Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety nic to nie pomogło, ale tym razem zauważyłem, że gra crashuje przy wczytywaniu tekstur, a nie przy synchronizacji.

Log:

Pokaż ukrytą zawartość

Takie małe pytanie w co Ty w końcu grasz? 
W SoC i dodane AA czy w SoC + AA2? I jaką masz wersję podstawki 1.0004 czy 1.0006?
Na razie na moment przed problemem zmniejsz ustawienia oświetlenia na statyczne.
Pamiętaj, że najlepiej jest po takiej zmianie zapisać ją zamknąć całkowicie grę i wejść ponownie.   

Próbowałem na zwykłym dynamicznym (nie pełnym, na którym grałem normalnie) i tym razem znowu gra crashuje przy synchronizacji i znowu ten sam fatal error w logu: "***FATAL***: Too many lmap-textures (limit: 8 textures or 32M). Reduce pixel density (worse) or use more vertex lighting (better)."

cały log:

Pokaż ukrytą zawartość

W dniu 6.09.2018 o 21:41, Mixons napisał(a):

Hmm... Ale przez większość gry wszystko działało jak należy, tylko w tym ostatnim rozdziale po rozmowie z Świadomość-Z coś się dzieje, a nie wiem czy jest sens na sam koniec gry kupować nową podstawkę. No nic najwyżej sobie odpuszczę tą końcówkę.

Rozwiń  

To z niekompatybilnością płyt GOG z modami to tylko moja teoria... ale coraz więcej posiadaczy tych wersji i chcących grać w mody 
zgłasza problemy. Nie ma też znaczenia kiedy błędy się się pojawią to raczej loteria.

Na razie skoro masz kupioną podstawkę skorzystaj z wersji repack SoC.
Pobierz paczki z:

https://mega.nz/#F!Ql5CSLxb!gNkfqg-xAUfYezLuMaFtYQ

Na MEGA można założyć darmowe konto z limitem dziennym 5GB (przynajmniej wcześniej tak było). 

Interesuje Ciebie z folderu Repacks/Russian  

1. Podstawka SoC Shadow of Chernobyl.7z

Z folderu Localization/Polish

2. Shadow of Chernobyl - Voiceover.7z
3. Shadow of Chernobyl - Text.7z

Trzy paczki wypakowujesz do jednego folderu w dowolne miejsce.

Robisz skrót do pliku XR_3DA.exe (plik jest w folderze bin w głównym katalogu gry) na plupit 
I grasz w wersję SoC 1.0006
Do tego dodaj mod + fix + spolszczenie i sprawdź

Gdybyś chciał zmienić wersję podstawki na 1.0004 wystarczy skasować swój folder bin i z katalogu \patches\1.0004
(jest w głównym katalogu gry) przenieść folder bin + gamedata.dbc + gamedata.dbd ze zgodą na napisanie plików.
Od tej pory masz wersję 1.0004 (która przez wielu jest zalecana do NS2016)
Teraz do folderu  \savedata\savedgames przenosisz wcześniejsze sejwy i to wszystko.
Sprawdź i daj znać.        

Po zainstalowaniu podanego przez Ciebie repacka i wgraniu moda Autumn Aurora 2.1 wraz z spolszczeniem gra przy uruchamianiu crashuje, poniżej wstawiam log. 

A i jeszcze jedno, jaki fix masz tu na myśli?

W dniu 7.09.2018 o 09:40, OldMan napisał(a):

Do tego dodaj mod + fix + spolszczenie i sprawdź

Rozwiń  
  Pokaż ukrytą zawartość

@Mixons

Sorry. Staram się pomagać wszystkim i ten fix to też nie do Ciebie.

Co do błędu.
W załączniku masz paczkę.
Shadow of Chernobyl - Text.7z

Wypakuj ją w dowolne miejsce potem wszystkie wpakowane pliki z paczki skopiuj do folderu 
gamedata\config
W razie potrzeby wyraź zgodę na nadpisanie plików i sprawdź. 

Czy z namiarów na repack pobierałeś trzy paczki ? 

W dniu 9.09.2018 o 16:57, Mixons napisał(a):

Tak, tak pobrałem wszystko tak jak napisałeś i przed wgraniem Autumn Aurory wszystko działało. A jeśli chodzi o plik który teraz wrzuciłeś to jesteś pewien że chodziło Ci o Call of Pripyat?  

Rozwiń  

@Mixons

Chyba muszę zrobić sobie przerwę od pomagania....
Już poprawiłem link.  

Przed chwilą zainstalowałem SoC+AA2.1.

ss_oldman_09-09-18_19-27-20_(mainmenu).thumb.jpg.0ebf5336b8ed7bf1ae5458d4da0ef0fb.jpg

Ten błąd pokazał się i u mnie ale powtórzyłem wypakowanie paczki 

Shadow of Chernobyl - Text.7zPobieranie informacji ...

I jak widać wszystko śmiga :)

No i niestety po przegraniu sejwów i wczytaniu jednego z nich, po rozmowie ze Świadomość-Z i próbie przejścia po schodach na kolejny poziom znowu crash przy synchronizacji i dokładnie ten sam log:

No nic chyba naprawdę muszę sobie odpuścić tę końcówkę Stalkera i zabrać się już za Czyste Niebo, w każdym razie wielkie dzięki za próbę rozwiązania problemu i pomoc :)

Pokaż ukrytą zawartość

@Mixons

Skoro już postawiłem SoC+AA2.1 wstaw jako załącznik sejwa przed wylotem. Sprawdzę u siebie bo z loga wychodzi, że jest problem z oświetleniem. 
Jestem przy kompie. 

p.s. Znalazłem u Nas na Forum taki temat:

SPOSÓB 1 to zmiana oświetlenia na statyczne 

SPOSÓB 2

Błąd jest spowodowany zbyt duża ilością jednocześnie załadowanych lmap-textures, niestety zmiana ustawień dystansu widzenia w ustawieniach gry nic nie daje i trzeba zrobić to edytując plik alife.ltx w katalogu gamedata/config/

Znajduje się tam paramtetr  switch_distance = 140

Zmniejszamy go i uruchamiamy grę.

U mnie po zamianie 140 na 100 udało się wejść na lokację Prypeć i kontynuować przygodę. Oczywiście po wyjsciu z lokacji dobrze jest przywrócić wartość domyślną 140.

U Ciebie ten parametr wynosi  150;0    ;150;0    ;75.0    więc moim zdaniem może na początek zmienić
na  100;0    ;100;0    ;25.0    albo możesz użyć mojego pliku z załącznika (oczywiście przed zmianą zrób kopie swojego pliku). 

alife.ltxPobieranie informacji ...

Czytałem już wcześniej podany przez Ciebie temat, lecz nie pomógł mi ani pierwszy ani drugi sposób i teraz to samo :/ 

Wstawiam ostatni save przed bugiem, który działa. Na wszelki wypadek przypomnę, że musisz porozbijać te szybki wszystkie i porozmawiać ze Świadomością-Z, wybrać że nie chcesz im pomagać i po załadowaniu spróbować przejść po schodach na następny poziom, wtedy gra przy synchronizacji się zawiesza i po minimalizacji okna gry widać Bugtrap z błędem.

2.dds

2.sav