LordDino Opublikowano 21 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Nie jest płaska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 @pacjent1972 ma racje. Czasami operatorzy potrafią zablokować możliwość korzystanie z routerów ale raczej mali i też da się to obejść. Routeromodem to praktycznie to samo co router z modemem na USB tylko w jednym pudełku w praktyce siedzą w środku te same układy. To co oferuje operator to wyciąganie kasy. Nie słyszałem nigdy żeby ktoś z automata karał że używanie routerów bo wykrycie pewne w 100% jest trudne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Poczekam, aż LordDino skontaktuje się ze swoim dostawcą. A o potrzebie rozsyłania sygnału po mieszkaniu nigdzie nie napisał. Więc skąd macie takie domysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 11 godzin temu, LordDino napisał: Chciałbym sam to sobie kupić, bo mi tak tablet tylko się łączy...etc. Napisał o tym tutaj że chce mieć rozsyłany sygnał po mieszkaniu. Post #1. Nie wiemy po co ma się kontaktować ze swoim dostawcą? Dostawca sprzedał mu modem i to wszystko a gdzie on ten modem "za przeproszeniem" sobie włoży to jego sprawa. A włoży sobie w ruter który kupi na np. na allegro, a dostawcy jego netu nic do tego. Więc po co ma się kontaktować z dostawcą to już zwariowałem ale nie wiem. Jesteś wspaniałym Tłumaczem Doktorku, znawcą modów, bez wątpienia i chwała ci za to ale w tej akurat sprawie chyba się zapętliłeś totalnie. Pozdrówka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Jeszcze raz przeczytałem #1 i przyznaję Ci rację. Ja się nie zapętliłem, tylko nie zrozumiałem tego wyjaśnienia o co biega. Bo dla mnie, to problem był z modemem, stąd rada kontaktu z dostawcą. A że można modem wepchnąć gdzie się chce, to wiem. Był czas, że chciałem go wsadzić przedstawicielowi dostawcy. Tylko że tu odwołam się do wypowiedzi portalsa o utrudnieniach robionych przez dostawców. Przed kupnem routera, dobrze byłoby sprawdzić u kogoś kto już ma router, czy dostawca nie zrobił utrudnień w korzystaniu z niego. Bo wtedy pieniądze pójdą w błoto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 22 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Dostawca nie powinien mieć problemu z moim nadawaniem, bo ja to miałem mieć, tylko sam z tego wtedy zrezygnowałem bo drogo mieli i nie było mi to potrzebne. Teraz to się zmieniło i teoretycznie miałem 2 wyjścia: 1 iść do operatora i powiedzieć, że miał rację i niech mi da to urządzenie i niech moje łącze będzie wykorzystane w 100%. Minus tej operacji drogość sprzętu. 2 kupić sobie (z waszą pomocą) nadajnik, go podłączyć i niech lata i wykorzystuje łącze w 100 % bez wiedzy operatora. Co jest mniej fair ale uczciwe (on nie zarobi na sprzęcie). Plus niska cena dla mnie. Nic się nie zmieni bo, i tak za to płace choć łącza w 100% nie wykorzystywałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Dostawcy to nie powinno obchodzić, on dostarcza Ci dostęp do netu, a jak u siebie w domu z niego korzystasz to Twoja sprawa. Chcieli Ci po prostu sprzedać router w dobrej wierze, wybór należał do Ciebie, teraz musisz zrobić to sam, ale być może wyjdzie to taniej. Szkoda że wcześniej w temacie modemu nie napisałeś, że chciałbyś net na kilku urządzeniach, a nie tylko na tablecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 22 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 1 godzinę temu, mkk7 napisał: Dostawcy to nie powinno obchodzić, on dostarcza Ci dostęp do netu, a jak u siebie w domu z niego korzystasz to Twoja sprawa Dokładnie. A pisałem o tablecie. Nie sprecyzowałem, że 1 urządzenie ale to chyba nie była konieczność ale jak wprowadziłem kogoś w błąd to sorki jest to spowodowane moją niewiedzą. Starałem się opisać mój problem dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Nic się nie stało, to nie było wprowadzanie w błąd, po prostu tak wyszło, można było wtedy załatwić sprawę jednym urządzeniem, ale jak widać wielkiego problemu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 @LordDino- najważniejsze, że sprawa wyjaśniona i wiesz co zrobić. A co dotyczy routera. Nowy, czy używany. Router jest urządzeniem elektronicznym i jak każde takie urządzenie podlega zużyciu. A fabryczne "starzenie" takich urządzeń to sprawa znana i stosowana. Mają wytrzymać tylko okres na jaki opiewa gwarancja. A naprawa czasem byłaby droższa niż zakup nowego. Kupując używany, nigdy nie wiemy, jak długo był eksploatowany przez poprzedniego użytkownika. W dobrej wierze, może on zgłaszać go jako sprawny, bo na dany moment takim jest. A różnica w cenie pomiędzy nowym, a odsprzedawanym nie będzie powalająca. Sam zdecyduj, jaki kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 22 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Kupiłem używany, bo mało to będę używał więc nie musi być nowy, a jak się zepsuje to był tak tani, że kupię nowszy w dobrej cenie. A wiecie, ze już go mam, niecałe 24 godziny od zakupu dostarczył mi kurier. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 @kondotier,@LordDino Standardowe routery to stosunkowe proste urządzenia i raczej nie psują się za bardzo. Zbudowane są zazwyczaj na energooszczędny układach które nie są wyżyłowane jak np. w komputerach. Najczęściej awarie takiego sprzęt to przepalone porty od burz. Niestety nawet bliskie uderzeniu pioruna może indukować na przewód który jest w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi