pacjent1972 Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Doskonałe to dla tych filmów niska ocena, polecam! reżyseria: Mikkel Nørgaard scenariusz: Nikolaj Arcel gatunek: Kryminał Thriller produkcja: Dania Niemcy Szwecja reżyseria: Morten Tyldum scenariusz: Ulf Ryberg Lars Gudmestad gatunek: Kryminał Thriller produkcja: Niemcy Norwegia Trylogia "Millennium" Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet (2009) reżyseria: Niels Arden Oplev scenariusz: Nikolaj Arcel Rasmus Heisterberg gatunek: Kryminał Thriller produkcja: Dania Niemcy Norwegia Szwecja Millennium: Dziewczyna, która igrała z ogniem (2009) reżyseria: Daniel Alfredson scenariusz: Jonas Frykberg gatunek: Kryminał Thriller produkcja: Dania Niemcy Szwecja Millennium: Zamek z piasku, który runął (2009) reżyseria: Daniel Alfredson scenariusz: Jonas Frykberg Ulf Ryberg gatunek: Kryminał Thriller produkcja: Dania Niemcy Szwecja 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Napisano 16 Kwiecień 2015 Sf szwedzki - Akta Manniskor, obejrzyj też rus seriale: Michałycz, Zajcew+1, szwedzki 3 części - Mężczyźni nienawidzący kobiet - 1 część kobieta z tatuażem(tylko nie pomyl tej części z szajsem z usa) - Michael Nyqvist (Mikael Blomkvist) Noomi Rapace (Lisbeth Salander). Takie coś to podobno się zwie dublem tudzież plagiatem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Ja z kolei polecę stary serial szwedzki "Beck". Pierwsze odcinki pochodzą z 1997 roku. Serial oparty na rewelacyjnej grze dwóch aktorów. Petera Habera i Mikaela Persbrandta. Jest to serial kryminalny, którego to gatunku nie lubię, ale ten, za ich sprawą przyciąga ja magnez. Jest tylko problem z ich znalezieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Dania to też Skandynawia? To ja polecę trylogię Pusher. Fajne kino sensacyjne. Żeby dużo się nie rozpisywać o fabule to akcja toczy się wokół handlarzy narkotyków, różnych gangsterów itp typków. Każdy film to oddzielna historia ale wątki się łączą i występują też niektórzy bohaterowie z poprzednich części. Druga fajna trylogia to Snabba cash aka Szybki cash (sam widziałem tylko 2 części). Tematyka podobna jak wyżej, handel narkotykami itd Edytowane 23 Października 2016 przez tom3kb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Tom3kb: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 YYY wiem, że już kiedyś o tym wspomniałem ale tam to temat o serialach i coś wtedy zeszliśmy na filmy, tutaj temat o filmach to przypomniałem skoro już powstał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi