maTcinPL Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Do tego jestem najlepiej nastawiony, więc chyba wybiorę ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Dobra decyzja. Do przeczytania polecam TEN temat i w języku angielskim TEN odnośnie tego zasilacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maTcinPL Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Nie zmieniam zdania dla mnie warto się trochę postarać i posłuchać kogoś kto się zna bardziej ode mnie a mianowicie Was. Zasilacz jest odebrany tylko karta graficzna i można grać oraz modyfikować gry Edytowane 20 Stycznia 2016 przez maTcinPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maTcinPL Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Dnia 10.01.2016o11:22, mkk7 napisał: Można też pomyśleć o takim, dobra cena i dopinane okablowanie. COOLERMASTER G550M 550W MODULARNY 80+ zamówiłem jeden więc nie musicie pisać jaki mam wybrać. Teraz potrzebuję porządnej karty graficznej(sory ale wyświetliło mi się na 2 stronie ) Edytowane 24 Stycznia 2016 przez maTcinPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Proszę podaj budżet na kartę graficzną. Jego wysokość określi czy będzie jak to nazwałeś "porządna". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maTcinPL Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Dnia 10.01.2016o11:22, mkk7 napisał: 21 minut temu, Anton Gorodecki napisał: Proszę podaj budżet na kartę graficzną. Jego wysokość określi czy będzie jak to nazwałeś "porządna". budżet na kartę graficzną jednak wynosi około 500 (trochę musiałem wydać na zasilacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Najlepszym dopasowaniem jeśli chodzi o współpracę z procesorem (i Twój budżet) będzie tandem z GeForcem GTX 750 Ti Możesz również dokupić nawet GeForce'a GTX 770 lub Radeona R9 280X, ale w tym wypadku Twój procesor będzie już ograniczał wydajność gier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maTcinPL Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Dobrze, taką grafikę wwybiorę ale czy teraz (gdy mam w procesorach Intel Core i3 [~3.5GHz] ) to jest jakiś błąd czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Twój procesor t.j. i3-4150 posiada podstawową częstotliwość 3.5 GHz. To nie jest żaden błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Za 500 zł. to tandemu GTX 750Ti nie kupi a GTX 770 i R9 280X to już wyższy pułap cenowy. Można tez pomyśleć o HD 7870 bo w tej cenie można ją wyrwać na allegro i to dalej jest całkiem przyzwoita karta. Można ja bezpiecznie podkręcić w catalystach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Z racji wieku autora tematu, jestem daleki od proponowania mu "wyrywania czegoś na allegro". Co do Radeona HD 7870 - zgadzam się - nadal jest to wartościowa karta graficzna, jednak egzemplarze sprzedawane na aukcjach mają już swoje lata i "przebieg" (często ukrywany przez sprzedających), więc zalecam rozwagę, aby później nie żałować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maTcinPL Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 (edytowane) Zrobię jak piszecie i może kiedyś prześlę efekty modernizacji (nie bedę za dużo inwestował w kompa jak np. rączka stalker, który wymienia części co kilka miesięcy Edytowane 25 Stycznia 2016 przez maTcinPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 (edytowane) Dobra firmowa karta z odpowiednim chłodzeniem jeszcze sporo czasu jest w stanie służyć nawet ta kupiona na allegro. Oczywiście jak wszędzie obowiązuje rozsądek tak i w kupowaniu na allegro. Taka kartę np od Shapire z ich chłodzeniem raczej ciężko zakatować, ale jak w życiu wszystko jest możliwe, pech nie wybiera czasami się trafia. Wybór i tak oczywiście należy do maTcinPL. Edytowane 25 Stycznia 2016 przez mkk7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maTcinPL Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 raczej zamówię przez znajomego. Mam jeszcze sprawę mianowicie: posiadam kompa z częściami GŁÓWNIE z 2004 roku (a przynajmniej od tamtego roku pracowały) i teraz go nie wykorzystuję i czy opłacało by się wyjąć kilka części i dołożyć do tego nowszego? nie chodzi mi o procesorek ale o kartę pamięci RAM i ewentualnie jakieś inne (dokładne części niedługo wrzucę do tego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Powiedzcie mi, co będzie lepsze. Jeden dysk SSD 480 podzielony na conajmniej dwie partycje, jedna na system i wszystko co mu potrzebne aby komputer był "wielofunkcyjny", druga na stawianie modów. Czy mniejszy dysk SSD 170 lub 240 i dodatkowy HDD na postawione mody i własne archiwum. I drugie pytanie. Czy pomiędzy kartami 1050 i 1060 jest naprawdę aż tak wielka różnica, że warto dać te kilka stówek więcej, skoro karta GTX 960 w pełni mnie zadowala? To co pokazują porównywarki mnie nie przekonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 3 godziny temu, kondotier napisał: dysk SSD 480 podzielony na conajmniej dwie partycje Osobiście mam 240 podzielony na dwie partycje + dodatkowy 120GB SSD (swoje lata już ma). Cytat Czy pomiędzy kartami 1050 i 1060 jest naprawdę aż tak wielka różnica TAK!!! Jeśli 1060 to tylko wersja 6GB!, pokręcona 970 jest wydajna jak 1060 3GB. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 4 godziny temu, kondotier napisał: Powiedzcie mi, co będzie lepsze. Jeden dysk SSD 480 podzielony na conajmniej dwie partycje, jedna na system i wszystko co mu potrzebne aby komputer był "wielofunkcyjny", druga na stawianie modów. Czy mniejszy dysk SSD 170 lub 240 i dodatkowy HDD na postawione mody i własne archiwum. Jeden dysk 256 GB M.2 na system i programy - oczywiście, o ile płyta główna pozwala na zamontowanie dysku M.2. Do tego 256 GB SSD na gry. I zwykła talerzówka 1-2 TB HDD na magazyn. W lipcu zrobiłem takie małe porównanie wydajności różnych dysków (które akurat miałem w komputerze) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zadałeś pytanie... masz kilka odpowiedzi ... i ? Pytam, ponieważ wiem jak dużo robisz dla forum. Jaką masz płytę główną? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 @OldMan Jest to - tak mam w opisie kompa - płyta od HP oparta na czipsecie Intela. Konkretnej nazwy nie znam, bo to policencyjny gotowiec. A czy na płycie gdzieś w widocznym miejscu jest jej nazwa, nie wiem. Choć ponoć jakąś aplikacją można to sprawdzić. Mam tylko HDD i nie wiem, czy ma to jakieś złącze na dodanie dysku SSD. A pytam o rodzaje dysków, bo rozważam tanie wymienienie HDD na SSD, albo sporo droższą wymianę całego kompa na zestaw z dwoma różnymi dyskami. Przy tym drugim wariancie, starego kompa przyjmą w rozliczeniu. Wymianę samego dysku, też bym robił w tej firmir. No i w obu powyższych przypadkach, od razu załapię się na WIN 10 w ulgowej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 @kondotier ściągnij sobie programik Aida64 obojętnie jaką tam wersje demo/trial itp Np tą 30 dniową https://www.dobreprogramy.pl/AIDA64-Extreme,Program,Windows,22112.html Uruchom to będziesz znał nazwy wszystkich podzespołów w kompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Możesz też użyć darmowego programu CPU-z: cpu-z_1.90-msi-en.zip Wystarczy wypakować i uruchomić wersję 64 lub 32 bit (w zależności od posiadanego systemu) W zakładce Mainboard znajdziesz potrzebne informacje (tak jest u mnie): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 @tom3kb Dziękuję, ale mnie te nazwy naprawdę są na cholerę potrzebne. Tym bardziej, że nie mam najmniejszego zamiaru sam dokupywać części i ich montować. Za leniwy jestem. A przy możliwościach jakie daje mi firma w której kupuję komputery, taniej nie będzie. Tym bardziej, że stałych klientów traktują "taniej". I na wszystko będę miał 100% gwarancję, nawet na 2 lata. Sprawdzone na drobiazgu, z dużymi komponentami problemów nie było. @OldMan Czy odpowiedź jaką dałem powyżej jest wystarczająca również dla Ciebie? Co chcesz mi zaproponować, pytając o płytę? Jak to coś nie dla wszystkich, to napisz na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Chodzi mi o to jakie złącza masz na płycie głównej. Niestety HP na Intelu nic nie mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 @OldMan Tu jest jego specyfikacja: http://stalkerteam.pl/topic/8625-nowa-zabawka-kondotiera/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Czyli masz Dysk i napęd DVD na SATA i teraz ostatnie pytanie czy masz zajęte wszystkie złącza SATA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi