłem temat kilka godz i poracha, pokombinuje dalej bo S.T.A.L.K.E.R.-em sie dawniej zagrywałem.

Napiszę ci jak ja bym postąpił w twojej sytuacji. Zastrzegam że żadnym informatykiem nie jestem i nie zamierzam zostać.

Przede wszystkim zrobił bym kopię folderu tekst w katalogu gamedata / config by w razie czego można było się wrócić do stanu przed

Teraz w katalogu gamedata / config / tekst / pol znajdź plik ui_st_mm.xml i zrób jego kopię

Zmień nazwę kopii na ui_st_mm_mp.xml i przenieś do katalogu gamedata / config / tekst / pol

Analogicznie możesz postąpić z tym samym plikiem w folderze rus ale nie sądzę by było to potrzebne , gdzieś w plikach gry jest zapewne źle napisana ścieżka która odwołuje się do nieistniejącego pliku. Nie znajdując go w katalogu pol szuka w rus nie ma w rus wywala błąd .Nie wiem czy zadziała ale warto spróbować myślę http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif Jeżeli gra zaskoczy obserwuj dialogi i nazwy własne w Martwym Mieście czy gdzieś nie będzie ewidentnego przekłamania , wtedy będziemy wiedzieć gdzie szukać błędu

gregory trzy pytania... 1... z jakiego źródła pobrałeś moda..? 2...czy skopiowałeś dokładnie zawartość folderu RUS do nowego folderu POL 3...jaka podstawka moda.?..(pol, rus, eng ) Gdyby były błędy w plikach mieliby je wszyscy nie pojedyncze osoby.

No i jakoś odpaliło i już się radowałem a tu winda do pulpitu w trakcie filmiku wstępnego i takie coś

FATAL ERROR
[error]Expression    : fatal error
[error]Function	  : CTexture::Load
[error]File		  : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daSH_Texture.cpp
[error]Line		  : 181
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments	 : Can't open video stream
nadal proszę o rade

może coś ze sterami do karty pobiorę nowe- 9600 GT

//malakas

Jest w opisie instalacji wpis jak dołożyć parametr ..-nointro, jeżeli gra nie startuje

Dobry pomysł , ewentualnie możesz pominąć początkowy filmik uruchamiając grę z parametrem nointro

Zrobić można to w taki sposób

Klikasz prawym przyciskiem myszy na skrócie do Stalkera,wchodzisz we właściwości.Tam gdzie pisze element docelowy dopisujesz na końcu po spacji -nointro.Czyli n/p tak to wygląda u mnie

"F:\Gry\Stalker\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\XR_3DA.exe" -nointro

Pamiętaj o spacji przed myślnikiem