Skocz do zawartości

Kobiety w Strefie.

danieldino

Co sądzisz o kobietach w Strefie ?  

93 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co sądzisz o kobietach w Strefie ?

• Dobrze że będą kobiety.
      59
    • Źle że będą kobiety.
      28

Rekomendowane odpowiedzi

:P, Dobre danieldino, naprawdę dobre. GSC szuka pomysłu na przyciągnięcie szerszej rzeszy graczy, a kobiety i dziewczyny to w końcu około połowy ludzkiej populacji. W 2-ce będą na pewno, ale ja też ma nadzieję, że będą stanowiły zaledwie maleńki ułamek NPC-y i powtarzam BĘDĄ CYWILAMI. ;). I nie bój nic - danieldino, napiszę Ci że one tak na prawdę nie gryząhttp://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wodka.png.

Cytat

W 2-ce będą na pewno, ale ja też ma nadzieję, że będą stanowiły zaledwie maleńki ułamek NPC-y i powtarzam BĘDĄ CYWILAMI.

Niby dla czego ...kombinezonów damskich nie szyją..?

Nie jedna łeb Ci rozwali zanim pomyślisz...nie strzelę bo to kobieta...http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons//wodka.png

Chwila - ok, zona to paskudne miejsce. Ale prócz wszelkiej maści odszczepieńców i popaprańców - są tam i honorowe osobniki. Są miejsca, gdzie kobieta może czuć się w miarę bezpiecznie. Ogólnie ten wątek jest miejscami mocno szowinistyczny. Kobiety świetnie dają sobie radę w boju, równie dobrze, jak mężczyźni. Historia zna wiele przykładów kobiet - wojowniczek. Owszem, jest ich mało - ale żeby zachować realia - być w zonie muszą. Nie ma takiego miejsca na świecie, gdzie nie ma kobiet. Pracują w kopalniach, służą zawodowo w wojsku, zasuwają na platformach wiertniczych, walą się na ringach - robią dokładnie to samo, co faceci. Naturalną koleją rzeczy - pojawiły by się i w Zonie, jako że to ciekawskie stworzenia. Zona bez kobiet jest po prostu nienaturalna. Zgoda, nie było by ich zapewne wiele, ale w realnym świecie były by w Zonie bez wątpienia. A mi się marzy maksymalny realizm Strefy. Bo teraz to jakieś SF..

Oloo strefa to tylko miejsce w którym dzieje się gra. Realna w stalkerze nie w rzeczywistym świecie. Niektórzy nas fanów stalkera uważają za dziwnych, gram w stalkera bo to moja ulubiona gra z wielkim potencjałem dodanym przez mody, wole to tysiąc razy niż jakieś najnowsze gry. Troche zszedłem z tematu jeżeli mają być kobiety to niech będą.

Przeczytajcie co dzieje się kiedy kobiety mają kontakty ze Stalkerem: http://www.mmszczecin.pl/blog/entry/10907/Stalker+%E2%80%93+prze%C5%9Bladowca+z+mi%C5%82o%C5%9Bci.html] http://kobieta.interia.pl/news/stalker-namolny-adorator,1439190 Zupełnie nie znałem takiej definicji Stalkera... Mimo to zdania nie zmienią, baby z rozsądkiem wprowadzić do Zony!

Jedne by uciekły, a drugie po to przybyły, jeszcze inne poradziłyby sobie z tym i to są te, które chciałbym w Zonie spotkać. Już widzę te zleconka na odstrzał Stalkera-stalkera... albo "pogadanie" z kolesiem. dino - bandyci też ludzie, a niektórzy nawet swój kodeks mają...

Wyskoczy ci taka Xena z krzaków i nie bd wiedział w która stronę uciec... Zapewne dadzą A.Dark jedna ocali zone. Ciekawe czy po zabiciu wroga bd mógł zdejmować z niego kombinezon... Dlatego z kobiet to by było coś... A tak poważnie. To kobieta jak i facet. Są dobrzy i źli. Zona miejsce zbrodni jak i mężczyzn jak i kobiet. To taki dodatek na urozmaicenie gry różniących się od wcześniejszych. Ale też może być tak że kobitki i takie tam duperele bd wycofane... Jak z poprzednich częściach stalkera motywy czy też rzeczy lub postacie.

Cytat

Wyskoczy ci taka Xena z krzaków i nie bd wiedział w która stronę uciec.

Całkiem słusznie już wcześniej pisałem, że nie jedna łeb Ci rozwali zanim pomyślisz ...nie strzelę bo to kobieta.

Cytat

rzeczywistości może powstać całkiem fajny projekt jeżeli nie przesadzą z kobietami.

Tak jeżeli nie przesadzą będzie miejsce dla wszystkich...;)

Co do kobitek w Zonie to powieWam, że mam mieszane uczucia. Z jednej strony fajnie by było, gdyby dla odmiany można było z żeńskim stalkerem pogadać i flaszeczkę opracować przy ognisku :D, ale z drugiej strony ich pojawienie może dać pole do popisu różnym niewyżytym moderom zdejmującym ciuszki ze wszystkiego w grach co ma inną niż męska budowa klatki piersiowej :). Potem zaczęłyby się pojawiać, różne "hot coffee" mody i znów w telewizji pseudoznawcy gier mieliby używanie jak to gry źle na psychę wpływają :) Pomysł Vorenusa z fabularnym wykorzystaniem płci przeciwnej jest OK. Pomysł stalkera żeńskiego z giwerą latającego po Zonie - jakoś mi do klimatu gry nie pasuje. Oczywiście powiecie, że można takich modów nie instalować :D Już Wam wierzę, że chociaż raz ze zwykłej ciekawości (jak im to wyszło ...)nie zainstalowalibyście ;) I wyobraźcie sobie jak by rozwalił klimat taki Stalker Tatiana w pancerzu Adamowym bez listka (listków) z minigunem :D

• 5 tygodni później...

Mam nadzieje że twórcy gry odpuszczą sobie kobiety, może i z jednej strony to fajnie że by było urozmaicenie ale z drugiej jednak wydaje mi się że będą psuły klimat twardej, bezlitosnej i niebezpiecznej strefy ;) Jak już muszą być to niech będzie ich nieporównywalnie mało do Stalkerów.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

To już raczej akademicka dyskusja bo kobiety do Zony już trafiły.Pomijając Panterę , Błyskawicę czy też tylko wspomnianą w dialogu Iskrę w NS to takie coś w przyszłości nas już nie ominie

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=hbaGSEP_4x8&feature=player_detailpage

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=98OJqv15ZYI&feature=player_detailpage