pacjent1972 Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 7 minut temu, tom3kb napisał: Nie wiem czy fix na poprawę handlu to ważna rzecz ale ten z linku z 1 postu padł. Link do fixa na poprawę handlu: https://yadi.sk/d/gbtFqJ8bmKLfv Jakby ktoś miał to mógłby podrzucić, chyba, że bez tego też da się spokojnie moda przejść. Już został zaktualizowany w #1 poście tematu. Poza tym jest w paczce na MEGA. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 A dzięki, Nie byłem pewien czy w paczce z Mega to ten fix akurat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Tak odpaliłem na próbę moda żeby zobaczyć jak chodzi i zaznaczyłem parę takich małych babolków, jakichś brakujacych liter, niepotrzebnych przecinków itp. Przez następne dni zamierzam pograć w tego moda to może coś poważniejszego rzuci mi się jeszcze w oczy. W sumie pierdoły ale niech będzie, że bawię się znowu w "testera" spolszczenia. Możliwe, że niektóre zwroty tylko mi się wydają dziwne czy niestylistyczne, a są w porządku. Ps: jeśli faktycznie coś bym znalazł to lepiej tu wrzucać screeny jako załączniki czy np czekać do przejścia moda, zebrać wszystko i przesłać tłumaczom (@kondotier) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tario Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) No to dodam od siebie. Stawiasz schowek to na mini mapie jest po rosyjsku. Jedna rzecz, to trzymałem by dać jak będzie więcej. Generalnie jeżeli o mnie chodzi to nie musi być większość zwrotów w 100% poprawna językowo, to w końcu stalkerzy, z różnych grup, niżeli studenciaki z humana.[ale ogólna estetyka musi być zachowana] Edytowane 29 Marca 2016 przez Tario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Mi tam też jakoś błędy nie przeszkadzają (szczególnie jak to są jakieś krótkie mody, gdzie patcha nawet nie ma sensu robić), grunt, że mod jest po polsku Dlatego też pisałem, że mi jakieś zwroty wydają się dziwne, a np tak ma być bo to taka luźna potoczna gadka jakichś stalkerów tak jak to opisałeś. Wrzucam dla zasady, chłopaki się napracowali, a wiadomo samemu się nie wszystko wyłapie, to chociaż po wyjściu moda jak coś znajdę to podrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 @tom3kb- patcha spolszczenia wstawiłeś? Bo pokazujesz błędy nim usuwane. Tego pierdul nie powinno być. Mimo jednej Polski, są określenia regionalne. Jak wchodzimy do radiacji, to do jednego ogniska. Do większej ilości naraz, byłoby raczej trudno. Link na handel usuwał lapsus, w którym niektóre rzeczy Broda sprzedawał taniej niż kupował. Proszę o screena z błędem przy ustawianiu schowka. Nie stawiałem, więc nie wyłapałem. I informacja. Już na początku moda możemy mieć sprawnego Abakana, z kulkami do niego i granatami F1. Trzeba tylko zabawić się w wysokościowca i wleźć na dźwig. Nie jest łatwo, ale można nawet bez cziterki. Patrz screeny. Wchodzimy tędy. Dochodzimy tutaj. Zabieramy taką zawartość. I podziwiamy widoki. Szkoda, że się przytrafiła deszczowa aura. Na ten maszt można wejść. Takich schowków jest sporo. Tario zrobił filmik z częścią z nich, warto się zapoznać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) Sprawdzałem, czy wrzuciłem patcha daty i wielkości plików. Ale dla pewności wrzucę go jeszcze raz i odpalę nową grę zaraz. @edit Wrzuciłem dla pewności jeszcze raz patcha do spolszczenia (ale miałem go wcześniej bo pliki, które miałem miały te same rozmiary i daty jak wyświetlał się komunikat czy podmieniać) i mam to co na screenach. Edytowane 29 Marca 2016 przez tom3kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 @tom3kb- dla pewności, pobrałem patcha z naszej pobieralni i za wyjątkiem tego, że zamiast Gdzie było Gzie, pozostałe błędy nie istnieją. Nie ma pierdul ( plik st_dialogs_zaton.xlm linia 37), a mowa o barmanie jest całkiem zmieniona. Linia 53 = .... Podejdź na początek do naszego barmana Brody itd . Otwórz plik i sprawdź. Coś Ci nie zaskoczyło, bo nie sądzę, żebyś zrobił błędy przy wklejaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Postawię sobie moda od nowa to tylko parę minutek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 @tom3kb - biję się w piersi, Mea Culpa. W patchu do spolszczenia, zapomniałem te dwa pliki z poprawkami wsadzić do kat pol. Wrzuć sobie je tam ręcznie, albo to z załączonego pliku. gamedata.7z Administrację proszę o podmianę patcha. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Nadal nie wyświetla się po polsku nazwa osobistego schowka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Wiem. Tak jak i nazwa plecaka przy postawieniu. Próbowałem to znaleźć, ale mod trzyma to w tajemnicy. Przecież to są tajne schowki . Jak znajdę poprawię, chyba że ktoś znajdzie wcześniej niż ja i podpowie plik z tym opisem. Rozmowa z tom3kb dotyczyła dialogów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 @kondotier bind_stalker.script 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Kolejny patch i mam nadzieję, że ostatni. A nie mogłem znaleźć, bo robalami szukałem "Założono schowek", a on był przetłumaczony. Teraz i "Mój schowek" się wyświetla jak należy. Wrzucić to co we wstawionym pliku i sprawdzić, bo nowa gra nie potrzebna. gamedata.7z @pacjent1972. Wstaw ten plik do #1, z opisem jako patch2 i nie będzie problemu. Na dowód "obrazki". Po ustawieniu schowka. I na mapie. Powodzenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Modzik ukończony, pozytywne wrażenia, jak zawsze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 A jak jest długi, tak w przybliżeniu ile godzin? Kilka, kilkanaście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 6 minut temu, tom3kb napisał: A jak jest długi, tak w przybliżeniu ile godzin? Kilka, kilkanaście? Patrząc na rosyjskie video poradniki, 3-4 godziny. Ja nie grałem na czas więc Ci dokładnie nie powiem. Nie lubię się śpieszyć, jestem typem gracza-eksploratora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tario Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Powiem ci, że same misje to głownie eksploracja. Czasu z tym schodzi. Szukanie schowków też trwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tario Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Druga paczka skrytek. Jest tego naprawdę całkiem sporo. Czy mógłby mi ktoś skleić te dwa posty w jeden? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Można tylko pogratulować. Połowy z tego nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tario Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 22 minuty temu, smox napisał: Można tylko pogratulować. Połowy z tego nie znalazłem. Nie robiłem tego sam, bardzo pomógł mi Kondotier który również wskazał mi sporo skrytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Jeszcze dwa schowki. Ten jest dostępny od razu po przybyciu na Skadowsk. Na jego dziobie. W Spalonej, w piecu. Ale jak mamy jakąś ochronę od radiacji i temperatury. A przy okazji możemy znaleźć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) Chyba znalazłem schowek, którego nie mieliście z bandażem bagiennego doktora. Edytowane 31 Marca 2016 przez tom3kb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Nie wiem czy odnalazł Tario, ale samych detektorów powinno być po co najmniej cztery z każdego rodzaju. tak, że jest jeszcze czego szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tario Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 9 godzin temu, kondotier napisał: Nie wiem czy odnalazł Tario, ale samych detektorów powinno być po co najmniej cztery z każdego rodzaju. tak, że jest jeszcze czego szukać. Zagadki... Zagadki, a myśmy ledwo tknęli tę górę lodową jaką jest ten mod jeśli chodzi o schowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi