Jump to content

Powrót Szramy cz.1...relacje z gry.

Recommended Posts

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafika ]Dołączona grafika

Jest patch kumulatywny nr 2 http://narod.ru/disk...ch_sh-2.7z.html

Nowa gra wymagana.

Tym w modzie lecę na granicę Kordonu...i dolatuję.

Dołączona grafika Dołączona grafika

Świetny mod, przejścia jak w NS; w miarę wykonywania zadań. Stabilny. 0 wylotów (przynajmniej u mnie) spowodowanych błędmi. Całkiem nowy scenariusz. Na razie nie instalowałem patcha nr 2 i jest ok

W czasie questu na wejście do Ciemnej Doliny, szukając Dziada na Niezbadanych Terenach wita nas taka persona:

Dołączona grafika

a tam gdzie siedziała Mucha jest schowek z ciekawą zawartością

Dołączona grafika

Nowy fix, dodajemy po patchu kumulatywnym nr 2 http://ifolder.ru/31268098 albo stąd http://www.sendspace.pl/file/b52156fe27bf3b846c58206

Edited by cichy

Radzę sprawdzić jak wygląda ził 131 a i jeszcze Baks to nie człowiek tak jak Mucha to nie owad (hi hi)

Dołączona grafika

Gra jest delikatnie mówiąc pogięta, ale nie ma tyle wylotów co w NS. Uważam, że naprawdę mod świetny a autorzy są przeciwni jasnego wyjaśniania questów na ichnim forum, stąd wiele trudności (może i dobrze)

Fabuła rozbudowana, całkowicie nowa, choć niektóre questy przypominają, w nieznacznym co prawda stopniu NS i parę innych. Dla mnie rewelacja, tylko sama translatica i słownik nie pomaga, ale dzięki @czernobylowi10 jest odnośnik do pisma obrazkowego (hi hi) -poradnika Ktoś pyka w ten mod oprócz mnie ? - bo jakoś czuje się osamotniony w tym temacie i do tego dominujący (ochh mam lęki)

No ktoś tam sobie pogrywa bracie Cichy ;-) Ale dopiero do baru dotarłem więc wiele do powiedzenia nie mam. Oprócz tego że mod zaiste zacny i wart polecenia. No i faktycznie mimo jako takiej znajomości języka nie wszystko ogarniam. Bardzo 'nie wszystko' hehe...

No ktoś tam sobie pogrywa bracie Cichy ;-) Ale dopiero do baru dotarłem więc wiele do powiedzenia nie mam. Oprócz tego że mod zaiste zacny i wart polecenia. No i faktycznie mimo jako takiej znajomości języka nie wszystko ogarniam. Bardzo 'nie wszystko' hehe...

Dobra rada: nie wychodź z Baru na Wysypisko, normalnym przejściem (z podstawki) bo wtedy uaktywnia się quest na pertraktacje z bandytami. Ich przywódcą jest Świder potrzebny w dalszej części fabuły.Póżniej staje się neutralny. Ja się pospieszyłem i ubiłem gościa niepotrzebnie, zanim załatwiłem sprawę pomocy dla ekologów z Tango. Przez to ominęła mnie przejażdżka helikopterem po Ciemnej Dolinie.

Na Radarze w x-10 zmierzymy się z "cyborgiem"

Dołączona grafika

Wbrew pozorom nic strasznego. A jak się podoba taki widok z lunety broni (x12.8):

Dołączona grafika Dołączona grafika

Na drugim zdjęciu, samodzielnie wędrujące rpg7 to najemnik w maskującym exo. Zabawa jest naprawdę przednia, tylko statystyka zgonów GG bardzo zawyżona.

Broń z taką lunetą mamy już w Barze po znalezieniu dysku.

Edited by cichy

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

To jest skrytka Siemieckiego do której kod to 4 cyfry tworzące rok. Cyfry owe, dostajemy w miarę przechodzenia 1-szej części moda. (ja na razie mam 2) Kody do dwojga drzwi w X-18 to daty historyczne, które trzeba wyłapać z kontekstu podpowiedzi ( na Rus forum, o ile dobrze zrozumiałem, wystarczy wpisać te podpowiedzi w google i skojarzenia wyskoczą - ja skorzystałem ze ściągawki od @czernobyla10 - poradnika).

Lata te to kolejno 1242 i 1380. W X- 10 kod do skrytki to zgodnie z podpowiedzią (kipiel, atlantyk, lodowa góra) 1912 (Titanic).

Przy wyprawie do X-10, ubijamy najemników przy których można zdobyć świetną broń-unikat o nazwie Hostel (skojarzenie z filmem Eli Rotha?...), jest zabójczy. No a to dopiero mniej więcej dopiero połowa moda....

@Smox przy zadaniu które daje Torcz na dysk od Dimy Koltera, kiedy go znajdziesz, czeka Cię mocna niespodzianka. Przeszukaj dobrze trupy. Przy jednum z nich będzie karabin z celownikiem x12.8(w poście 41 są zdjęcia z widoku przez lunetę). (nazwy postaci napisałem fonetycznie- nie potrafię ich przetłumaczyć)

Edited by cichy