Jump to content

Generatory-strącić helikopter

korn06

Recommended Posts

Betonka to betonowa droga tam gdzie jest brama zamknięta drutem kolczastym...to chyba nawet obok miejsca gdzie wszedłeś na Generatory...idź tą drogą i tam szukaj śmigłowca.Na mapie widać tą drogę...jak znajdziesz to zrób i wstaw fotkę mapy z miejscem, przyda się na przyszłość. Szukaj dobrze bo dziadek daje przejście za to zadanie.

• Positive 1

Ja pominąłem ten quest ale później żałowałem, bo jest jak pisze malakas - dostajemy za niego info o przejściu. Helikopter rozwal pociskami z granatnika, on sam raczej nie będzie się ukrywał, jeżeli nie trafiłeś na buga to powinieneś bez problemu go odnaleźć.

• Positive 1

Udało mi się w końcu zaliczyć to zadanie. Po rozmowie z Rodakiem, sprint do miejsca koło bramy, jeden strzał z Gaussa w śmigłowiec, czekamy parę chwil (nie strzelamy i kryjemy się przed pociskami), pojawi się komunikat "Strzelił nam w turbinę, palimy się", i wtedy możemy atakować (Gauss lub amunicja 9+39). Po tym zadaniu na Bagnach dopadł mnie krytyczny błąd: logs był pusty i wszystkie savy przestały działać, ale pomogło założenie od nowa gamedaty i pozostałych dodatków. Tutaj miejsce gdzie należy szukać helikoptera:

post-255-12967682354225_thumb.jpg

• Positive 1

• 2 months later...
  • 1 year later...

Nie wiem czy robię coś źle czy mam jakiegoś buga bo za cholerę nie mogę strącić tego helikoptera. Najpierw obszukałem całą planszę bo nie mogłem zajarzyć co to takiego ta betonka... A jak już znalazłem wysoko na niebie śmigłowiec i zacząłem do niego nawalać z ft2000 potem z wintara a potem z gaussa, to on nic sobie z tego nie robi. Wywaliłem na niego z 200 kul z wintara a on nawet nie ma zamiaru się zniżyć i zawalczyć jak Wayne w Samo południe... Czy to co staruszek gada w bazie neutrałów, że trzeba go strącić w 11 minut, to czas do dobiegnięcia do betonki od momentu jak to powie i strącenia helikoptera czy czas na zestrzelenie go od momentu sprzedania mu pierwszej kuli ? Może w tym feler, że ja szukałem tego helikoptera z dobrą godzinę zony zanim tam trafiłem od momentu jak mi powiedział o misji staruszek ?

To czas wykonania misji (dobiegnij i strąć)..teraz gdy już wiesz co i jak załaduj zapis przed rozmową ze starcem i staraj się trafić w śmigłowiec z gaussa...gdy oberwie zniży lot i wówczas go strącisz. Właśnie gaussa najlepiej użyć do strącenia śmigłowca inne pociski są za słabe. Oczywiście pozostaje RPG, ale dopiero wówczas gdy obniży lot.

• Positive 2

Wszystko git, porada skuteczna. Najważniejsze w ciągu 11 minut od gadki ze staruszkiem przebiec do betonki i sprzedać strzała do helikoptera. Potem nastepuje kontratak, parę uników i kolejnych parę strzałów, z gaussa dokładnie dwa i misja zaliczona. Jeszcze raz dzięki za poradę.