scigacz1975 Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Celem umożliwienia oglądnięcia i zastanowienia się podaję link do galerii screenów z dodatkiem Autumn w wykonaniu @Vandra - planujemy z @metek58 i @smox-em dodać go jako osobną nakładkę na moda. Proszę o komentarze i uwagi. https://www.dropbox.com/sh/aug9dup5tkdjxo2/75-oqeeZDi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Pięknie wygląda. Mocne maszyny pociągną. Jestem za . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Właściwie to polecałbym ten dodatek dla słabszych kompów - mój jest już dość leciwy i z tym dodatkiem chodzi płynniej niż z oryginalną grafiką moda. Być może dlatego że @vandr potrafi dobrze zoptymalizować grafiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Jako osobną nakładkę jak najbardziej. Warto zrobić dodatek ponieważ część ludzi będzie miała problemy z modem...jest dość "ciężki" graficznie dla sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Też tak sądzę - np. te opisywane wyloty "c stack overflow" są rzadsze od kiedy podniosłem maks. rozmiar pliku wymiany na 6144MB. Poza tym kiedy mi się taki wylot pojawi (np. po 2-3 godz. grania) zacząłem uruchamiać kompa (żeby plik wymiany się wyczyścił) - to też chyba powoduje zmniejszenie wylotów. Coś mi się wydaje że ten błąd to jakaś nowa forma "out of memory" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Spolszczenie dobiegło końca. Pojawi się w pierwszym poście jak Portals wstawi do pobieralni. Właściwie, to link dajemy dla wszystkich. Edytowane 1 Grudnia 2012 przez smox 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Gratulacje ekipie Tłumaczy i Mechanikowi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Po zainstalowaniu spolszczenia mam takie krzaczki: .Czy można coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Tak. Nie grać na zapisach z Rus wersji . Na nich będziesz miał tak zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Niestety @Cichy ma rację - trzeba zacząć nową grę ponieważ spolszczenia wymagało też sporo plików z configgameplay a one zawsze po załadowaniu nowej gry zostają już na stałe. Tylko nowa gra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 I gdyby, z jakichś powodów, w czasie gry w spolszczonego już moda i miałby wszystko poustawiane ok, pojawiły się komuś "krzaczki", to proszę o skopiowanie całej zawartości z pliku pol do rus z zamianą. Nie umiem tego wyjaśnić, ale miałem takie zdarzenie, choć na zdrowy rozum, nie powinno ono być. Otóż, miałem w pol wszystkie pliki tekstowe spolszczone (w innych, tam gdzie trzeba też) i localization tradycyjnie na pol i _cent ;_west. Po zapuszczeniu gry, zamiast na początku zobaczyć napis: Zabij Striełoka, to pojawiły się krzaczki (w innych momentach też były). Nie mogłem dojść przyczyny, bo przeglądałem pliki w poszukiwaniu przeoczonego tekstu w spolszczaniu i nic. Dopiero jak wkleiłem całość z pol do rus, pokazały się polskie litery. Być może, że to tylko u mnie taki psikus się pojawił, ale podaję leczenie, gdyby przypadkowo u innych grających, takie dziwo się pojawiło. Gra dla twardzieli i uparciuchów, bo tak jak pisał chyba już o tym @cichy, na samym Kordonie, przyjdzie pogibnąć ze setkę razy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Ścigacz1975,metek58 i smox macie po punkciku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Gratulacje chłopaki ! Dobra robota :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Dzięki @Yurek za uznanie, ta robota - jak zwykle, na chwałę Stalker Team. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Chłopaki skończyli robotę i duże piwo dla nich. Zaczynam grać od nowa bo zatrzymałem się w X-18 by nie psuć sobie zabawy. Mam jeszcze dwa pytania.. Co zmienia w grze plik który jest opisany jako rosyjski lektor ? Ponieważ jest w opisie by nie instalować poprawek...co z poprawką dla celowników pod szerokie monitory ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Ja tej poprawki nie instalowałem i pięknie śmiga. Dodatek Autumn pięknie wygląda :thumbsup: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 To że śmiga to dobrze, ale jakie są celowniki optyczne..jajko czy są normalne okrągłe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Okrągłe . // Przed wgraniem poprawki lekko eliptyczne w poziomie, po wgraniu lekko w pionie - więc jedna chwała. Po wgraniu poprawki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Co zmienia w grze plik który jest opisany jako rosyjski lektor ? Jak dobrze pamiętam, to chyba zastępuje polskiego lektora przy głównych rozmowach, jak ktoś chce usłyszeć głos Sajuza, to ma okazję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 To jak ma być Sajuz to nie skorzystam. Bardzo lubię głos tego polskiego lektora. // @cichy jeżeli owal w poziomie jest duży to nie jest poprawnie..a owal w pionie to przesadzona poprawka, ale lepsze to niż duży poziomy owal, czy elipsa jak kto woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 (edytowane) Rosyjski lektor wyłącza Uttę - lub jak wolicie - przywraca rosyjskojęzyczne kwestie mówione prze NPC. Ja osobiście lubię jak wszystkie dialogi są w systemie wszystko albo nic. Więc wolę mieć tylko spolszczenie tekstowe - głosy mam albo całkowicie po polsku (w tym modzie się nie da) albo całkowicie po rosyjsku - bardziej się skupiam wtedy na czytaniu informacji (co akurat tu jest przydatne) - poza tym - przy okazji podciągam rosyjski Celowniki możecie sobie obejrzeć tu https://www.dropbox....jxo2/75-oqeeZDi - używam monitora 16/9 1440x900. Edit: jak ktoś chce to niech sobie nadpisze te celowniki https://dl.dropbox.com/u/74311156/poprawka_celownikow.7z - poprawiłem w nich "koło" - są mniej eliptyczne. Edytowane 3 Grudnia 2012 przez scigacz1975 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0zeN Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Otóż włączam grę i chwilke mam czarny obraz po czym wyrzuca mnie do windy. FATAL ERROR [error]Exp[b][/b]ression : fatal error [error]Function : CStringTable::Load [error]File : E:stalkersourcestrunkxr_3daxrGamestring_table.cpp [error]Line : 53 [error]Description : <no exp[b][/b]ression> [error]Arguments : string table xml file not found ui_st_mm_mp.xml, for language rus Czym to załatać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zobacz, czy localization masz wedle zasady ustawiony. Jeśli tak, to zapewne w text masz plik rus, to go skopiuj i kopie rus1 zamień na pol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 5 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 (edytowane) Ten Fatal Error informuje, że w gamedataconfigtextrus nie ma pliku - ui_st_mm_mp.xml. Weź ten plik z - gamedataconfigtextpol i skopiuj do rus. Nie wiem dlaczego tak jest. Może źle coś się pobrało, albo pomyliłeś coś w instalacji. Edytowane 5 Grudnia 2012 przez smox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Powinno być w localization: [string_table] language = pol font_prefix = _cent ;_west A w pliku text: pol rus A ten ui_st_mm_mp.xml usuń gdzieś do zapasowego pliku (by móc po niego wrócić jeszcze w razie potrzeby) i zapuść grę. Jak wywali, to zrób jak @smox radzi. Prawdę mówiąc, w text rus w oryginale moda, nie ma tego pliku. Jeśli ponownie o niego zawoła, to rób jak pisze @smox, zobaczymy, co się "urodzi". Ten plik mógł być wołany w logu, podczas pierwszego uruchamiania, więc lepiej żeby był w obu plikach, i pol i rus. Nie ma znaczenia, że będą oba spolszczone, wręcz lepiej, aby w obu były spolszczone i taka sama ilość i nazwy też takie same. Czekam na wynik. Ale @Fr0zeN zapuścił grę i ciupie aż miło, zapominając o zdaniu relacji z dokonanych poprawek moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi