Jump to content

Dream Reader The Forbidden Zone

Recommended Posts

Mam pytanie w zakresie tego moda. Co to za diabeł z tym zdaniem: Застава "Дитятки-3" Jeśli ktoś się spotkał z takim spolszczonym określeniem, to proszę o wyjaśnienie. Za groma nie wiem, co to te "Ditiatki-3". Zapewne chodzi o jakąś placówkę, ale nie we wszystkie mody grałem, to i nie wiem.

Edited by metek58

To się i zgadza, ale jak to użyć w tłumaczeniu. Wstępnie wpiszę fonetyczne brzmienie słowa, a jak ktoś znajdzie coś konkretnego, to ewentualnie zamienię. To może być coś takiego jak Kopaczi, nie przetłumaczone i jest dobrze.

Edited by metek58

Strażnica Dytjatki-3...też może być. Strażnica to dla odróżnienia posterunku wojskowych w Kordonie, a może chodzi o to samo. Jeżeli zaczęliście tłumaczyć moda to otwórzcie temat w dziale tłumaczeń bo dalej będzie trzeba posty przenosić.. :). Sam zrobiłem. // A tak dla ciekawostki... 26 04 1986. w procesie usuwania skutków wybuchu na ЧАЕС brała udział większość mieszkańców wioski i doznała bardzo dużych uszczerbków na zdrowiu. Do tej pory na terenie wioski żyje 250-u likwidatorów.

Z tłumaczeniem czekamy, ja przeglądam pliki i takie rodzynki znajduję i sobie robię, a potem będzie łatwiej. Tu z pewnością chodzi o placówkę, a roboczo nazwę ją "Dytiatki-3" (@malakas pomógł mi w wyborze) i po analizie opisu miejscowości (co @kobal słusznie też zauważył), jestem przekonany, że chodzi tu o miejscowość na Ukrainie o tej nazwie. Szukałem odpowiedniego słowa i nic lepszego nie znalazłem.

Edited by metek58

Więc zapamiętam i użyję tak tłumaczonej nazwy w spolszczeniu. Nie wiesz @kobal przypadkiem, kto jest autorem spolszczenia tego tekstu w modzie? A tak na marginesie, te "Ditiatki-3" to wioska kotów, tam gdzie Sidora bunkier.

Edited by metek58

• Meta locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.