Anton Gorodecki Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Platforma: Call of Chernobyl (repack - wersja samodzielna) Data premiery: 23.11.2015 r. (01.03.2017 r. - aktualizacja) Autor: werejew Dodatek symulujący globalną wojnę między wszystkimi frakcjami w Zonie (odpowiednik modyfikacji The Faction War). Modyfikacja ulepsza znacząco sztuczną inteligencję NPC-ów oraz w realistyczny sposób próbuje wpływać na poczynania samego Gracza, poprzez odpowiednie wysyłanie do walki jednostek wrogich Graczowi i jego frakcji. Dodatek kompatybilny z większością innych dodatków (instalujemy go na końcu). Wchodzimy do opcji wojny frakcji i wybieramy/zmieniamy interesujące nas wartości z rozbudowanego menu. INSTALACJA: Spoiler Zalecana kolejność instalacji: 1. Call of Chernobyl / Dead Air / Anomaly (itp.) 2. Pobrane i wypakowane archiwum moda umieszczamy w głównym katalogu gry. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: ModDB - [KLIK] Źródło: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Nie wiedziałem że tak to działa :o Kiedyś pobiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Wrzuciłem w trakcie gry. Może dlatego nie mogę wejść do - warfare options. Wywala mi na pulpit. Trudno, gram bez tego. Prezentuje się nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 11 minut temu, DaarMoo napisał: Może dlatego nie mogę wejść do - warfare options. Jeśli nie ma tej opcji, oznacza to że pliki dodatku Warfare 1.4.22 zostały nadpisane przez pliki innego dodatku. Zainstaluj Warfare 1.4.22 na samym końcu instalacji dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 (edytowane) Opcja warfare jest, ale jak do niej wchodzę mam wylot. Co jakiś czas wrzucam dodatek który mi odpowiada. Ten zainstalowałem jako ostatni, dodając go do kilku innych. Wszystko ok. Warfare options działa. Jak zwykle pośpieszyłem się. Nie wrzuciłem fsgame.ltx . Edytowane 12 Lutego 2017 przez DaarMoo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) @Anton Gorodecki trochę dużo tych opcji w opcji. Masz może jakieś sugestie ? A Ty co zmieniasz ? W tym dodatku scenariusz jest lekko zmieniony. Wysyła nas do innych postaci i daje inne zadanie. No prawie. Edytowane 14 Lutego 2017 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Opcji jest multum, nie wiem czego dokładnie szukasz. W wolnej chwili przygotuję polonizację tych opcji, ponieważ myślę że pomysł wojny frakcji jest świetny. Na razie musicie radzić sobie sami (angielski słownik). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wernoch Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Wojna frakcji to jeden z bardziej atrakcyjnych aspektów rozgrywki według mnie. Bardzo dużo czasu grałem w TFW do CS. Czekam z niecierpliwością na pełną przetłumaczoną wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 W takim razie @Anton Gorodecki poczekam na Twoją - wolną chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 O ja pierdykam! Ze mnie to jakiś jasnowidz jest. Ponad rok temu (w styczniu 2016) pisałem że CoC ma potencjał i będzie popularny - ziściło się. Pisałem też że CoC jest zbyt pusty i że chciałbym TFW do nie go - ziściło się. Ogólnie to mam już nowy sprzęt, niedługo kupię sobie GTA V ale przy moim internecie to się będzie tydzień pobierać to będę miał co robić przez ten czas. Możecie się podzielić wrażeniami? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 @Jacek już spieszę z wyjaśnieniem. Osobiście grałem w starszą wersję moda i powiem, że grało się miodnie. Dużo i wszędzie wszystkiego i ogólnie cały czas ruch w Zonie. Ogólnie jeśli szukasz czegoś w stylu TFW to masz to samo tylko, że do CoC'a 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulman Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Cieszył bym się ,gdyby była w opcjach możliwość ustawienia czy dana frakcja ma lubić/nie lubić innej ,żeby np. Wojsko było neutralne z bandytami albo Ekolodzy byli zieloni dla Czystego Nieba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 @Ulman da się zrobić, trzeba tylko w plikach gry pozmieniać trochę cyferek i gotowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Ale zaraz, zaraz... Akacja się rozgrywa na wszystkich mapach dostępnych w coc (Chodzi mi głównie, nie o to czy da się tam wejść, tylko o to czy tam też trwają walki)? Jest bardziej rozbudowany niż TFW? Też jest tak jak by siła frakcji? Nie wiem... Ilość członków, broni dla ludzi lub zasobów? Punkty strategiczne? Bo się już grzeje do gry tylko mam mały dylemacik i muszę wiedzieć czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 @Jacek bij zabij, ale nie pamiętam. Wiem, że są oddziały i zasoby, ale tak dawno grałem, że nie wiem jak jest teraz w Tym warfare. Musisz pograć i samemu sprawdzić. Miłej zabawy :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 13 minut temu, Jacek napisał: Chodzi mi głównie, nie o to czy da się tam wejść, tylko o to czy tam też trwają walki Masz do wyboru: walki w offlinie lub nie. Zombifikowani też mogą być frakcją. Mutanty gryzą po piętach (prawie) wszystkich 13 minut temu, Jacek napisał: Też jest tak jak by siła frakcji? Ilość członków, broni dla ludzi lub zasobów? Graficznego pokazania siły frakcji co prawda nie ma, ale mod jest rozwijany, więc kto wie Na każdym posterunku masz info ilu ludzi go broni. Za odpowiednią ilość RU, można wezwać posiłki i helikopter 13 minut temu, Jacek napisał: Punkty strategiczne? Na mapie masz zaznaczone (tzw. "smart terrains") czyli małe posterunki o które toczą się walki. Są oczywiście główne bazy wroga, gdzie trzeba wykazać się większą nazwijmy to "fantazją". Tyle się dowiedziałem testując polonizację. Prace trwają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Powstała już Polonizacja? No nie mogę wyjść z zachwytu. Nie dość że pogram sobie w TFW na cop to jeszcze po polsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 @Jacek spokojnie. Polonizacja będzie to się dowiesz, nie każda powstaje w kilka godzin. Trzeba przetłumaczyć potem sprawdzić czy gra działa. Potem ewentualne błędy ortograficzne poprawić i dopiero wtedy można wydać polonizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 No tak, musiałem coś źle zrozumieć, ale jak będą testy to zgłaszam się na ochotnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Przepraszam za post pod postem ale tamten napisałem ponad dwa tygodnie temu. Chciałbym zgłosić że link nie działa albo ja coś źle robię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Dziękuję za info. Link poprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Pierwsze wrażenia z addona nie zbyt pozytywne. Poszperam se w ustawieniach moda bo puki co to się mapa z pointami buguje i ogólnie rozpierdziel jest wszędzie. Mam nadzieje że autor addonu nadal nad nim pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolekbolek Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Co to All Out War i zombie mode? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Witam wszystkich :). Nabrałem chęci na zagranie w stalkera, wiec moje pytanie jest czy powstała już polonizacja do tego dodatku :)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Nie, zerknij sobie do 1-ego postu. ale dla tego addonu polonizacja nie jest potrzebna Tylko pamiętaj żeby go instalować jako ostatni, po wszelkich weapon packach i co tam jeszcze sobie zarzucasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi