metek58 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Wrzuciłem plik gamedata do folderu gry (wersja SoC 0.4) i co trzeba ten do bin, tylko prosiłbym o jaśniejsze opisanie tych dalszych czynności, bo mod mi nie odpala. Czy na nowo trzeba instalować SoC, bo tam miałem Prawdziwą Drogę i w gamedacie Prawdziwej Drogi tylko zmieniłem nazwę. Po uruchomieniu na chwilę pokazuje się tekstura z Prawdziwej Drogi, tak jakby pamięta poprzednią grę, co nie powinno po zmianie nazwy gamedaty i koniec, wywalony. Może coś żle zrobiłem w tym "skąpym" wyjaśnieniu @czernobyla10: 1. Zainstalować SoC 2. Patch 1.004 3. Instalować mod 4. Edycja fsgame.ltx i kopia tekstu rus na pol 5. Edycja localization.ltx. Pierwsze trzy pozycje sa jasne, ale reszta trochę uboga dla słabo kumatego i poddenerwowanego kolesia. Proszę o złagodzenie stresu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Bardziej szczegółowo... Zmieniamy linię w pliku fsgame.ltx....linia powinna wyglądać tak: "$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata W katalogu gamedata/config/localization .. zmieniemy w drugiej linijce z.. "rus, eng ..inne"... na pol, by pierwsze linijki wyglądały tak: [string_table] language = pol font_prefix = ;_cent ;_west W katalogu gamedata/config/text ...tworzymy katalog ..pol..i kopiujemy tam zawartość katalogu rus (mają być tam dwa foldery... pol i rus) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Mam taką ogólną propozycję. Każdy wstawiający moda powinien przed umieszczeniem go na forum - pobrać go i zainstalować. W opisie moda powinien znajdować się dokładny sposób instalacji. Ułatwi to korzystanie z modów, zwłaszcza mniej doświadczonym graczom. Szczególnie przy modach w postaci instalatora exe. powinien być podany dokładny opis instalacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Bardziej szczegółowo...ZMIANY DLA WSZYSTKICH WERSJI: Wtedy będziesz miał tekst wspólny z podstawką po polsku, ale rosyjski w krzaczkach. Ja preferuję inny sposób. Trzeba uzupełnić katalog text / rus brakującymi plikami z katalogu tekst / pol z podstawki. I nic nie zmieniać żadnego localization. Wtedy będziesz miał czytelną cyrylicę, a teksty wspólne z podstawką po polsku, ale bez polskich znaków diakrytycznych. Niemniej wszystko jest czytelne. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Dzięki, poszerzyłem zakres wiedzy. Zawsze mnie to zastanawiało, a teraz wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Każdy wstawiający moda powinien przed umieszczeniem go na forum... Smox nie zgodze się z Tobą bo w ten sposób trzeba by mieć mnóstwo czasu na testy wszystkich modów a nie każdy ma ten czas. Po drugie większość modów ma sprawdzone źródła. Mam propozycje aby w dziale z modami przypiąć posta z opisem instalacji modów obcojęzycznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Cholewka, zapomniałem też zapytać o ten plik z binu, xrGame.dll. A on co jest winny, że zostaje nie raz zamieniony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 .xrGame.dll....Ten plik podmieniamy tylko w Soljance. W innych modach jest to wręcz niewskazane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Mam propozycje aby tytuł wątku zmienić na problemy z instalacją modów rosyjskojęzycznych. Piszący posta pisaliby tytuł moda i czego problem dotyczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Mam taką ogólną propozycję. Każdy wstawiający moda powinien przed umieszczeniem go na forum - pobrać go i zainstalować. W opisie moda powinien znajdować się dokładny sposób instalacji. Ułatwi to korzystanie z modów, zwłaszcza mniej doświadczonym graczom. Szczególnie przy modach w postaci instalatora exe. powinien być podany dokładny opis instalacji. Czernobyl10 ma rację, nie można wymagać, by wstawiający testował każdego wstawianego moda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Dzięki Smox że się ze mną zgadzasz po to jest forum aby uzyskać pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 I @smox rację, i @czernobyl ma rację. A od czego mamy świetną gromadę graczy, którzy grając, stają się automatycznie testerami. No tester, zapewne, to osoba zobowiązana wysyłać screeny i uwagi o modzie, ale grający też nagminnie zasypują forum uwagami i spostrzeżeniami. Tak że można tu zasypywać wynalezionymi modami, a tu już się je rozprawiczy. To że nie wiedział metek58, to nie znaczy, że musi wystawiający przetestować mody, bo mu by życia brakło. Nie wiedziałem, zapytałem i wiem. To nasze forum sprawia, że nie ma czegoś, co by inni, co kumaci są w zagadnieniach różnych, nie rozwiązali. Inne fora, włącznie z tym "alibabą" od spolszczeń, mogą nam tylko pozazdrościć i nie jest to samochwalstwo, tylko fakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Właśnie Metek zgadzam się z Twoim zdaniem. Szanowni admini zmieńcie tytuł posta na: problemy z instalacją modów rosyjskojęzycznych Każdy kto ma problem napisze w tym wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 smox ma racje bo ja przetestowałem 10 modów i odpalił tylko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 smox ma racje bo ja przetestowałem 10 modów i odpalił tylko 1 Przy modach czystorosyjskich najlepiej odpalać na ruskiej podstawce. Ja zassałem kiedyś mod od Diadamosa z Torenty*org i wypakował mi sie razem z ruska podstawką, co mnie ucieszyło, bo mogłem odpalac ruskie mody z łatwością. Są niekiedy mody tego typu, że trzeba je odpalać z pulpitu, czyli mieć wypakowany mod na pulpit. A podaj tytuły tych 9-ciu modów, co je nieodpaliłeś, obejrze je sobie, jak wrócę z przeglądu auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Przy modach czystorosyjskich najlepiej odpalać na ruskiej podstawce. Nie trzeba, wystarczy poprosić o folder RUS i dać go do gry z rosyjskim modem, reszta gry jest niezmienna. Ja zassałem kiedyś mod od Diadamosa z Torenty*org i wypakował mi sie razem z ruska podstawką, co mnie ucieszyło, bo mogłem odpalac ruskie mody z łatwością. No właśnie ja tez zasysałem te mody ale od Djdiamos czy jakoś tak na t.org i któryś był z podstawką, wyciąłem tylko pliki rus i lokalization.ltx a resztę wywaliłem, dzięki temu odpalam bez problemu mody rosyjskojęzyczne na org, podstawce. Są niekiedy mody tego typu, że trzeba je odpalać z pulpitu, nie trzeba, w pliku skrótu jest dopisany jakiś parter i wystarczy z nim uruchamiać grę. Albo zrobić plik *.com lub *.bat i tam dopisywać komendy. czyli mieć wypakowany mod na pulpit. Co ma położenie katalogu gry ? Grę można mieć na dysku podpiętym na drugim końcu świata czy z pena i tak będzie działać :) Gdzieś w którymś temacie dałem te paczkę z rus. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Kristofer to wrzuć tą paczke rus i opisz jak zrobić aby wszystko albo prawie wszystko działało na polskiej podstawce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi