tom3kb Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Musiałem Sikorkom zrobić oddzielną stołówkę bo z drugiej strony domu, na krzaku Pigwy to rządzą bandy wróbli i innych ptaszków, a tu nie potrafią się tak utrzymać na pojedyńczych gałązkach. Spokojnie mieści się nawet 6-8 na raz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Ja to co można powiesić, wieszam na sznurku. Sikorki potrafią się bezproblemowo uczepić i jeść. Dobrze, że o tej słoninie się jeszcze gawrony nie dowiedziały. Bo by szybko z nią zrobiły porządek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Nie, Gawrony to za duży kaliber i u mnie ich nie ma, ale z tej strony domu co mam krzaki to pokazują się też inne większe takie w rozmiarze Kawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Dziwy natury. Grudniowe niebo. Temperatura +15. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 tylko sniegu brak........ 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Moja Zona 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Kiedy czytelnictwo w kraju leży i musisz handlować w księgarni ziemniakami żeby coś zarobić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Żeby nie było, że w święta tylko leżę i grubieje to właśnie wróciłem ze spacerku 1h40min tak 10-12km. Ps. Nie wiedziałem, że da się tyle przejść bez browarków ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Są optyczne myszki komputerowe, są i optyczne koty komputerowe. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 @tom3kb - ten optyczny to Twój? BTW - miejsce wybrał zacne - ciepło i gierka całkiem no. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 @bobermTa mój, rocznik 2006. Model Andrus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Z racji ze dzisiaj była piękna wybrałem się "w góry" i udało się ustrzelić kilka ładnych widoczków. Rejon to Zapora Wapienicy. Zdjęcia robione telefonem. Wiosna! Kaczuchy! 2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Ładne fotki. Zima w szczytowej formie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 15 minut temu, Sierioża napisał: Zima w szczytowej formie Ta. @sedoro ile wiader grzybów nazbieraliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Wygląda jak jakiś teren bagienny, a to tylko łąki 100m za moimi blokami. Ps. Sosny w tle na ogrodzonej działce do sprzedania, 10 lat nikt z niej nie korzysta i tyle wystarczyło, że zrobił się taki las. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Pojechałem na weekend na wieś i widzę, że u mnie na wsi trwa już ostra walka z koronawirusem. Znalazłem punkt szczepień i sporą ilość pojemników po szczepionkach Ale żeby nie było ja byłem się przejść nad rzeczką ale w domu też się trochę szczepiłem. 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Poczułem się jak Sid z Epoki Lodowcowej. Mleczyk 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Piękny, pierwszy wiosenny poranek, A.D.2020. Radzę przyjrzeć się wskazaniu termometru . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Im koronawirus nie straszny. Zdjęcie z 6.04.20. Aż trudno zgadnąć, że to zdjęcie Drogi Krajowej, choć w przebudowie. A ten znalazł sobie miejsce dla kwarantanny. Zdjęcia zrobione, jak szedłem po zapełniacze lodówki i załapać trochę witaminy D. Żal było wracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 @kondotier - ten ci z prawej , to MIAU czyli Monitoring Inside/outside Autoguidance Utility , tyle że bez plugina translacyjnego , czyli nie pogadasz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 To u mnie na wsi od sąsiadki ostatnio na szopkach taki Sygnalista się pojawia, pewnie sąsiadka szpieguje mnie żeby donieść odpowiednim władzom. "Kontrola najwyższą formą zaufania" @kondotier a mój to służbista jak "60+ letnie" dziadki ochroniarze na cieciówkach Zdjęcie z teraz. Ciągła gotowość. No ale w sumie 14 lat to na nasze niby 70+ to by się zgadzało 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Oczerniłem najpierw ptaszki w ogródku ale dziś udało mi się nakryć złodziei na gorącym uczynku. Jeden kończy nockę, drugi idzie na śniadanie na poranną zmianę. Zdążyłem złapać zanim uciekli. Ps. Ma ktoś jakiś sprawdzony smaczny babciny przepis na winniczki 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 @tom3kb Już się rozpoczął dozwolony czas zbioru winniczków. Więc bezkarnie możesz wyłapywać "nieproszonych gości" i dokonywać ich konsumpcji, bo wygląda na to, że ich skorupki mają więcej niż 3 cm. SMACZNEGO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 @kondotierJak powiedziałem matuli, że niech mi da garnek od rosołu na ślimaki bo ide wyzbierać to powiedziała, że razem z tym garem i tymi winniczkami za płot polecę Także skończy się tylko eksmisją ich za płot nie pojem frykasów jak jakiś bogacz Szkoda, że sąsiedzi nie mają ogródków bo bym mógł jak prawdziwy Polak im na grządki przerzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 @tom3kb Jak ich tam u ciebie jest sporo, to się rozejrzyj za punktem skupu. Można na nich ładnie zarobić. Lepiej niż na grzybach. A u mnie nareszcie deszcz. Drugi raz w ciągu dwóch dni. I nie jakieś ksiądz kropidłem, ale solidnie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi