kobal Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Archiwum jest w porządku.Przed chwilą bez żadnych problemów je ściągnąłem.Waga archiwum 18.2 MB .To archiwum samorozpakowywujące więc po prostu klikasz na nie dwa razy , pojawia się okno aplikacji rozpakowywującej , potwierdzasz.Pojawia sie okno z domyślną ścieżką do rozpakowania - potwierdzasz i otrzymujesz folder o wadze 76.8 MB w którym znajdziesz gamedatę.Jeżeli coś nie gra to Ściągnij jeszcze raz korzystając z innej przeglądarki Ściągnij jeszcze raz i rozpakuj na wyłączonym programie antywirusowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Również pobrałem dla testu..Kobal dobrze mówi wszystko w porządku..wielkości te same. Pobierałem z Opery. Proponuje użyć WinRar do wypakowania plików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Powalczyłem dzisiaj i użyłem winrara i pomogło, 7zipa używam ciągle ale program poddaje się na archiwach samorozpakowujących z dowlandu portalu to już drugi raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Ja tu chyba czegoś nie rozumiem - dlaczego mówicie o wypakowywaniu, skoro archiwum jest samorozpakowujące? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Po pobraniu i rozpakowaniu otrzymałem plik, nie było to archiwum, brak ikony folderu archiwum, nie wiem co się dzieje z archiwami samorozpakowującymi z dowlandu ale mam problem po pobraniu z ich rozpakowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Archiwum samorozpakowujące jest plikiem wykonywalnym .exe i zawiera w sobie aplikacje do rozpakowania. Wystarczy uruchomić kliknąć i ew. podać ścieżkę do miejsca rozpakowania, ale niekoniecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Doskonale wiem o tym tylko archiwum nie było widoczne, brak ikony archiwum samorozpakowującego,istniała ikona plik na którą klikałem następowało wypakowywanie a potem błąd archiwum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Ja tu chyba czegoś nie rozumiem - dlaczego mówicie o wypakowywaniu, skoro archiwum jest samorozpakowujące? Nigdy nie używam takich .exe..zawsze najpierw rozpakowuję plik, a do gry wrzucam ...\gamedata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Podejrzenie co za pliki zawiera archiwum, potem rozpakowanie sposób bezpieczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Hmm, w takim razie nie będę robił wersji samorozpakowującej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Dwa razy były archiwa samorozpakowujące i miałem problemy z ich prawidłowym pobraniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Hmm, w takim razie nie będę robił wersji samorozpakowującej... myślę że praktyczniejsze jest /gamedata. Podam przykład.. ostatnio korn06 miał problem ze znalezieniem embrionu jednego psa...więc nie wiele myśląc wypakowałem spolszczenie i w pliczkach pożyczyłem nazwy embrionów bo wiem, że tam są w zadaniu na exo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Ale co to ma do sposobu archiwizacji? Po prostu widzę, że nie ma zaufania do archiwizacji w postaci archiwów samorozpakowujących. Czyli będą normalne archiwa. Tylko czy 7zip czy RAR? To nie miało nic w spólnego z koncepcja plików spakowanych do postaci .dbx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Osobiście używam 7zipa,choć winrara też ma zainstalowanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Ale co to ma do sposobu archiwizacji? Teoretycznie nic, ale ja jestem mały Kowalski i chcę zajrzeć do pliku, który ma czarną ikonkę i nie wiem jak...do tego naczytałem się gdzieś, że należy szukać, lub wrzucać, zamieniać.../gamedata (określenie w 98% przypadków), a tutaj jej nie ma...... więc mam problem. Zdecydowanie WinRAR używam tego programu już od lat i nikt nie przekona mnie do Zip-ów. Twierdzę że jest prostszy w obsłudze...szybko można naprawić uszkodzone pliki jeżeli posiadają dane naprawcze itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 No to już wiadomo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Tak myślę że normalnie spakowane archiwa są lepsze do pobierania i rozpakowywania niż samorozpakowujące, przynajmniej dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmiotu Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Mam problem, pobrałem najnowsze spolszczenie, wcześniej miałem z dnia 28.12 i wszystko działało, podczas wczytywania sejva wywala mnie z błędem: FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CRender::texture_load [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\Texture.cpp [error]Line : 295 [error]Description : [error]Arguments : Can't find texture 'ui_hud_shkala_rad' Nie wiem dlaczego :| Dodam że tekstura która niby nie może być odnaleziona jest na swoim prawidłowym miejscu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Wygląda że masz problem z hudem.Spróbuj zainstalować inny hud. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Spróbuj zainstalować oficjalny Hud Stalkerteam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmiotu Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Ok alternatywny hud działa, ale nie podoba mi się, jest zbyt udziwniony. Wole tradycyjny hud AMK czy może ktoś dać link do standardowego huda ??, w pobieralni link wygasł :/. E: Ok chyba sobie poradziłem była kiedyś taka witaminka na monitory panoramiczne, wgrałem ja i mam standardowy hud i działa :}. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 To spróbuj tego- Oracl HUD od Serafim 12, w przeciwieństwie do oficjalnego pokazuje tylko niezbędne rzeczy, dobry dla minimalistów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prophet Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Pomoże mi ktoś z instalacją spolsczenia i solyanki? Jak włączam grę to mi bug trap wyskakuje (pisze że jest błąd z xrCore.dll po wyjęciu solyanki z gry gra się normalnie włącza) gamedate solyanki kopiuję do głównego folderu gry a gamedate spolsczenia kopiuje do gamedaty solyanki i podmieniam xrGame.dll w bin. Wersja solyanki 19.04.2011. Jak wyciągnę spolsczenie z solyanki to błąd jest dalej czyli myślę że błąd po stronie solyanki. Spolsczenie stąd http://www.stalkerteam.pl/topic/912-polonizacja-z-200111-kompletny-polski-akcent/. Wersja gry 1.0004. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 A jaką masz podstawkę - bo coś tam wczoraj pisałeś że angielska przerobiona na polski? I jaki masz nr patcha? Tu masz jak zrobić Soliankę po polsku: http://www.stalkerte...__fromsearch__1 Po tym co piszesz , myśle że źle skopiowałeś pliki Solianki- postaw całą gamedatę moda od nowa wg instrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prophet Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Podstawka jest angielska z patchem 1.0000 czyli "zerówka" którę paczuje do 1.0004. Najdziwniejsze jest to że udało mi się włączyć soliankę tylko śie przestraszyłem ruskiego menu i chciałem jak najszybciej spolszcyć i tu właśnie zaczęły się problemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi