OldMan Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 (edytowane) Godzinę temu, kondotier napisał: Z tym, że u mnie nie ma tego pliku we wskazanym folderze, więc wkleję bez problemu. Przeglądając gameplaye, chcąc się zabezpieczyć przed niespodziankami, usłyszałem o kolejnym, który może uratować parę klawiatur, a na pewno sporo nerwów. To czit na pozbawienie NPCów anomalnych właściwości. Widzenia przez ściany i krzaki, widzenia i prowadzenia celnego ognia poza zasięgiem kontaktu w PDA, tak jak to było w Soliance. DODANO: Pobrałem Yanka, ale przy wypakowaniu zażądało hasła. U Ciebie tego pliku nie ma bo jest spakowany w paczkach db. W momencie wklejenia go do folderu scripts mod nie będzie doczytywał tego pliku z paczki tylko z folderu. Jeśli chodzi o ten dodatkowy czit to w OP-2 nie zauważyłem w żadnym momencie gry żeby ktoś do mnie strzelał z poza kontaktu w PDA itd.. Nie wiem nic na temat tego czitu. Jak możesz podaj link do tego filmu gdzie to widziałeś. PROSZĘ O INFORMACJĘ CZY U WAS TEN PLIK DZIAŁA. Hasło podaje każdemu chętnemu na PM. Edytowane 21 Lutego 2017 przez kazik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 (edytowane) Witam @kazik-Niestety nie działa . A w kwestii "anomalnych przeciwników" o których wspominał @kondotier-być może chodzi raczej o nadmiernie podkręcone staty npc-ków. Edytowane 21 Lutego 2017 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 @kazik - To filmik i od pierwszej sekundy do 10 minuty autor podważa rozwiązania moda, wiesza psy na autorach i wykazuje drastyczne przegięcia. https://www.youtube.com/watch?v=9uSuUGKqyYo&index=19&list=PLGLqs3ViOlSAzkoiOK2bBBkyN0M8ozAO6 W czasie tych wynurzeń, mówi o tym patchu, nie podając jednak jego miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Cofnijcie się w sejwach (jeśli macie taką możliwość do sejwa sprzed wzięcia zadania na schowki od Sidora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Nic z tego nie wyszło. Wczytałem sprzed pierwszej rozmowy, sprzed rozmowy o schowkach i po wzięciu kartelucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 @kondotier pobierz mój sejw i daj znać czy pojawi się znacznik na schowek nad tunelem. kolekcjoner 1.sav Jeszcze raz sprawdziłem i u mnie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Wyjaśniło się. Czit musi być dodany przed rozmową z Sidorem o tych schowkach, czyli praktycznie najlepiej przed nową grą, aby nie zapomnieć. Jest na Twoim, ale był i na moim po rozmowie z Sidorem, podniesieniu i przeczytaniu kwitka. Czeka mnie kolejna powtórka upierdliwej gry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 (edytowane) @kazik @kondotier-nie potrzeba zaczynać questu od nowa - po wrzuceniu pliku odczytanie informacji o następnym schowku - aktywuje tenże pliczek. Edytowane 22 Lutego 2017 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Powiedzcie mi, czy w tym modzie własne, założone schowki są okradane? Drugie pytanie. Czy transmutacje artów będą konieczne i do czego? I czy jest jakiś sposób na tę skrzynkę na promieniujące arty, aby można było wykorzystać wszystkie 8 gniazd. Teraz już przestaje chronić przy trzech artach. @boberm - jak to sprawdzałem u siebie, kolejny schowek się nie wyświetlił. Tak że lepiej dmuchać na zimne i czita wstawić przed rozmową. Gram od nowa, więc już nie sprawdzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 2 godziny temu, boberm napisał: @kazik @kondotier-nie potrzeba zaczynać questu od nowa - po wrzuceniu pliku odczytanie informacji o następnym schowku - aktywuje tenże pliczek. I to jest dopiero DOBRA informacja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Do @kazik - Czy mógłbym również poprosić o pliczek z wyświetlaniem schowków :), jestem na początku gry i jak rozumiem albo muszę się cofnąć do rozmowy z Sidorem albo po Wysypisku jak znajdę następny schowek - skrypt będzie działał. Tak obok, to czy tak jak w Soljance zdobywa się przyrząd do transmutacji artów i kto i po jakim dialogu daje na niego "namiar". Pamiętam, że dowiedziałem się o nim na forum "starej" Soljanki baaardzo późno (odstrzeliłem wojskowych) i musiałem go sobie dodać. Nie wiem dlaczego ale nie mogę przesłać prywatnej wiadomości (wyświetla się komunikat kazik nie może otrzymywać wiadomości.