Skocz do zawartości

L.E.G.E.N.D.A.R.Y. 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

legendary_2.0.png

Tytuł moda: L.E.G.E.N.D.A.R.Y. 2.0
Autor: Majorsoft
Platforma: Cień Czarnobyla 1.0005 (nie testowany na 1.0006)
Data premiery: 29.09.2015r.
Autor spolszczenia:

OPIS:

Pokaż ukrytą zawartość

SCREENY:

Pokaż ukrytą zawartość

INSTALACJA:

Pokaż ukrytą zawartość

LINK DO POBRANIA:

Pokaż ukrytą zawartość

ŹRÓDŁO: moddb.com

• Dodatnia 6

• 4 miesiące temu...
  • 1 rok później...

Udało mi się skończyć moda, jeśli wierzyć komentarzowi pod modem to ktoś wziął moda i coś przy nim majstrował bo jest lżejszy (2,6GB w porównaniu do 1.8GB z Legendary2 opisywanego tutaj).

Niestety nie był on taki dobry, miał ciekawe pomysły i arsenał (jeden z największych w modach do Stalkera) ale wszystko na marne. Arsenał miał ten problem, że większość tych gnatów była mało skuteczna wobec przeciwników, ludzkich czy czworonożnych. Na palcach jednej ręki mogłem policzyć ile pukawek z tego bogatego arsenału robiła zauważaną krzywdę cyfrowemu bliźniemu. Wbrew pozorom rewolwery typu magnum były niesamowicie słabe. Szotgun podobny do tego jaki dzierżył Arnie T-800 byłby świetny gdyby nie animacje (ładowania kolejnego pocisku i przeładowywania) które były baaaardzo wolne. Minigun to był jakiś żart, pociski latały po krawędzi ekranu omijając okolice celownika i środka ekranu. Tak jak w Call of Duty snajperki mogły spudłować jeśli wsadziliśmy lufę przeciwnikowi w d... cielsko tak tutaj miałem podobny problem z minigunem. Wiem że gry video mają swoje głupoty ale to już było poza granicami zabawnego absurdu. A i miotacz ognia lepszy od tego szmelcu z SGMów.

Część pukawek nie mamy szansy spotkać, za to stary problem "30 odcieni kałacha" lub broni natowskich doskwierał. Udało się je dostać dzięki edycji plików handlarskich, część innych znalazłem nie tak dokładnie poukrywanych. Na przykład snajperka u wyjścia do bunkra Sida albo kolejna na drodze w Dolinie Mroku. Co ciekawe część z nich można odłączyć celownik i grać bez niego, prawie jak w Battlefield 3/4...

Modele postaci jakieś przerobione co zwiększa różnorodność ale momentami miałem potyczki np. z bandytami gdzie postacie przypominały samotników czy wolnościowców. Przydałby się normalny celownik do identyfikacji.

Do tego nie był zoptymalizowany, nawet najbardziej wymagające mody (typu Misery, CoCh z dodatkami czy SGM Lost Soul itd.) chodziły u mnie dobrze ale ten tutaj miał problemy. Wczytywanie gry zajmowało minutę na dysku SSD, do tego przycięcia będące tradycją modów do Stalkera tutaj trwają nawet minutę, Chyba były powodowane pojawieniem się nowych ugrupować i losowania im uzbrojenia.

Mod jest na 1.0005 ale co jakiś czas miałem wyloty na które pomagało przełączenie na 1.0006, i vice versa. I tak za każdym wylotem...

Ocena 2/10

parę zdjęć z gry

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez ZapomnialemLoginu
obrazki nie wylądowały w spoilerze
  • Dodatnia 4

• 2 lata później...
  • 2 miesiące temu...