Anatolij Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Mam telewizor ale na Bagnach nie pamiętam komu mam go oddać. jak wchodzę na baze Czystego Nieba to spawnują się mutki i polowa MPC ginie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 W baraku gdzie siedzi Swibłow. W lewo idziesz do Swibłowa a w prawo jest takie przechodnie pomieszczenie do baru Zimnego. W tym pomieszczeniu będzie gość który chciał telewizor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 W tym problem że go tam nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Wczytaj jakiś stary zapis z Bagien kiedy gość tam był i sprawdź jak się nazywa. Potem szukaj go w kontaktach. Jeśli go nie będzie musisz się cofnąć w zapisach i powtórzyć fragment gry. Swoją drogą, ciekawe skąd ci się wzięły mutanty na bazie. Przechodziłem różne wersje solianki będzie z 10 razy i gość od telewizora zawsze stał w baraku jak przysłowiowy słup. Mutantów też tam nigdy nie widziałem. Owszem, atakują ciągle gospodarstwo przy teleporcie, ale baza zawsze była czysta. W OP-2 raz jest atakowana przez specnaz i tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Coś musiałem chyba zepsuć z żadnym z NPC nie mam dialogu a cofnąć się nie dam rady bo usuwałem zapisy z powodu malej ilości miejsca na dysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Dostałem schowek od Kuzniecowa.. na północ od mostu na rozłożystym drzewie obok zawalonego domku. Ktoś wie gdzie to jest? Bo szukam i szukam i nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Za mostem, jak idziesz w stronę Wysypiska, po prawej stronie masz domek. Tam siedział Lis. Przed wejściem do domu jest rozłożyste drzewo. Wejdź na dach i bez problemu zauważysz plecak na gałęziach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Dodam tylko, że ja jak grałem w OP-2 to grałem z modem graficznym Autumn Aurora 2 w którym tekstury drzew są inne niż w oryginale i często jak jakiś plecak miał być na drzewie na jakiejś gałęzi to po prostu wisiał w powietrzu i nie dało się go przeoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walec Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) Dnia 24.02.2016 o 13:03, anatol napisał: Coś musiałem chyba zepsuć z żadnym z NPC nie mam dialogu a cofnąć się nie dam rady bo usuwałem zapisy z powodu malej ilości miejsca na dysku. A nie miałeś tzw. Achtunga na bagnach i nie zrobiłeś potem zapisu czasem?Achtung wyświetla się na czerwono w lewym dolnym rogu i albo informuje o uszkodzonym zapisie albo tylko"Achtung" czerwoną czcionką i to mogłeś zbagatelizować. Miałem tak przy brzytwie wilka gdy zombie rozlazły mi się po Kordonie i były nawet w kanciapie u Sidora, którego notabene tam nie było tak samo Kuźniecowa pod mostem. Tylko ja mam zawsze milion zapisów a jak mówisz że pokasowałeś to problem. Wczytanie autosave przy wejściu na lokację też nie pomaga.? Możesz spróbować mój sposób na "niegadających enpecufff" :F6 przed enpecem z którym chcesz rozmawiać i wczytanie- u mnie pomaga- u Ciebie tez powinno. Tylko jak mówisz że nie masz gościa od telewizora na bazie to dupa.Zginąć nie zginął bo w OP-2 jest pewno nieśmiertelny... Edytowane 29 Lutego 2016 przez walec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 A może jest w tym problem że zespawnowałem telewizor a w OP2 telewizora nie ma na posterunku przy przejsciu na Wysypisko w Soli byl w OP2 może telewizor jest nagrodą za jakiegoś kwesta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Schowek Kolekcjonera na kordonie na wagonach nie ma, na skałach przy wyjściu też zostaje mi tylko drzewo za posterunkiem.. tylko które? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Zobacz sobie tutaj. Ten na drzewie jest od 2.23. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walec Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Panowie jak rozpocząć zadania dla Kła a przede wszystkim jak się do niego dostać? Stary scenariusz skończony.Załatwiłem Gawra, zrobiłem wszystko dla Ducha,zwęglacz wyłączony a Kałmuk otworzył mi drogę Do Prypeci i nitkę zadań z lekiem dla Ariadny.Wiem że o Kle wspominał Zachar ale nie pamiętam za Chiny ludowe co.Zostały mi tylko questy zbierackie- według poradnika Trur3la do Soli mam wszystko zaliczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Kieł sam cię znajdzie w odpowiednim czasie. Musisz robić zadania związane ze szkatułką i sejfem w Labiryncie. Idź do Górnika w Pieczarze jeżeli nie masz jeszcze tego otwartego w PDA. Kieł pojawi sie dopiero na lokacji Niezbadane Tereny. A Zachar wspominał ci o Kle w kontekscie przejścia do Limańska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walec Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Właśnie Pieczara-tylko nie mam pojęcia jak się tam dostać. Kabel w Barze ma tylko mapę do sprzedania i żadnej innej kwestii dialogowej.Coś przeoczyłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Tak. Smsa od Łysego jak szłeś pierwszy raz na Agroprom. Idź do Baru. Przy jednym ze stolików będzie stał wspomniany wyżej Łysy. Da ci zadanie i przejście do Pieczary. Wyjście na zewnątrz dostaniesz od Górnika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Gdzie znajdę telewizor do zadania na poszukiwanie monolitowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Na posterunku przy przejściu z Kordonu na Wysypisko. Tam gdzie siedzi Akim. Gdyby go nie było to sprawdź czy nie wziął go sobie któryś z obozujących tam stalkerów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Dzięki nie wziąłem pod uwaggę że mogł go wziąść NPC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walec Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 22 godziny temu, kobal napisał: Tak. Smsa od Łysego jak szłeś pierwszy raz na Agroprom. Idź do Baru. Przy jednym ze stolików będzie stał wspomniany wyżej Łysy. Da ci zadanie i przejście do Pieczary. Wyjście na zewnątrz dostaniesz od Górnika. Jesteś Wielki Kobalu - Łysy dał zlecenie na skarb-wszystko gra.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Nie ma chyba sensu zakładać osobnego tematu, więc postanowiłem zapytać w zbiorczym: Dzik dał mi zadanie na rozbity śmigłowiec. Znalazłem skrzynkę, dokumenty, wróciłem do Dzika i postanowiłem być przebiegły - nie oddałem mu nic, zachomikowałem z dala od niego, celem późniejszej odsprzedaży np. naukowcom. Następnie wziąłem zadanie na PDA Krysiuka sądząc, że to alternatywny sposób na uzyskanie klucza do labu. Krysiuk gdzieś zniknął, więc poczytałem o nim w Internecie i mniej więcej znam nagrodę za zadanie. Pytanie brzmi: czy skoro nie oddałem Dzikowi skrzynki z artem (z którą, jak już zdążyłem się dowiedzieć, nie zrobię niczego innego), to po ogarnięciu PDA Krysiuka wśród nagród będzie klucz do labu? Save'a sprzed akcji z helikopterem brak, a nawet gdyby był, to w międzyczasie zrobiłem pierdylion zadań i już wygodniej byłoby zacząć od nowa... czwarty raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 O ile pamiętam, jedynym sposobem otrzymania klucza do labu jest zrobienie zadania na skrzynki naukowców przy strąconym helikopterze albo zabicie Dzika, co może być trudne bo Dzik jest nieśmiertelny. Ale nie przysięgnę. Ja zawsze wszystko oddawałem. Na pewno nie dostaniesz go za zadanie związane z Krysiukiem. A na pewno nie możesz wejść do labu? Zadanie masz nadal aktywne w PDA czy przeszło ci na niezaliczone? Jeśli musiałbyś zaczynać od początku to nie masz się czym martwić, tak naprawdę to jesteś dopiero w prologu do prologu tego moda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 (edytowane) @kobal Ogólnie zadanie na dokumenty mam "Weź od Dzika klucz do laboratorium". Z kolei to na rzeczy z helikoptera jest zaliczone, ale nie dałem mu ich, więc nie dostałem klucza. Edit: nie mogłem się powstrzymać przed "organoleptycznym" sprawdzeniem tematu i odniosłem PDA Krysiuka po wielu perypetiach i... dostałem klucz do labu Git, wszystko gra jak na razie. Oprócz tego, że muszę wejść w te cholerne podziemia, nie mając pojęcia co tym razem Sola dla mnie przygotowała. Na wszelki wypadek: niech mi ziemia lekką będzie. Tylko ten pojemnik i dokumenty... nie chce mi się wierzyć, że nie będzie jakiegoś innego zastosowania. Będę się uważnie rozglądał przy rozmowie z naukowcami, bo ani Sidor ani Barman nie są pudłem zainteresowani. Edytowane 4 Marca 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Hmm, znowu coś nowego. Ale w sumie to dobrze że udostępniono dodatkową możliwość zdobycia klucza. Chyba że to nie ten klucz. Coś mi chodzi po głowie, że po odnalezieniu PDA Krysiuka to sie dostawało klucz ale do magazynu bandytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Magazynu bandytów nie sprawdzałem, bo jakoś mi nie po drodze było. Na razie zdążyłem ogarnąć lab - nie było wcale tak trudno, jak się spodziewałem. Wyszedłem szczęśliwy, helikoptera w sumie nie spotkałem... Myślę sobie: a co mi tam, wyjdę bramą, jak człowiek, nie będę fikał po dachu. Zdziwiłem się mocno. Kilka loadingów i dałem radę, ale przy wyjściu na Kordon zdziwiłem się mocniej po raz drugi. Kocham tego moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi