Trampxd Posted October 4, 2010 Report Share Posted October 4, 2010 Witam Mam taki problem że posiałem gdzieś dekoder otwierający drzwi w elektrowni ten z hotelu.Prośba jest taka żeby ktoś podał nazwę tego dekodera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted October 4, 2010 Report Share Posted October 4, 2010 Te drzwi możesz otworzyć bez dekodera ...stary sposób ..Musisz stanąć na wprost zawiasów ...wrzucasz karabin w zawiasy i drzwi się uchylą.Wystarczy tylko je otworzyć do końca..Za drugim ,trzecim razem się uda. Najlepiej wykorzystać jakąś starą giwerę i zostawić ją w zawiasach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vorenus Posted October 4, 2010 Report Share Posted October 4, 2010 Nie wiem, czy o to Ci chodzi jak się nazywa, czy jak nazywa się w plikach i kombinujesz dodanie go sprzedaży któremuś z handlarzy. Nazywa się po prostu - "Dekoder" i wygląda sobie tak: Co do nazwy w plikach - tego nie wiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted October 4, 2010 Report Share Posted October 4, 2010 W spawnerze nazwa tego przedmiotu to decoder , self:spawn_inventory("decoder") ewentualnie self:spawn_inventory("pri_decoder_documents") ale raczej to pierwsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trurl3 Posted October 4, 2010 Report Share Posted October 4, 2010 Jeśli Ci to pomoże, to nazywa się to "yan_kruglov_decoder" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trampxd Posted October 4, 2010 Author Report Share Posted October 4, 2010 Dzięki za pomoc. Nazywa się decoder może się to komuś jeszcze przydać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pani Wyrwiflak Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 Panowie Szlachta, nie chcę wiedzieć kto wpadł na tak cudownie abstrakcyjny pomysł jak rzucanie bronią w zawiasy aby otworzyć drzwi, moje uznanie i chylę czoła, niemniej może by naprawić ten błąd znikającego dekodera? Dekoder znika wraz z obrabowaniem GG przez Gawra. Odbierając swoją skrzynkę i załatwiając sprawę z Jakutem nie otrzymujemy z powortem wszystkich gratów, w tym właśnie dekodera. Póki co wykonuję manewr polecony przez malakasa, ale jak się znudzę niepowodzeniami, to poproszę o wskazówki jak wpisać ten dekoder u kogoś do sprzedania. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korn06 Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 No to najpierw trza iść do Sarkofagu, a potem do Gawra, nazwę dekodera możesz znaleźć w dziale Warsztat Modera - Lista przedmiotów w Soliance Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pani Wyrwiflak Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 Korn, możesz proszę podać link, nie mogę tematu znaleźć. :( edit/ już mam. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted October 15, 2011 Report Share Posted October 15, 2011 ... cudownie abstrakcyjny pomysł jak rzucanie bronią w zawiasy aby otworzyć drzwi,....Dekoder znika wraz z obrabowaniem GG przez Gawra. Sposób z wrzuceniem broni w zawiasy uratował już nie jednego z tarapatów...jest to furtka która była dostępna jeszcze w podstawce SoC.. :). Nie jest trudno to zrobić trzeba tylko znaleźć właściwą pozycję i wrzucić tam starego kałasza... Troszkę nie po drodze z Prypeci po zabraniu dekodera wracać do zadań na MW.. :)..ale to jest gra. Dekoder jest właściwie jednorazowy i po otworzeniu drzwi nie będzie więcej potrzebny. W późniejszym etapie gry należy korzystać z przejść X -10 - Sarkofag dalej Sarkofag- Czarnobyl 2...ponieważ na podejściu do elektrowni włącza się odliczanie czasu...dobrze więc jest zdobyć te przejścia bo będą kilkakrotnie potrzebne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pani Wyrwiflak Posted October 15, 2011 Report Share Posted October 15, 2011 Znalazłam miejsce, gdzie to działa, drzwi się otwierają ale nie zdążam odskoczyć. Jest na to jakiś sposób? Może coś robię źle? Nie mogę stać za daleko, a blisko blokuje otwarcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted October 15, 2011 Report Share Posted October 15, 2011 A nie prościej sobie dopisać ten dekoder do spawnera? Jego nazwa to "decoder" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pani Wyrwiflak Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 kobal, a prościej? Nie robiłam tego nigdy, poza tym boję się, że mi to grę znowu rozwali. I tak już mnie wywala na pulpit za często. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korn06 Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 http://www.stalkerte...ic/214-spawner/ Instrukcja i spawner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Tu masz gotowy spawner do narzucenia na NS spawner.rar Potrzebny ci dekoder jest wpisany pod spawn kiełbasy. Czyli jak pamiętam wychodzisz w czasie gry esc do panelu gry, spawner włączasz operując F1,F2,F3.F4, pod każdym z nich są inne elementy do spawnowania. ( nie jestem pewny czy F1) Znajdujesz pozycję odpowiedzialną za kiełbasę ( nie pamiętam czy to pisze :kolbasa" czy też "sausage" ) klikasz na nią i w plecaku powinien ci się pojawić dekoder. Więcej o spawnerze w temacie o nim w dodatkach do NS. Zalecane korzystanie z umiarem :) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pani Wyrwiflak Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Panowie, zrobiłam, działa, ruszyłam dalej. Pięknie dziękuję za poprowadzenie za rękę. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted October 17, 2011 Report Share Posted October 17, 2011 Nie robiłam tego nigdy, poza tym boję się, że mi to grę znowu rozwali. I tak już mnie wywala na pulpit za często. Jeżeli nie chce Pani używać spawnera proponuję usunąć go z gry i przywrócić oryginalne pliki. Były wypadki, że sama obecność spawnera w grze powodowała problemy. Jest to narzędzie, które można stosować gdy inne sposoby nie dają rezultatu i nie powinno być implantowane na stałe w Soljance. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gucio46 Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Deaktywator Swibłowa gdzieś zgubiłem ... jak jest w spawnerze ? Chyba że jest to anihilator anomalii, ale nie wiem jak go użyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Jeżeli chodzi o przejście w stronę Szpitala na budowie w Limańsku...należy wrzucić anihilator w teleport blokujący przejście, wówczas anomalia zniknie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korn06 Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 anihilator anomalii - nebo_clear To nazwa przedmiotu, który usuwa anomalię na bramie za budową na północy Limańska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts