Jump to content

Recommended Posts

@Ulman

@V dobrze ci podpowiada, potrzebujesz kombinezonu z zamkniętym obiegiem powietrza np jakąś SEVĘ, w bazie żołnierzy na Agropromie idź za ich główny budynek, tam gdzie są garaże itp, tam stoi dwóch wojskowych, jeden z nich wypożyczy ci kombinezon na czas zejścia do podziemi Agropromu.

Gdzie mogę znaleźć artefakty:                                                                                                                                                                                                                                                          błona, gwiazda wieczorna,kula ognista                                                                     

Edited by Ulman

Kula ognista to na logike ;) anomalie termiczne, ja je najcześciej w Dziczy w anomalii Spalacz znajduję.

Błona to chyba w chemicynych ale mi się teź trafia w Dziczy jak rozwalimy tych 4 najemników co nad tym takim "tunelem" siedzą to na następnym placu jest zawsze dużo Kropelek i jakaś Błona tam się trafia.

• 8 months later...

Tak, to jest to, ale mogłeś wkleić samą końcówkę po "FATAL ERROR" - to tak na przyszłość.

Jak dla mnie problem z patchem. Jaką masz wersję gry? Bo mod jest na 1.0004. Jeśli masz 1.0006 to nie będzie działać, ale możesz degradować. Sposób na to jak to zrobić znajdziesz tu: 

5 minut temu, Sierioża napisał:

Tak, to jest to, ale mogłeś wkleić samą końcówkę po "FATAL ERROR" - to tak na przyszłość.

Jak dla mnie problem z patchem. Jaką masz wersję gry? Bo mod jest na 1.0004. Jeśli masz 1.0006 to nie będzie działać, ale możesz degradować. Sposób na to jak to zrobić znajdziesz tu: 

Mam 1.0004 od Filmistera się dowiedziałem jak to zrobić ale problem w tym że chce pogadać z tym wojskowym na samym początku co podbiega do postaci i podchodzę i klikam (f) i mi wywala w tym momęcie 

Edited by NyXx1337
Błąd

Jak to zrobić, czyli co? Jak degradować? Mogłeś coś pokręcić. Przeinstaluj grę, wrzuć moda jeszcze raz i zobacz czy będzie działać. 

Alternatywnie tu masz repacki wszystkich Stalkerów. Na tych będzie działać na pewno.

Wszystko zrobiłem z zgodnie z poradnikami z degradowaniem itd ale przeinstaluje możę zadziała dam znać jak zobaczę czy działa normalnie 

19 minut temu, NyXx1337 napisał:

Wszystko zrobiłem z zgodnie z poradnikami z degradowaniem itd ale przeinstaluje możę zadziała dam znać jak zobaczę czy działa normalnie 

Nadal to samo :(

20 minut temu, NyXx1337 napisał:

Nadal to samo :(

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line          : 73
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:287: attempt to index local 'tbl' (a nil value)

A zależy mi żeby pograć w tą modyfikację

No to zróbmy tak:

1. Sprawdź czy czysty Cień działa. Jak działa, to...

2... zrób downgrade tak, jak tu opisano: https://drive.google.com/file/d/0BwEX_f6JarCiZlFRTkhTX3h2eGc/view Jeśli i to nie pomoże, to...

3... pobierz moda jeszcze raz. Możliwe, że coś się źle pobrało, źle rozpakowało i warto postawić go ponownie.

Ach, jeszcze jedno: nie używaj WinRara. Używaj 7zip. Tak na wszelki wypadek mówię.

8 minut temu, Sierioża napisał:

No to zróbmy tak:

1. Sprawdź czy czysty Cień działa. Jak działa, to...

2... zrób downgrade tak, jak tu opisano: https://drive.google.com/file/d/0BwEX_f6JarCiZlFRTkhTX3h2eGc/view Jeśli i to nie pomoże, to...

3... pobierz moda jeszcze raz. Możliwe, że coś się źle pobrało, źle rozpakowało i warto postawić go ponownie.

Zrobiłem tak jak było tam napisane i nie działa :(
Pobrałem jeszcze raz i też nie działa :( 

No to ja już rozkładam ręce. Ten błąd przewija się w różnych modach, na różnych forach, w różnych konfiguracjach, ale ZAWSZE jedynym pewnym sposobem wyeliminowania go jest zmiana wersji gry na właściwą.

Ściągnąłeś repack z tematu który podesłałem? Jeśli nie, to to zrób. Usuń WSZYSTKO co związane z Cieniem Czarnobyla, postaw repack, spatchuj do właściwej wersji i wrzuć spolszczenie. Nie może nie działać.

Chyba, że ktoś z forumowiczów ma inny pomysł, mnie się skończyły.

1 minutę temu, Sierioża napisał:

No to ja już rozkładam ręce. Ten błąd przewija się w różnych modach, na różnych forach, w różnych konfiguracjach, ale ZAWSZE jedynym pewnym sposobem wyeliminowania go jest zmiana wersji gry na właściwą.

Ściągnąłeś repack z tematu który podesłałem? Jeśli nie, to to zrób. Usuń WSZYSTKO co związane z Cieniem Czarnobyla, postaw repack, spatchuj do właściwej wersji i wrzuć spolszczenie. Nie może nie działać.

Chyba, że ktoś z forumowiczów ma inny pomysł, mnie się skończyły.

Ale i tak dziękuje za pomoc :D