malakas Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Spolszczenie moda Krwawy Szlak dodane do 1 postu i zalinkowane do pobierani forum..Miłej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Moda polecam bardzo. Dzięki uprzejmości kolegi Smoxa i Metka58 miałem przyjemność zagrać jako pierwszy no i zakończyć także jako pierwszy i z tego miejsca dziękuję im bardzo. Polecam moda bardzo ciekawy pełno w nim niespodzianek ale o tym przekonacie się sami.Warty grania. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Mała prośba do tych co grają w tego moda i mają panoramę... W linku jest plik UI do przerobionego układu HUD na monitor panoramiczny, może ktoś wstawi u siebie i da fotkę jak to wygląda...http://speedy.sh/3Dg...rawiony-hud.rar. Wystarczy zrobić kopię oryginału by przywrócić poprzedni układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Tylko nie wiem czy będzie widoczna amunicja która była w lewym górnym rogu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Dzięki @scigacz 1975..wszystko jest OK. Amunicja jest teraz na dole obok licznika...wstawię to w temat może ktoś skorzysta. Inwentarza nie ruszałem tylko to co jest na monitorze widoczne podczas gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Hmmm... rzeczywiście nie działa - tu masz link od @Smoxa ale bez zmian huda. http://speedy.sh/YaFHG/Spolszczenie-moda-Krwawy-Szlak.rar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Napisz do portals'a by ci udostępnił, poobierania jest chwilowo? wyłączona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Link spolszczenia w temacie już jest online..był mały błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Kilka słów o modzie. Jest świetny, dziwna sprawa, bo nie zmienia fabuły, nie dodaje nowych lokacji, ale zawiera tyle zmian, że warto zagrać. Jest trudny, zwłaszcza na początku, zanim poznamy o co chodzi. Ładowanie magazynków - rewelacja, to samo system handlu. Artefakty i części mutantów, to podstawowa "waluta" w handlu. Każdy artefakt można sprzedać lub wymienić na towar. Mod zawiera rozwiązania nie spotykane w innych modach np. worek podróżny. W miarę postępów w grze zdobywamy (lub kupujemy) lepszy ekwipunek i wtedy dopiero zaczyna się zabawa. Fix - http://speedy.sh/QBDy5/Patch-0.1.rar Zawiera poprawiony przez Scigacza1975 błąd i kilka moich literówek. Shadery i ikony menu - http://speedy.sh/ecF...ery-i-ikony.rar Fajniejsze ikony menu i shadery z efektem DOF. Autor - Scigacz1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Gdy tylko zacząłem grać wiedziałem, że będzie dobry bo już w Kordonie dawało popalić..Dużym plusem moda jest ograniczenie przenoszonego sprzętu i apteczek. Teraz niema wezmę 500 szt amunicji i zabiję wszystkich. Dwa/trzy magazynki i w drogę. Znalazłeś super broń, ale nie masz do niej amunicji, lub magazynka to z niej nie skorzystasz, mało tego nie weźmiesz jej jeżeli nie pozwala na to kamizelka. Nie masz kaftana lub słaby,czy uszkodzony ..zabije Cię promieniowanie.Tak właśnie powinna wyglądać prawdziwa gra... Smox czy instalowanie tego fix jest obowiązkowe.?...ten drugi to dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Fix ten zawiera poprawiony plik w_wa2000.ltx. i zapobiega wylotowi podczas modernizacji tej broni. Radził bym zainstalować. Nowa gra nie jest konieczna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Grałem w tego moda, ale jest najtrudniejszy ze wszystkich w jakie miałem przyjemność zagrać. Bardzo realistyczny, prawdziwe oblicze zony. W Kordonie się strasznie męczyłem, doszedłem do wysypiska i koniec..utknąłem na amen. Pewnie do niego wrócę z czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Agrael, to trudny mod i pewnie nie Ty jeden masz z nim problemy. Trzeba się przestawić i zmienić dotychczasowe nawyki. Kilka podpowiedzi na początek: 1. W opcjach gry ustawić - rzadkie schowki (naprawdę warto) 2. Nie śpieszyć się z przejściem na Wysypisko. Już w Kordonie można znaleźć doby artefakt i wymienić go na lepszy pancerz. Na Kordonie też można zdobyć w miarę dobrą broń np. abakan (sporo amunicji) 3. Zbierać artefakty. Można je sprzedać lub wymienić. Po każdej emisji pojawiają się nowe. 4. Polować na mutanty. Trofea można wymienić np. na amunicję 5. Dbać o pancerz. Nie dać się trafić i jak zaczyna padać deszcz - szukać schronienia (często po zwykłym deszczu zaczyna padać kwaśny, niszczący pancerz.) Gdyby ktoś miał problemy, a jednak chciał pograć w tego moda - pisać na PW. Podam ułatwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Witam wszystkich. Tu nikt nie mówił że będzie łatwo, Przeszedłem tego moda całego i jest super za jakiś czas mam zamiar powrócić do niego na nowo. Ale powiem że był wart każdej minuty grania. Szczególnie chciał bym z tego miejsca podziękować Smoxowi i Metek58 oraz ścigaczowi 1975 za to że jako 1 mogłem testować moda jako 1 na ich spolszczeniu. Dziękuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Waler, nie musisz dziękować, to my dziękujemy za testy. Twardy z Ciebie gracz, bo ukończyłeś moda, chociaż kilku testerów przed Tobą nie dało rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Patch 1.3.1...http://www.amk-team....showtopic=10530 Zmiany Zmieniono system handlu, można sprzedawać kilka przedmiotów naraz. Patch zawiera poprzednie zmiany zawarte w fixie i patchu.Nie działa z polonizacją. LINK:http://narod.ru/disk...medata.rar.html http://pl.rghost.net/26052691 Pojemniki dla artefaktów. Artefakty pokazują swoje właściwości nie tylko będąc noszone na pasie lub w plecaku. Aby zneutralizować negatywne działanie artefaktów dodano kontenery do przenoszenia artefaktów. Dodano nowe właściwości artefaktów. Autorzy SAP - Valerich i Desertir r. Rozwój nowych właściwości - Zander. Gra dodaje nowe artefakty z nowymi właściwościami. Oto kilka przykładów: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Dzięki Czernobyl10, spolszczę tego patcha i wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podznaczony Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 (edytowane) Mam pytanie jak zapobiec wylotom w Agropromie ? Bo raz grałem normalnie nawet stalkerzy sami odbili Kreta, tylko że nie mogłem z nim pogadać zapis i wczytanie nic nie dało zaczęło wywalać z logiem (zamieszczę go na końcu), każdy save moge wczytać przed agropromem lecz tylko za pierwszym razem postać miała władze nad sobą po cut scence przed ratowaniem Kreta. Dziwne to troche raz tylko miałem okazję walczyć z żołnierzami potem działa tylko autosave na Agroprom żaden save z Agropromu nie działa, niestety mam manię zapisywania przez granie w stare rpgi. FATAL ERROR[error]Expression : fatal error[error]Function : CScriptEngine::lua_error[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp[error]Line : 73[error]Description : <no expression>[error]Arguments : LUA error: ...of chernobylgamedatascriptskirag_take_drop.script:35: attempt to index field 'actor' (a nil value) Edytowane 23 Lipca 2013 przez malakas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Znalazłem taki sam FATAL ERROR na rosyjskim forum i tam okazało się, że gość gra na patchu 1.0005. Czy dobrze zdegradowałeś grę do patcha 1.0004? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podznaczony Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Aha to popróbuje z tym degradowaniem bo akurat degraduje z 1.0006 wersji do 1.0004. Tak więc dzięki jak coś zedytuje tę wiadomość i napisze jak pojawi się coś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Czernobyl10 mam prośbę, czy mógłbyś podać linka do strony z tym patchem 1.3.1. Ten co jest jakoś nie chce działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Jaki pancerz? Jeżeli kurtka bandytów, to tak. Unikaj postrzałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 To trudny mod i trzeba diametralnie zmienić nawyki grając w niego. Nie da się, tak jak w innych modach, iść hura, do przodu. Tu trzeba unikać postrzałów, chować się i nie dać się trafić. Każdy pancerz się niszczy, nawet dobry, a kombinezon najemnika na pewno do takich nie należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podznaczony Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Zastanawiam się czy nie zacznę nowej gry od początku bo mimo wszystko mod nie jest łatwy, ale na Kordonie można ładnie się wyposażyć. Swoją drogą gdybym znowu miał ten sam problem jakbym grał od nowa to chyba musiałbym porzucić ten mod niestety. Nie rozumiem zbytnio tego log się nie zmienia muszę wymijać tą wstawkę filmową żeby nawiązać walkę z wojakami, ale wtedy Kret nie chce gadać a wczytanie sejwa z Agropromu kończy się wylotem z tym logiem. Może nie można tykać rzeczy żołnierzy czy coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Na Agropromie nie miałem problemów. Żadnych problemów nie zgłaszali też inni gracze, więc problem pewnie jest po Twojej stronie. Jeżeli chcesz zacząć nową grę, to odinstaluj grę i moda. Usuń wszelkie pozostałości i wyczyść rejestr. Zainstaluj Stalkera od nowa i zdegraduj do 1.0004 sposobem podanym przez Kobala lub Кристоферa (Kpuca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi