Skocz do zawartości

Wariant "Omega" - poradnik przejścia

kondotier

Rekomendowane odpowiedzi

W spoilerze jest poradnik przejścia sporej części moda Wariant Omega dla ver. 2.0.

Obejmuje lokacje od Wschodniej Bruzdy po Rostok-bar. Ta ostatnia była zgodnie z fabułą odwiedzana wielokrotnie.

Może być wykorzystany przy ver. 3.0. Nie uwzględnia jednak nowości wprowadzonych przez fix, dotyczących Zatonu i Martwych bagien, zmieniających nieznacznie rozgrywkę kilku zadań.

Zmiany zawiera suplement, wykonany przez kol. cichego, jak i również dalsze porady przejścia moda.

Ja kondotier, nie wyrażam zgody na translokację poniższego poradnika na inne fora i hostingi.

Pokaż ukrytą zawartość

Niżej suplement do poradnika, autorstwa cichego.

Suplement do poradnika cz.1.

Pokaż ukrytą zawartość

Suplement do poradnika cz.2.

Pokaż ukrytą zawartość
  • Dodatnia 7

• 1 miesiąc temu...

W porozumieniu z cichym, WYRAŻAM ZGODĘ NA SCALENIE powyższego poradnika, z suplementem wykonanym przez cichego, będącym jego kontynuacją.

O scalenie proszę administratorów forum, a po scaleniu w razie uznania za celowe, wstawienia linka do poradnika w #1 Wariantu Omega 3.0.

• Dodatnia 1

• 4 lata później...
  • 4 tygodnie później...

@Stanley co do otwierania poradnika , powinien się otworzyć po paru minutach , zauważyłem to przypadkowo , tak jakby był problem z wczytaniem (może dużo tekstu) , ale się otworzył po jakichś 3 min. może 4 min.

Na   http://www.stalkeruniverse.home.pl/index.php?topic=391.0 też jest ten poradnik , tylko trzeba się zarejestrować (przy rejestracji można użyć swojego loginu i hasła z stalkerteam) 

• 1 rok później...
Gość Diegtiariow

Pomocne porady:

1. Przejście na bazę Czystego Nieba zabiera energię z bloku zasilania egzoszkieletu.
2. Jeśli chce się uniknąć zamrożenia ekranu podczas zakładania na pas bloku zasilania do egzo, trzeba najpierw nałożyć blok
zasilania i po chwili zdjąć egzoszkielet. Potem zamknąć inwentarz i następnie nałożyć egzoszkielet, aż pojawi się pasek
naładowania.
3. Jeśli Leśnik nie ma dialogu na lekarstwa dla Doktora, to prawdopodobnie nie porozmawialiście z Leszym Korsakiem.
Po rozmowie z Doktorem, trzeba iść do Leszy Korsaka.
4. Na uratowanie stalkera z oddziału Leszy Korsaka mamy nie mniej niż 7 godzin.

• 1 rok później...

Sposób na niezamrażanie z egzo dla mnie nie działa- opracowałem inny sposób- gdy mamy już tylko 1 pasek pierwszego bloku zakładam drugi.

Sposób na pozbycie się pojedynczych nabojów-magazynków- sprzedać je jak są na pasku.

Spoiler względem co gdzie sprzedawać.

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez Hrothgar
  • Dodatnia 1

• 10 miesięcy temu...

Witam.Ukończyłem zadanie zajęcia posterunków od Komańczy i teraz mam problem z powrotem do bazy czystego nieba - nie mogę znaleźć przewodnika {na zajętych posterunkach przewodnika nie ma, w wiosce rybackiej i tam gdzie był za pierwszy razem - również niema przewodnika}. Jak rozliczyć to zadanie?

Ponadto z poradnika dowiedziałem się, że w bazie czystego nieba można dostać jeszcze zadanie na dostarczenie narzędzi do napraw, także na bagnach trochę  pozostałnę.

Gram na wariacie omega 4.0. Mod ciekawy, ale strasznie niedopracowany - wyloty. Pomogło trochę powrót do rozdzielczości 1024 x 768. Jadnak czasami przy próbie zapisu save gra zamiera - konieczny restart systemu i wczytanie ostatniego save. Znalazłem pliki  xr3da na pamięć do 4gb i podmieniłem - gra z ostatnim save odpaliła, więc może to coś pomoże na ten wylot.

@brix32  To o czym piszesz, to stacja pomp. A stacja maszynowa, lub park maszynowy to w górę i na prawo. Taka baza z samochodami pod zadaszeniem, budynkami, zbiornikami. Kawałek dalej jest zabudowanie, w którym w CzN jest teleport.

Dwa filmiki z Bagien

1. 47 min wejście na bazę.

Działanie na bagnach. 27 min , akcja na maszynowym

Tyle tylko, że jak zwykle, nie pokazał jak wszedł na bazę.

Dziękuję za przypomnienie i spróbuję znaleźć,, a na razie kombinuję coś z tym zamieraniem gry przy przy próbie jej zapisu i tutaj wpadłem na pomył przywrócenia oryginalnego pliku xrGame.dll (zamiast tego dostarczonego z modem) i gra odpaliła, save się wczytał, jak będzie chłodniej przetestuję to rozwiązanie. Mod postawiłem na tym ruskim repacku, który nie wymaga podkładania oryginalnej płyty. I mam pytanie czy stalker cień czarnobyla nie dorobił się jakiegoś fanowskiego engine - tak jak np. gra arx fatalis (pod nazwą arx libertatis)? Można by go wypróbować.

@brix32  Jest możliwe pobranie z neta zestawu silników do CCz ( dla v. od 1.0000 dov.1.0006, pozwalających na grę bez płytki i zwiększające dostępność RAM.

Pokaż ukrytą zawartość

• Meta zmienił(a) tytuł na Wariant "Omega" - poradnik przejścia