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 (edytowane) 9 godzin temu, kondotier napisał: Powiedzcie mi, czy w tym modzie własne, założone schowki są okradane? Drugie pytanie. Czy transmutacje artów będą konieczne i do czego? I czy jest jakiś sposób na tę skrzynkę na promieniujące arty, aby można było wykorzystać wszystkie 8 gniazd. Teraz już przestaje chronić przy trzech artach. @boberm - jak to sprawdzałem u siebie, kolejny schowek się nie wyświetlił. Tak że lepiej dmuchać na zimne i czita wstawić przed rozmową. Gram od nowa, więc już nie sprawdzę. @kondotier- w tym modzie kradzieze nie występują ( moje trzy podejscia i trzy razy nie).Występowanie możliwości zakupu zamków i gps-ów wynika z linii questowej , a nie z bezpośredniego zagrożenia kradzieżą Twoich dóbr. Transmutacja- jak najbardziej tak -ze względu na questy wymagające samodzielnego sklejania itemów. No i można coś samodzielnie złożyć w przypadku braku szczęścia podczas poszukiwań potrzebnych itemów. Skrzynia na 8 artów ma słabe zabezpieczenia , dla "poważniejszych " artów używaj skrzynek trzy-artowych lub jedno-artowych. A najlepiej zaladuj na pasek artefakty"przeciwpromienne". Edytowane 23 Lutego 2017 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 @boberm - dziękuje za wyjaśnienia. Mam kilka mocno promieniujących w schowku na Kordonie, idę na Wysypisko i nie mam jak ich zabrać. Arty od Kostii zjadły cały zapas zabezpieczenia artów z pasa. Kto, gdzie i kiedy będzie miał te lepsze skrzynki? I pytanie do wszystkich - ma ktoś wyciągnięte pliki teksturowe dla widoku przez maski? Albo już gotowce z usuniętymi ograniczeniami widoczności? Może fiksa na ich wyłączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 (edytowane) @kondotier- najbliższa okazja - to podróz do Jantaru. Sacharow winien mieć i "trójki" i "jedynki". I tak musisz je kupić ze względu na pózniejszy quest dla Siaka. Mam gdzies rozpakowane gamedaty- powiedz co potrzebujesz i gdzie to znależć - to podrzucę , ale dopiero wieczorem . Edytowane 23 Lutego 2017 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Potrzebuję katalog w którym są pliki z wyglądem szkieł masek. Powinien być w texturach, ale przy tym modzie nie widząc katalogów, sprecyzować który to, nie jestem w stanie. Jakbyś znalazł, to podaj całą ścieżkę do niego, bo mogli go głęboko wsadzić. Wstawienie antyczita już samo za siebie mówi, że nie chcą naszej ingerencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 (edytowane) OK - będę szukał.Jakie toto ma rozszerzenie - .dds? Edit: @kondotier- katalog textures ma 202 pliki.Pytanie jak nazywają sie te , które potrzebujesz.Nie mam możliwości podglądu .dds-ów.Ewentualnie spróbuję na Mega wrzucic cały katalog- nigdy nie uploadowałem plików ergo nie wiem czy mi sie uda. Edytowane 23 Lutego 2017 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 @boberm - nie trudź się, dziękuję za chęć pomocy. Przypuszczam, że ktoś kto grał np. @smox, już to zrobił i się podzieli. Jestem dopiero na Wysypisku, a już mnie cholera bierze. Mogą te zmiany przestać mi być potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 (edytowane) @kondotier-upload jest w trakcie .Jakby co - służę. 30 minut temu, kondotier napisał: Jestem dopiero na Wysypisku, a już mnie cholera bierze. Mogą te zmiany przestać mi być potrzebne. BTW:Op 2 jest - niestety strasznie "przebajerzone".Mnie czasami kojarzy się z "wiejskim tuningiem" całkiem dobrej bryki jaką jest Sola.Jakby co - służę pomocą. Edytowane 23 Lutego 2017 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Zaczynam znajdować muchomory. Są do czegoś potrzebne i chomikować, czy to tylko ozdóbka w modzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 (edytowane) @kondotier- zbieraj. Będziesz potrzebował do questu, a także wymieniał na bodajże Bagnach u barmana na ammo. Generalnie w OP-ku musisz wyrobić sobie lekka manię kolekcjonerską, i zbierać rózne smieci bo mogą być potrzebne. Gdzieś na Forum jest opis itemów do questów - sugeruję poczytać. Edytowane 25 Lutego 2017 przez Ranger801 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Sporo tego przejrzałem, ale porady z itemami nie widziałem. Może ktoś da linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Na którymś z rosyjskich poradników jest info o potrzebnych do finalizacji znajdżkach. Niestety - nie pamietam w którym. Pamiętam że to był plik bodajże w pdf - ie.Opisane były w formie listy wszystkie questy zbierackie i składniki tychże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Ja korzystam z tej stronki: http://www.amk-team.ru/forum/topic/12878-gid-po-op-2/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 (edytowane) No i fajnie , na stronie przez Ciebie zalinkowanej masz prawie wszystko w kwestii zbierania pierdółek i innych takich . O , tu pod tym linkiem masz wersje offline tej strony - w/g mnie czytelniejszą Оффлайн-гид от пользователя Артёмка, https://yadi.sk/d/M0tbQBa2gvJDA Oprócz tego polecam:http://bar-stalk.forum2x2.com/f47p50-forum . Poradnik Lotsmana - zorientowany nie na personaże , lecz na lokacje.Masz opisany kazdy quest wystepujący na danej lokacji. Edytowane 25 Lutego 2017 przez boberm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Jestem po Agropromie. Podziemia, dokumenty, PDA Kreta, obaj handlarze i Sieńka fotograf. Powiedziałem też sobie, chłopie, graj i się nie przejmuj. Bierz zadania ile PDA zmieści, albo odmawiaj i leć jak mod pozwoli. No i lecę dalej. Gorzej z tymi zadaniami które wziąłem wcześniej, a już wiem że ich zrobienie trwa wieczność. Zapas wiedzy jaki mi podrzuciliście na takie granie chyba wystarczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi