kondotier Opublikowano 22 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Dzięki za potwierdzenie skutecznego usunięcia problemu.No i powodzenia w niełatwej grze. Grze, jakiej jeszcze nigdy nie było. Odpłaci ona grającemu satysfakcją jej przejścia i ukończenia z sukcesem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Na stronie rus moda, jest wskazówka od autora moda, aby ze względu na jego rozmiar nie przeciążać go dodatkowo, gromadząc po schowkach wszelkiego rodzaju złom i rzeczy nie przydatne, tak na wszelki przypadek.Również jest sugestia, aby mieć w modzie ( a szczególnie w już zaawansowanej grze) tylko kilka ostatnich savów. Pozostałe należy usuwać, lub jak ktoś chce mieć cały komplet z gry, przenosić do katalogu poza modem.Możemy modowi też pomóc, wkładając broń leżącą luzem do trupów. Zostanie szybko usunięta razem z nimi.Zbytnie przeciążenie może, ale nie musi, powodować od spowolnienia wczytywania gry, zapisów, aż po zawieszanie się moda, a nawet bezlogowe wyloty, nie mające nic wspólnego z optymalizacją moda.Przestrzegając tych zaleceń, zabezpieczamy sobie bezstresową grę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Nowe lokum Azota. Tylko przy pierwszym spotkaniu był w bazie Powinności. Od drugiego tylko na świeżym powietrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Czy ta jego przeprowadzka, wywołuje jakiś problem z modem?Bo jeśli nie, to post powinien się znaleźć w Ogólnej dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Na razie nie. Ale może ktoś miał podobne zawirowanie, które później skutkowało problemami technicznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Nie powinno nic się dziać. Grałem kilka razy i zawsze Azot był gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Ok. Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Czy jeżeli wrzucę do moda, będąc w tej chwili na Jupiterze, nowego minifixa to gra pójdzie dalej ? Nowe spolszczenie już wrzuciłem, ponieważ miałem buga z Sacharowem. Pomogło. Oczywiście wgram fix (bardzo wolno ściąga się z Yandexa), a później jeszcze raz spolszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShogunShinto Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Prosiłbym o wrzutkę fixa gamedaty reborna 7.63. Ściąga po 8 kilo zrywając połączenie. To jedynie 70mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 @DaarMoo - nowego fixa można wstawić w każdym momencie gry.@ShogunShinto - napisz konkretnie (podaj linka) co Ci wrzucić i gdzie. Ja używam Yandexa i nie mam problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KieŁ_ Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Dzien dobry, mam problem chyba techniczny w Limańsku, otóż ląduję na lokacji, i nie zależnie od tego co zrobię gra zamarza po średnio 10 minutach. Bez loga ani bugtrapa, nie ma że aplikacja zatrzymana czy coś tylko gra przestaje reagować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Też mi się to przytrafiało, tylko wcześniej. Pomogło zmniejszenie ustawień. Mod jest olbrzymi i ma spore wymagania. O ile na początku rozgrywki mogłem sobie pozwolić na wyższe ustawienia, to w miarę posuwania się do przodu musiałem znacznie je zmniejszyć. Wszystko zależy od posiadanego komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShogunShinto Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 @DaarMoo - nowego fixa można wstawić w każdym momencie gry.@ShogunShinto - napisz konkretnie (podaj linka) co Ci wrzucić i gdzie. Ja używam Yandexa i nie mam problemów.Pierwsza strona w Pobieralni moda Reborna. FIX 67mb o nazwie gamedata. Ściąga po 8kb. Udało się ściągnąć ale Panie booże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 ShogunShinto - na tamtych forach celowo tak jest ustawione ściąganie, abyś się zarejestrował na Yandeksa. Chyba nadal jest ta rejestracja bezpłatna ( jak ja dawno temu brałem konto, taka była). Za pomocą Yandeksa, ściąganie jest bardzo szybkie. Poproś na PW, o pomoc jak się zarejestrować, cichego. Jest w tym najlepszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShogunShinto Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Dziękuję za radę. Forumowicze będą czytać i również z tego skorzystają. Póki co zarejestruje się na tej stronce o własnych siłach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Ponawiam pytanie z Ogólnej dyskusji, o uruchamianiu silnika samochodów w v.7.63.W v.7.62 nie miałem z tym problemów, silnik odpalał się poprzez klawisz "O". Teraz ta opcja mi nie zadziałała, np. w UAZie na drodze do baru. Czeka mnie teraz wycieczka na Radar i tam czasówka BTRem. Więc mogę nie pojechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 U mnie jest identycznie jak w wersji 7.62. Silnik odpala się "O". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 A u mnie dziad nie chce. Gram na najnowszej wersji, z patchem z 19.09, więc może jazdę zostawili tylko dla BTRa. Bo inne pojazdy mogą tylko podjechać kawałek. Albo dalej tekstury nie puszczają, abo mi wybuchały bez powodu. Zobaczę na Radarze. Jeszcze trochę mi do niego zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 (edytowane) U mnie "O" odpala bez problemu. Natomiast przy powtórnej jeździe klawiszem "W" poruszam się do tyłu, a "S" do przodu. Taka zamiana, niespodziewana.Mam natomiast inny problem. Po raz drugi (miałem to przy pierwszym podejściu do moda), ten sam zombiak robi buga. FATAL ERROR [error]Expression : !object->used_ai_locations() || ai().level_graph().valid_vertex_id(object->m_tNodeID)[error]Function : CALifeSwitchManager::add_online[error]File : E:\priquel\sources\engine\xrGame\alife_switch_manager.cpp[error]Line : 64[error]Description : Invalid vertex for object [error]Arguments : zombie_future_d3868 Znajduję na CAE-2 teleport , który przenosi mnie do Zarządu Tuneli. Rozpoczynam marsz i trafiam buga. I teraz - czy powinienem iść prosto , czy, jak to zrobiłem , użyłem teleportu " za plecami " screena i wylądowałem w Dziczy. To pierwsze pytanie. Drugie - jak naprawić tego buga i czy warto zawracać sobie czachę ?. Minifixa i spolszczenie mam nowe. Zaznaczam. Już drugi raz w tym miejscu mam buga. Edytowane 13 Października 2015 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Latałem po tych tunelach, bo miałem tam zadanie na schowek monolitu. Drugi raz wylądowałem tam włażąc w jakiś teleport, ogólnie byłem tak kilka razy i nic się nie działo. Przechodzenie moda jest dowolne. Gdzie byś nie poszedł jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Ja również kilka razy byłem w tunelach i nic się nie działo. Mam jednak wrażenie, że nie za każdym razem ten typ tam siedział. Ale złośliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 (edytowane) DarMoo - też miałem taki przypadek. To nie ten zombi co go widać jest sprawcą. Ten wylot jest chyba losowy. Za pierwszym razem kiedy tam wchodziłem, na zawalisku wylazły mi takie same baby, jak w Lesie wróżek.Za drugim razem jak wchodziłem, miałem taki wylot jak Twój. A za trzecim razem, na tym gruzowisku stało co najmniej 20 zombiaków. Dały mi radę. Kolejne wejście i po problemie.Z tym, że ja wchodziłem do metra z Wysypiska. Teleport w hangarze, po prawej stronie wrót, za okratowanymi drzwiami, naprzeciw handlarza z podstawki. Jest tam też skrzynia z artami.Jak mnie wsadziło do metra, to wszedłem w teleport za plecami i byłem w sterowni. A dalej to już każdy po swojemu. Jeśli samochód nie jeździ jak należy, trzeba ustawić się nim dokładnie w kierunku północy, zgasić silnik i wysiąść. Po ponownym zajęciu miejsca, już pojedzie na właściwych klawiszach, we właściwą stronę. WYJAŚNIENIE: Wyjaśniłem swój problem z silnikiem samochodu.Klawisz "O" działa tylko na domyślnym ustawieniu klawiszy sterowania.Jeśli ktoś zmienia ustawienie sterowania, to silnik samochodu uruchamiamy klawiszem, do którego mamy przypisany detektor. Edytowane 3 Października 2015 przez kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 No tak, baby były, i wtedy miałem wylot. Ale to przy pierwszym podejściu do moda. Ok, uspokoiłeś mnie. Dzięki też za pomoc z pojazdami.W Dolinie Kamieni idąc drogą z bazy Wolności do labu miałem bugi. Postanowiłem zmienić trasę i pomogło. Takie stare sztuczki, a działają. W Tunelu obszar jest jednak ograniczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 (edytowane) Chciałem wykonać quest na artefakt śmierci Fiei, ale niestety. Znowu ten sam fatal error co 3 października. Do drabinki mam parę metrów i... hop na pulpit. Może jakiś plik zamienić, podmienić, a może coś w pliku zrobić, tylko w którym ? No nie wiem. Wchodziłem do metra z różnych teleportów, ale w Sterowni Tunelem ciągle to samo. Zmieniałem diametralnie parametry grafiki. Nic. Gdzieś chyba trzeba grzebnąć. Edytowane 13 Października 2015 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Nie miałem problemu z zabraniem tego artefaktu. Nie jest on jednak potrzebny w tej części moda, bo wskrzesić można tylko Lukę, Ducha i Kła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi