mkk7 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 (edytowane) Polski zwiastun ostatniej odsłony serii Resident Evil. Finalna rozgrywka Alice z koncernem Umbrella odpowiedzialnym za zagładę ludzkości. W kinach od 27 stycznia 2017 roku. Edytowane 29 Stycznia 2017 przez mkk7 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 RE ostatni rozdział jest do wzięcia na pewnym forum ale ja nie mam siły(kac) żeby co chwilę zatrzymywać kiepskiego ts-a i sobie tłumaczyć z Hiszpańskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Jako fan klimatów zombie lubię tą serię zarówno filmy jak i gry, chociaż najbardziej mi pasowały pierwsze 3 części filmu bo im dalej tym gorzej Ale i finalna obejrzę, żeby zobaczyć co za głupoty wymyślili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Kreskówka z akcja z senatorem na lotnisku była ciekawa. p.s. Będzie jeszcze jeden film serii RE - Milica wraca do miasta w którym się urodziła - Kijowa i musi odszukać kuzyna w Prypeci, tam poznaje stalkera który jest normalny i nad ranem znika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 12 minut temu, vidkunsen napisał: Kreskówka z akcja z senatorem na lotnisku była ciekawa. Były dwa animowane Resident Evil-e, oba niezłe. Pierwszy to Degeneration, a drugi Damnation. Warto obejrzeć jak ktoś lubi to uniwersum. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Ten drugi to tradycyjnie w stylu hamerykańskim czyli gdzieś pomiędzy Rumunią a Mołdawią I jest w nim ekipa z gier psx i cd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 O ile pierwsza i druga część w miarę oddawały klimat gry (z dużym, tradycyjnie komercyjnie filmowym naciskiem na akcję, nie na survival horror), to każda kolejna była coraz gorsza. Cieszę się niezmiernie, że w końcu ten tasiemiec się zakończy. Nie wykorzystano niestety w filmach z serii RE ogromnego potencjału rezydencji (ang. "mansion") obecnej obszernie (nie tylko) w pierwszej, kultowej części gry RE, która położyła podwaliny pod gatunek survival-horrorów. Można było przy jej pomocy i nastraszyć widza i pokazać mu wartką akcję. Tak samo stało się z potencjałem fabularnym - o ile może gry jakichś olśniewających fabuł nie miały, ale dawały Graczowi solidną historię w którą można było się wkręcić, o tyle ekranizacje filmowe są slasherami z fabułą wiotką, powierzchowną, chaotyczną i niezmiernie banalną. BTW - ekranizacje drugiej mojej ulubionej horrorowej serii ("Silent Hill"), również podzieliły los filmowej serii RE. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Obejrzałem ten ostatni rozdział i trochę głowa boli Film fabularnie i wątkowo nie zgadza się w niektórych miejscach z poprzednimi częściami serii, błędów logicznych, kretyńskich zachowań w filmie też jest sporo. Fabuła...w sumie w tych filmach nie jest jakoś bardzo ważna ale jest cienko, myślałem też, że Wesker taki główny wróg w ostatnich częściach to tu trochę pokozaczy a tu lipa. Co mi się podobało to cały wygląd "świata", zniszczony Waszyngton, czy Raccoon City, fajnie zrobione, wszystko w takich "madmaxowych" odcieniach pustynnych brązów. Niezły też jest wygląd potworków. Ale ogólnie film max 5/10. Z całej serii najbardziej podobały mi się 1,2,3, cała reszta to już równia pochyła w dół. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi