apg2312 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 (edytowane) HDMI jest przydatny, jeśli w monitorze masz głośniki. W innym wypadku czy masz kabel HDMI, czy DVI, to w sumie wszystko jedno. Cena porządnych kabli obu rodzajów jest do siebie dość zbliżona. A czy kabel jest mniej lub bardziej wygodny...hmmm...jak ktoś przestawia monitor 10 razy dziennie, to owszem. Szczerze, to jednak proponowałbym dozbieranie kasy do 490 zł, i kupno tego Acera z matrycą IPS : http://www.morele.net/monitor-acer-g227hqla-720876/ http://www.mediaexpert.pl/monitory-led/monitor-acer-22-g227hqlabid-led,id-305111 W sumie poszukałem, i w sklepie Agito.pl jest on za 449 zł - to IMHO naprawdę atrakcyjna cena :) Dodatkowo wg oferty transport jest darmowy :) http://www.agito.pl/monitor-acer-21-5-g227hqlabid-um-wg7ee-a01/pd/DC0SQBBBM/ Edytowane 10 Maja 2015 przez apg2312 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Proponuję, jeśli się @smox nie obrazi, jak kto może, zrobić zrzutkę. Ja od siebie przekażę 100 PLN. Myślę, że znajdą się osoby o dobrym sercu i za moim przykładem, dorzucą dla naszego kolegi jakieś kwoty. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Jestem całkowicie za !!!!. Trochę mniej przekażę, bo 50 zł, ale zawsze to coś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Wielkie dzięki, jestem Wam bardzo wdzięczny. W takiej sytuacji postanowione, biorę ten - http://www.agito.pl/monitor-acer-21-5-g227hqlabid-um-wg7ee-a01/pd/DC0SQBBBM/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 To się chwali! Jednak brak jeszcze trochę. Trzeba trochę poczekać, aby koledzy otrzęśli się po wyborach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) Heh...odzew wręcz masowy :P @smox - monitor w Agito podrożał niestety na 469 zł. Jest za 449 w X-kom http://www.x-kom.pl/products/229708/show za tu znowu dostawa jest za 20 zł, więc koszt wyjdzie ten sam, no chyba, że odbiór osobisty. Ale w sumie i tak wyjdzie Cię ciut taniej, niż ja za niego zapłaciłem ;) Chociaż jakbyś porównał cenę z Vobisa http://www.vobis.pl/monitor-acer-g227hqlabid-um-wg7ee-a01-2-135168.html to i tak jest w Agito tani ;) Zawsze możesz też chwilkę poczekać, aż będzie gdzieś obniżka, trzeba tylko pilnować na Skąpcu : http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/11308510 Edytowane 13 Maja 2015 przez apg2312 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Na razie nie mam wystarczającej gotówki. Kupię od razu jak tylko będę miał. Oby jak najszybciej, bo faktycznie drożeje. Dzięki @apg2312. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) Hej, Nie wiem czy jesteś zainteresowany ale posiadam na sprzedaż 23" Iiyama ProLite X2377HDS z matrycą IPS Rozdzielczość FullHD, wejście HDMI. Testy są na necie jeśli chcesz poczytać. Stan jest jak nowy ze sklepu, używany do pracy w firmie nad stronami internetowymi. Kupiony z a 760 zł z gwarancją zero bad pixeli. Rok produkcji to chyba 2012 ale wybacz, ja teraz przez tą chorobę to nie pamiętam. Sprzedaję bo matryca w Alienware M18xR1 I tak wgniata wszystkie monitory do jądra ziemi więc po mi dwa, tego kupiłem bo w poprzednim laptopie ekran był koszmarny. Projektowałem na nim strony internetowe więc potrzebowałem w miarę dobre odwzorowanie kolorów I on spełniał się w tej roli, teraz I tak już nie pracuję. Co do ceny to celuję gdzieś koło 350 zł ale warto bo z pewnością zje te wszystkie Acery I jakieś inne wynalazki, iiyama to jest firma porządna. Pozdrawiam EDIT::Oczywiście LED ;) Jak zrobisz spolszczenie OP-2 to mogę opuścić cenę, serio ;) Edytowane 13 Maja 2015 przez Godlike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Kusząca propozycja. Jeśli o Soljankę idzie, to ile waży gamedata?Coś czuję, że jeśli zaproponujesz @smoksowi trzy setki za ten fajny monitorek (w ramach akcji "Pomóż drugiemu w potrzebie"), to on to z radością przyjmie, ale decyzja należy do Was obu, a z tłumaczeniem trzeba pomyśleć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Łuuuu stary to pytanie zadałeś - 13.5 GB Mam oryginalne pudełko od monitora jakby co, odbiór osobisty Łódź też możliwy. Co do rabatu to u mnie też jest krucho z kasą, odkąd zachorowałem to nie mogę pracować i tylko sobie egzystuje :( Jak się od razu weźmiecie za OP-2 to z bólem serca ale mogę opuścić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Dogadamy się @Godlike. Jednak spolszczenie takiego dużego moda musi potrwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Monitor Iiyama ProLite X2377HDS ma wyjścia DVI-D i HDMI, a moja karta GTX 460 ma wyjścia DVI-D, mini HDMI. Teraz tak, czy kupić kabel DVI - DVI, czy HDMI - mini HDMI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Nie ma to większego znaczenia bo HDMI i DVI to prawie to samo. Największą różnicą jest wtyczka i to że HDMI może przekazywać dźwięk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Dzięki, przeglądam te kable i widzę różne nazwy. Czy pomiędzy końcówką mini HDMI 2.0, a 1.4b jest jakaś różnica? Chodzi mi o rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Jeśli oba są "mini" to nie ma różnicy w rozmiarze. Co do różnicy między 2.0 i 1.4 to nie mają one znaczenie przy tym monitorze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 No i tym małym szantażykiem Godlika ku dobru wszystkich graczy smox będzie miał mega monitor z wypaśnymi możliwościami. Wow... testy tego cacka powalają. Super. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Hej, Wszystko co powiedział portals się zgadza☺Ze szpitala wyjdę do końca tygodnia jakby co. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 (edytowane) No, sprzedałem tego LG, co prawda ze stratą, ale nie żałuję. Dogadałem się z @Godlike, pieniądze przesłane i teraz czekamBardzo chciałbym podziękować Yellow, metkowi58 i apg2312 za pomoc finansową. Dziękuję Wam. Edytowane 31 Maja 2015 przez smox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 (edytowane) Dostałem kasę, wysyłam w poniedziałek kurierem Zawsze tak jest, że jak coś chcesz kupić i się napalisz to jest ten pieprzony weekend nie? Trzeba czekać do poniedziałku... Edytowane 31 Maja 2015 przez Godlike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 I tak muszę czekać na kabel HDMI - mini HDMI kupiony na allegro. W najbliższym sklepie z takimi rzeczami taki kabel kosztuje 82 zł, a na allego 25 zł z przesyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 2 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Mam monitor!!! @Godlike spisał się bardzo dobrze i dzisiaj jak wróciłem z pracy, monitor już na mnie czekał. Niestety, kabel HDMI jeszcze nie dotarł, ale nawet przez kabel D-Sub jest świetnie. Jeszcze raz chciałbym podziękować Yellow, metkowi58 i apg2312 za pomoc finansową, oraz Godlike. Dziękuję Wam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Nie ma sprawy u mnie i tak się kurzył Ciesze się, że będziesz miał teraz porządny ekran i to znacznie lepszy od monitorow, które możesz kupić nawet za 600 zł. Baw się dobrze i spróbuj stalkera na takim wielkim ekranie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi