Anton Gorodecki Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Proszę osoby testujące polską wersję językową dodatku do Zewu Czarnobyla Arsenal Overhaul 3.1 (v.5) o zgłaszanie tutaj znalezionych błędów w tłumaczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4emka Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Odpaliłem grę spolszczenie działa ale po 5min wywaliło mnie do pulpitu. Pod spodem macie mojego loga. FATAL ERROR [error]Expression : pm->m_animations.size() [error]Function : player_hud_motion_container::load [error]File : player_hud.cpp [error]Line : 92 [error]Description : motion not found [ak74u_idle_bore] stack trace: 0023:007237E1 xrCore.dll, xrDebug::fail() 0023:04F30D28 xrGame.dll, CDialogHolder::IgnorePause() 0023:6E8CBD67 MSVCR120.dll, Concurrency::details::_SpinWait<1>::_NumberOfSpins() 0023:6E8CBD7E MSVCR120.dll, atoflt_l() 0023:6E8CBD8C MSVCR120.dll, atoflt_l() 0023:6E8BBCAD MSVCR120.dll, finite() 0023:6E8BAD30 MSVCR120.dll, _ValidateRead() 0023:007289C9 xrCore.dll, CInifile::remove_line() 0023:007272F0 xrCore.dll, CInifile::line_exist() 0023:007272DB xrCore.dll, CInifile::line_exist() 0023:003E51EF xrCDB.dll, ISpatial_DB::_insert() 0023:003E51EF xrCDB.dll, ISpatial_DB::_insert() 0023:6E8CE65D MSVCR120.dll, strtol() 0023:6E8CE671 MSVCR120.dll, atol() 0023:0071ED62 xrCore.dll, CInifile::r_s32() 0023:04F2FF74 xrGame.dll, CDialogHolder::IgnorePause() 0023:04F2FC1D xrGame.dll, CDialogHolder::IgnorePause() 0023:04F30E80 xrGame.dll, CDialogHolder::IgnorePause() Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 FATAL ERROR [error]Expression : pm->m_animations.size() [error]Function : player_hud_motion_container::load [error]File : player_hud.cpp [error]Line : 92 [error]Description : motion not found [ak74u_idle_bore] CoC nie może znaleźć animacji (przeładowywania?) ak74u. Czy na pewno grasz na CZYSTEJ instalacji COC-a + AO 3.1 v.5? Pliki z innych modów kolidują zapewne z AO 3.1. Logi proszę w umieszczać w spoilerze (dłuższe) a te krótkie po FATAL ERROR w "Kod". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4emka Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Do COC-a jest wrzucony tylko AO 3.1 v.5 i spolszczenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Przeinstaluj Coc-a, zainstaluj najnowsze spolszczenie do podstawki a następnie AO3 wraz z spolszczeniem. Jeśli nie będzie działać to może masz problem z podstawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Powinno być który. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zdecydowanie "który" przyjacielu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Proszę uwielbiam taką ilość broni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4emka Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 @blablablaDziała dzięki za pomoc. Zaczynam testowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 @m4emka Obok mojego posta jest zielona strzałka, dziękujemy za jej pomocą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Koledzy mam problem z połączeniem CoC z AO. Tak wygląda CoC : tak AO : jak to połączę + spolszczenie jako gamedata\configs\text\pol mam tylko CoC po angielsku przy odpaleniu z Stalker-CoC. Przy odpaleniu z bin\xrEngine wyskakuje okienko z info, że nie może otworzyć fsgame.ltx choć w gamedata mam - true. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Twój CoC-a nie widzi (ponieważ fizycznie go tam nie ma) katalogu "gamedata". W głównym katalogu CoC-a (o ile mod nie utworzył go już przy pierwszym uruchomieniu gry) utwórz katalog "gamedata" i do niego skopiuj zawartość AO 3.1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 @Anton Gorodecki utworzyłem gamedata, wrzuciłem AO 3.1 + spolszczenie i tak to wygląda : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Masz wybór języka gry. Opcje, Rozgrywka. Wybrałeś polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 @DaarMoo Instalujemy tak: CoC 1.4.22 + polonizacja + AO 3.1 + polonizacja AO 3.1. Linki do polonizacji wysłałem ci na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 W spolszczeniu, które pobrałem z Mod DB nie ma pliku localization. Może w tym jest problem? Po dodaniu pliku localization wszystko wyświetla się prawidłowo w PL z tym, że po wczytaniu zapisu, z powrotem gra przywraca eng. Po ustawieniu w Opcjach gry języka na - rus i w configs/text przemianowaniu pol na rus, wszystko jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Czy po zainstalowaniu AO jest jakieś info na stronie startowej ? Po lewej u dołu ma - Zew Czernobyla 1.4.22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Po zainstalowaniu 2 paczek mam tak: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Nie ma, mam tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Dzięki Panowie ! Przy DirectX10 okno gry mam małe, dopiero po zaakceptowaniu zaznaczonego już wcześniej, pełnego ekranu, pojawia się na całym monitorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 38 minut temu, DaarMoo napisał: Czy po zainstalowaniu AO jest jakieś info na stronie startowej ? Po lewej u dołu ma - Zew Czernobyla 1.4.22. Nie ma takiego info. Dodam do finalnej wersji polonizacji AO 3.1. Kilka słów aby wyjaśnić całą sytuację: @DaarMoo zainstalowałeś zapewne tylko UAKTUALNIENIE polonizacji AO 3.1 i stąd brak m.in. napisów w menu ze względu na brak polonizacji CoC-a, prawda? 56 minut temu, gawron napisał: W spolszczeniu, które pobrałem z Mod DB nie ma pliku localization. Może w tym jest problem? Po dodaniu pliku localization wszystko wyświetla się prawidłowo w PL z tym, że po wczytaniu zapisu, z powrotem gra przywraca eng. Po ustawieniu w Opcjach gry języka na - rus i w configs/text przemianowaniu pol na rus, wszystko jest w porządku. Pobrałem polonizację COC-a moddb.com i po zainstalowaniu na czystego CoC-a 1.4.22 od razu wyświetla się język polski. W plikach jest również localization.ltx. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 @Anton Gorodecki. Pobrałem wersję - CoC [Zew Czarnobyla] Polonizacja wersja 1.4.22 poprawka 05, przed chwilą rozpakowałem ją jeszcze raz 7z i tak wygląda u mnie katalog configs od środka: Spoiler PS. Sorki za zamieszanie, spolszczenie pobrałem wczoraj, nie wiedziałem, że jest wersja dzisiejsza 05.1 z całymi katalogami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Dzięki @Anton Gorodecki wszystko działa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 @gawron To co pobrałeś jest UAKTUALNIENIEM polonizacji (poprawką, którą pobrał również @DaarMoo). Są w niej tylko pliki z poprawkami błędów aktualnie zgłaszanych i stąd to zamieszanie. Wcześniej na PW wszyscy testerzy dostali beta wersję polonizacji. Teraz na bieżąco dostają właśnie takie poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 OK. Rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi