ƉƐϼД Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CStringTable::Load [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\string_table.cpp [error]Line : 53 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : string table xml file not found ui_st_pda.xml, for language rus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Brak pliku ,,ui_st_pda.xml,, w katalogu rus , zaraz ci upnę . \gamedata\config\text\rus http://www.przeklej.pl/plik/ui-st-pda-rar-0028ql6ai40i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Brak pliku ,,ui_st_pda.xml,, w katalogu rus , zaraz ci upnę . \gamedata\config\text\rus http://www.przeklej.pl/plik/ui-st-pda-rar-0028ql6ai40i Obawiam się, że na tym jednym się nie skończy... Polska podstawka Cień Czarnobyla wymaga kilku dodatkowych plików, których nie ma w rosyjskim oryginale, a co za tym idzie, nie ma ich także w modzie. Kiedyś miałem gotowy ten zestaw. Jeśli będzie potrzeba - poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Można brakujące pliki dodać jako osobny katalog do spolszczenia, czy ten błąd występuje u wszystkich grających w ts2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Do spolszczenia nie musisz dodawać już nic żeby działało ! Te pliki brakują tylko jeśli chcesz odpalić czystą wersję RUS moda, bez nakładki polonizacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Expression : fatal error Function : CStringTable::Load File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamestring_table.cpp Line : 53 Description : <no expression> Arguments : string table xml file not found ui_st_mm_mp.xml, for language rus Jako nowy witam wszystkich,grałem w S.T.A.L.K.E.R(wszystkie) dawno a teraz bardzo mnie zainteresował ten mod.Robiłem instalacje zgodnie z zaleceniami z tego forum-Cień Czarnobyla pl+patch 1.0004-gamedata(2.33GB)do folderu gry ze zmianą(game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata) i taki sam problem jak u "depa".Podrałem i zamieniłem plik podany przez "Kpuc" i niestety klapa.Jeżeli moge to prosze o rade jak to rozgryżć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Trochę to dziwne bo takiego pliku "ui_st_mm_mp.xml" nie ma i w oryginalnej rosyjskiej gamedacie. Jest "ui_st_mm.xml" To wygląda na grubszy błąd . Opisz może kiedy cię wywala i na jakiej lokacji. Może wystarczy wczytać sejwa z poprzedniej i jeszcze raz wejść na tą problematyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Witam o to własnie chodzi że przy odpalaniu(jak było w instrukcji instalacji uruchamiałem czystego zrobiony na 1.0004 po chwili sejw) ,po wgraniu moda wywala do pulpitu i tylko w logu jest ten fatal error.Nie wiem może pobiorę inną instalke męczyłem temat kilka godz i poracha, pokombinuje dalej bo S.T.A.L.K.E.R.-em sie dawniej zagrywałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Napiszę ci jak ja bym postąpił w twojej sytuacji. Zastrzegam że żadnym informatykiem nie jestem i nie zamierzam zostać. Przede wszystkim zrobił bym kopię folderu tekst w katalogu gamedata / config by w razie czego można było się wrócić do stanu przed Teraz w katalogu gamedata / config / tekst / pol znajdź plik ui_st_mm.xml i zrób jego kopię Zmień nazwę kopii na ui_st_mm_mp.xml i przenieś do katalogu gamedata / config / tekst / pol Analogicznie możesz postąpić z tym samym plikiem w folderze rus ale nie sądzę by było to potrzebne , gdzieś w plikach gry jest zapewne źle napisana ścieżka która odwołuje się do nieistniejącego pliku. Nie znajdując go w katalogu pol szuka w rus nie ma w rus wywala błąd .Nie wiem czy zadziała ale warto spróbować myślę http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif Jeżeli gra zaskoczy obserwuj dialogi i nazwy własne w Martwym Mieście czy gdzieś nie będzie ewidentnego przekłamania , wtedy będziemy wiedzieć gdzie szukać błędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 gregory trzy pytania... 1... z jakiego źródła pobrałeś moda..? 2...czy skopiowałeś dokładnie zawartość folderu RUS do nowego folderu POL 3...jaka podstawka moda.?..(pol, rus, eng ) Gdyby były błędy w plikach mieliby je wszyscy nie pojedyncze osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 podstawe mam Cień Czarnobyla pl+patch moda pobierałem z tego forum (rar 772MB rozpakowany 2.33GB) może faktycznie cos skopałem w folderach POL-RUS Dziękuje za rady,pozbieram wszystko od nowa i potem do skutku bo nie odpuszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 No i jakoś odpaliło i już się radowałem a tu winda do pulpitu w trakcie filmiku wstępnego i takie coś FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CTexture::Load [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daSH_Texture.cpp [error]Line : 181 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't open video stream nadal proszę o rade może coś ze sterami do karty pobiorę nowe- 9600 GT //malakas Jest w opisie instalacji wpis jak dołożyć parametr ..-nointro, jeżeli gra nie startuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Dobry pomysł , ewentualnie możesz pominąć początkowy filmik uruchamiając grę z parametrem nointro Zrobić można to w taki sposób Klikasz prawym przyciskiem myszy na skrócie do Stalkera,wchodzisz we właściwości.Tam gdzie pisze element docelowy dopisujesz na końcu po spacji -nointro.Czyli n/p tak to wygląda u mnie "F:\Gry\Stalker\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\XR_3DA.exe" -nointro Pamiętaj o spacji przed myślnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 stery nie pomogły ale rada - kobal - i super chodzi panowie bardzo dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi