Skocz do zawartości

Final Fix 3

czernobyl10

Rekomendowane odpowiedzi

b5518c802178965.png
Nazwa: Final Fix 3 | Wersja: 3.0.55
Autor spolszczenia: @VDLR2, @smox
Platforma: Czyste Niebo 1.5.10
Autor: Max Warlock
Data wyjścia: 2012

Opis:

Pokaż ukrytą zawartość

Screeny:

Pokaż ukrytą zawartość

Instalacja:

Pokaż ukrytą zawartość

Linki do pobrania:

Pokaż ukrytą zawartość

Źródło:

AP-PRO.RU | Новости Stalker | Скачать моды Stalker | S.T.A.L.K.E.R. 2 | Сталкер моды

• Dodatnia 3

• 8 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...

Mam sporo tłumaczenia do tego moda. Nie moja praca w większości, bo mod dość mocno opiera się na OGSM (w sumie folder text tylko mergowałem), ale trochę posiłkowałem się też tłumaczeniem z angielskiego (niestety koszmarne - widać, że skopiowane w prost z translatora - jednak widziałem, że koleś tłumaczył z folderu gameplay, choć mam wrażenie, że niektóre skrypty też trzeba tłumaczyć). Jednak nadal wyświetlają się powiadomienia nie właściwe ( w lewym dolnym rogu - podobne do info o zadaniach, ale zazwyczaj przy przeszukiwaniu ciał). Chyba jeszcze nie udało mi się wyprostować kilku imion specjalnych npc'ów na bagnach. Problem polega na tym, że nie wiem co tłumaczyć, a rosyjski miałem w podstawówce, więc korzystam z translatora i klecę, żeby miało ręce i nogi, ale poruszam się po omacku. Jeśli uważacie, że warto to mogę wkleić je tutaj, lub gdzieś wrzucić (np. przydałaby się strona FB forum i tam  można by wrzycać pomniejsze pliki). Proszę o pomoc w tym tłumaczeniu, bo mod jest super i wygląda bardzo stabilnie i choć braki w tłumaczeniu już nie powstrzymają przed poznaniem głównej fabuły, to trochę psują wczujkę.

Oto moje tłumaczenie. Brakuje chyba jeszcze paru rzeczy. Na pewno brakuje opisów amunicji. To jednak zrobię później, bo chce w końcu trochę pograć :P. LINK DO CHAŁUPNICZEGO SPOLSZCZENIA: http://www60.zippyshare.com/v/62534738/file.html . Tylko jeszcze wypada wspomnieć, że główne zasługi przypadają twórcom oryginalnego tłumaczenia OGSM 1.8 bo z niego w dużej mierze korzystałem.

Natrafiłem na problem. Oto log bugtrap'a:

Error Reason:
----------------------------------------
xrEngine.exe caused BREAKPOINT in module "D:GryS.T.A.L.K.E.R. - Clear SkybinxrCore.dll" at 0023:1001B944, xrDebug::backend()+164 byte(s)

User Message:
Expression    : fatal error
Function      : CScriptEngine::lua_error
File          : E:priquelsourcesenginexrServerEntitiesscript_engine.cpp
Line          : 180
Description   : <no expression>
Arguments     : LUA error: .... - clear skygamedatascriptssr_bloodsucker.script:408: attempt to index field 'npc_squad' (a nil value)

Coś się dzieje na lini skryptów pijawki i mojego towarzysza npc. Ma ktoś pomysł co jest nie tak? Albo może mnie kto pokierować do kogoś kto się zna na skryptach?

Panowie, mam taki problem. Znalazłem trupa z fajnym gnatem vsk94 , ale jak go wyciągam to mam crasha o takiej treści:

Error Reason:
xrEngine.exe caused BREAKPOINT in module "D:GryS.T.A.L.K.E.R. - Clear SkybinxrCore.dll" at 0023:1001B944, xrDebug::backend()+164 byte(s)

User Message:
Expression    : pm->m_animations.size()
Function      : player_hud_motion_container::load
File          : E:priquelsourcesenginexrGameplayer_hud.cpp
Line          : 92
Description   : motion not found [vintorez_w_gl_shoot]

ktoś jest w stanie pomóc? pokierować? szukałem edycji plików .cpp (w ogóle nie ma go w plikach moda), ale nie znalazłem nic na ten temat. Z góry dziękuje za pomoc
Edytowane przez VDLR2
  • Dodatnia 2

• 2 tygodnie później...
  Cytat
ktoś jest w stanie pomóc? pokierować? szukałem edycji plików .cpp (w ogóle nie ma go w plikach moda), ale nie znalazłem nic na ten temat. Z góry dziękuje za pomoc

Plików cpp nie ma w grze bo są zamieniane w exe i dll. Jeśli masz taki komunikat diagnoza jest trudna.