smox Posted April 25, 2015 Report Share Posted April 25, 2015 Co sądzicie o tych monitorach? Warto kupić, czy szukać czegoś innego? Z moim obecnym monitorem zaczyna coś się dziać i muszę wymienić. Na nowy mnie nie stać, a wybredny nie jestem. Jeżeli macie jakieś propozycje używanych monitorów, to chętnie poczytam.Link - 1. http://olx.pl/oferta/monitor-dell-22-model-2209waf-w-b-dobrym-stanie-bez-zarysowan-na-m-CID99-ID9RvhD.html#a96d9a1f72;promoted 2. http://olx.pl/oferta/monitor-samsung-ls22a100n-CID99-ID83ecl.html#a96d9a1f72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anton Gorodecki Posted April 25, 2015 Report Share Posted April 25, 2015 (edited) Którą z rozdzielczości preferujesz? FHD (Samsung) czy 1680/1050 (Dell)?Dell ma lepszą (e-ips) matrycę. Dowiedz się ile lat ma ten Dell :whistling: Edited April 25, 2015 by marycha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smox Posted April 25, 2015 Author Report Share Posted April 25, 2015 Dzwoniłem do gościa (sądząc po głosie jest to starszy pan) i powiedział, że monitor jest z 2010. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anton Gorodecki Posted April 25, 2015 Report Share Posted April 25, 2015 Nie odpowiedziałeś na moje pytanie odnośnie podziałki monitora.5 lat? Stanowczo nie za 250 + koszty wysyłki! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smox Posted April 25, 2015 Author Report Share Posted April 25, 2015 Co do podziałki, to nie wiem co napisać. Teraz mam monitor 5:4 i 1280x1024 więc nie mam pojęcia która jest lepsza.To mówisz, że około 270 jest za dużo, to ile powiedzieć, że mogę dać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anton Gorodecki Posted April 25, 2015 Report Share Posted April 25, 2015 Na PW zostawiłem info. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smox Posted April 25, 2015 Author Report Share Posted April 25, 2015 Temat już nieaktualny. Jutro będę miał monitor - http://olx.pl/oferta/monitor-lg-21-5-22en33s-b-CID99-ID93YM5.html#81215f223c 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metek58 Posted April 25, 2015 Report Share Posted April 25, 2015 Myślę, że pociągnie jeszcze parę ładnych lat. Zawsze jest lepszy niż ten, co prawie już padł u Ciebie. Jak podłączysz, to napisz jak się sprawuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacjent1972 Posted April 25, 2015 Report Share Posted April 25, 2015 Temat już nieaktualny. Jutro będę miał monitor - http://olx.pl/oferta/monitor-lg-21-5-22en33s-b-CID99-ID93YM5.html#81215f223cNo to Ci sie trafiło smox, elegancki zakup i okazja jakich mało za tą kase. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smox Posted April 25, 2015 Author Report Share Posted April 25, 2015 Ja tego monitora nie zauważyłem. Dopiero @marycha zwrócił mi na niego uwagę. Gdyby nie on, pewnie kupił bym gorszy i droższy. Dzięki @marycha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anton Gorodecki Posted April 25, 2015 Report Share Posted April 25, 2015 Oby tylko (monitor) służył Ci dobrze Smox.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smox Posted April 26, 2015 Author Report Share Posted April 26, 2015 Już mam monitor. Wszystko działa jak trzeba. Trochę dziwnie to wszystko wygląda, takie duże i szerokie. Muszę się przyzwyczaić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anton Gorodecki Posted April 26, 2015 Report Share Posted April 26, 2015 (edited) Zrób zdjęcia obu monitorów, ustawionych koło siebie :yes:zobaczymy jak się prezentuje świeżak Edited April 26, 2015 by marycha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smox Posted April 27, 2015 Author Report Share Posted April 27, 2015 Jednak nie jest dobrze. Ten monitor, to porażka. Nie dość, że dół jest jaśniejszy od góry, to ma tylko wsparcie D-SUB. Gdybym trochę poczytał przed zakupem, to nawet bym na niego nie spojrzał, nie mówiąc o zakupie. Może ktoś chce go kupić za 100 zł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Allen Posted April 27, 2015 Report Share Posted April 27, 2015 Dół jaśniejszy od góry na myśl przychodzi świetlówka :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apg2312 Posted April 27, 2015 Report Share Posted April 27, 2015 O ile pamiętam opis, to był już LED. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smox Posted April 27, 2015 Author Report Share Posted April 27, 2015 Tak, pisze LED. To taki model - LG 22EN33 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiedzianeJaja Posted April 27, 2015 Report Share Posted April 27, 2015 Co tanio to drogo. Niestety Przykra sprawa. Nie możesz zwrócić ? W sumie jest niezgodność towaru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smox Posted April 28, 2015 Author Report Share Posted April 28, 2015 Z drugiej strony nie ma co przepierdywać. Za 250 zł mam praktycznie nieużywany monitor 21,5 cala, jeszcze na gwarancji.Tak wygląda mod - Winter of Death Ultimatumm w rozdzielczości 1920x1080 na średnich ustawieniach i oświetleniu dynamicznym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacjent1972 Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 Nie wygląda źle. czyli to jest Twoje cudo http://www.lg.com/uk/monitors/lg-22EN33S, tu masz temat o ściemniajacym się ekranie w tym samym modelu http://forum.pcformat.pl/Nowy-monitor-LG-sciemniajacy-sie-obraz-t.Jeśli masz sie katować z czymś do czego czujesz niechęć to wbij go na OLX_a za taka sama kasę do negocjacji, nawet jeśli ktos utarguje 50pln mniej to i tak będzie dobrze a Ty kupisz z rozwagą kolejny monitorek.Dużo tracisz na samym D-SUB, ale cóż... stało się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smox Posted May 10, 2015 Author Report Share Posted May 10, 2015 Co sądzicie o tym monitorze? - http://olx.pl/oferta/sprzedam-monitor-samsung-CID99-ID9TMwH.html#6fb4d02126 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlopapa Posted May 10, 2015 Report Share Posted May 10, 2015 Brak wejścia HDMI dyskfalifikuje jak dla mnie ten monitor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiedzianeJaja Posted May 10, 2015 Report Share Posted May 10, 2015 Za 169 złotych więcej można w morele wyjąć nówki samsunga lub benq oba z HDMI i gwarancją. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smox Posted May 10, 2015 Author Report Share Posted May 10, 2015 Tym razem poczytałem trochę o monitorach i co do wyjścia HDMI, to znalazłem to - "Złącze spopularyzowane głównie za sprawą telewizorów plazmowych i LCD. HDMI to interfejs umożliwiający transmisję cyfrowego obrazu i dźwięku (oba rodzaje danych są przesyłane za pomocą pojedynczego kabla) bez jakiejkolwiek kompresji. Gniazdo HDMI ma cztery rodzaje wtyków: A (standardowy z 19 pinami), B (dual-link z 29 pinami), C (mini-HDMI z 19 pinami) oraz D (mikro-HDMI z 19 pinami). W rzeczywistości nie ma żadnej różnicy w jakości obrazu pomiędzy HDMI a DVI – pierwszy z nich pozwala jedynie dodatkowo przesyłać dźwięk; dlatego niektórzy producenci kart graficznych dołączają do swoich produktów przejściówkę z DVI na HDMI." No więc jak to jest z tym HDMI? Warto dopłacać? @Miedziany, ten Samsung odpada ze względu na - Kąt widzenia [stopnie] 65 (pion) 90 (poziom) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlopapa Posted May 10, 2015 Report Share Posted May 10, 2015 Jeśli chodzi o kabel HDMI to jest on o wiele bardziej wygodny, a jeśli chodzi o monitor zdolny przetwarzać HD to bez wejścia HDMI lub DISPLAY PORT nie uzyskamy tak dobrej jakości obrazu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts