boberm Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 (edytowane) Nie jest to problem a raczej prośba. Grając na najwyższym stopniu trudności - a nie będąc zbyt spostrzegawczym - po zakończeniu każdej większej bijatyki muszę przełączać się na inny poziom trudności aby znależć ciałą npc-ków które wtedy są zaznaczane białą kropką. Co należy przeedytować abym nie musiał uprawiać tej ekwilibrystyki zapisami. Edytowane 27 Maja 2017 przez Ranger801 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 @boberm Najprościej jest mieć bioradar. Inny sposób to edycja plików map_spot_relations i zone_map 16 - dokładny opis co i jak zrobić jest w tym temacie: W linii zadań dla Kota mamy załatwić mu lekarstwo u Kałmuka. Teraz wgląda ono tak: Spoiler Mamy przynieść Gwiazdę Wieczorną i Suszoną Łapę Niedźwiedzia. Art znajdziemy w schowkach, na glebie i tp. Niedźwiedzie wałęsają się w Zapomnianym Lesie, Czerwonym Lesie (tam jak dotąd je spotkałem). Bierzemy taka łapę niedźwiadka i wrzucamy do anomalii Galareta - takową znajdujemy lub tworzymy sami z kapsuły. Po około 5-6 godzinach mamy już nie Łapę Niedźwiedzia a Suszoną Łapę Niedźwiedzia - patrz screeny. Jeszcze kilka znalezionych schowków - warto kupować teraz informację o nich u Stalkerów nawet za 30000: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 (edytowane) Drogi @cichy - o edycji ui map spot wiem - w tym pliku jest wszystko OK. Teoretycznie kropki winny sie pokazywać , ale na poziomie Mistrz niestety ich nie widać , ergo - gdzieś jest jakiś "trigger" w innym pliku. Niestety nie wiem w jakim. W kwestii Bioradaru : rozumiem że każda Bajka (w tym także Stalker) musi opierać się na jakichś punktach utożsamianych z tymże Universum , wiele znoszę borykając się z durnotami wymyślanymi przez naszych "braci" ze wschodu - ale tego nie zdzierżę. W żadnej instancji Soli nie używałem tego wynalazku . Moja immersja zbyt by ucierpiała. Edytowane 27 Maja 2017 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Post pod postem - wiem że nieładnie , ale nie ma tematu - problemy techniczne czy jakoś tak , czyli jak rozwiązać problemy generowane przez Kufajmanów znad Wołgi. Sprawa pierwsza - czy jest możliwość wyłączenia , lub zmniejszenia wpływu zewnętrznych czynników na Naszą postać - chodzi o te "tańce św. Wita" które jakiś idiota sobie wymyślił , a które wykonujemy po np. uderzeniu kuli w naszą postać. Sprawa druga - jak wyłączyc coś na co nie mam wpływu - czyli walenie kolbą - skłonny jestem przypuszczać że ten "ficzer" też wstawił jakiś nawiedzony z tej samej stajni co twórcy zataczania się z elementami gimnastyki . A tak w ogóle ... gra jest spoko!Dzięki @cichy za Twoje podpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 @boberm - spróbuj tak ustawić w menu Soli: Przyjemniaczek z Czerwonego lasu - jest tam takich kilkanaście... Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 (edytowane) Będę próbował jakoś to znormalizować. THX @cichy. BTW:- to kolorowe monstrum to co to jest? I w ramach podziekowania pozwolę sobie pzrekazac info o apteczkach w Parowie: szukac w krzyżu EDIT: Niestety @cichy ustawienia podane przxez Ciebie mają się nijak do problemu. Jakoś dam sobie radę , co najwyżej porzucam mięchem przed ekranem. Edytowane 28 Maja 2017 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Zauważyłem, że te ustawienia w menu soli czasem działają a czasem się resetują. Co do zwierzątka na screenie - to misio. Dziwne rzeczy musiał jeść jako dziecko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Reset ustawień i nie tylko tych o których mowa, następuje gdy po ich zmianie gramy dalej i zginiemy lub wylecimy. Po zmianie, nawet jak nie ma informacji o konieczności nowej gry, lepiej wyjść na pulpit i ponownie moda uruchomić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Finalny schowek Charona na CEZAS 2; by go zabrać potrzeba spełnić kilka warunków: Spoiler Czytamy wskazówki Charona. W jednej z nich jest jasno napisane, że "płacze chimera nad bengalskim ogonem". Takie artefakty musimy mieć do napędzania teleportu Monolitu. Znajdujemy go w szybie wentylacyjnym na daszku gdzie przenosi nas przez chwilę do Sidorowicza". Klikamy na teleport i przenosi nas do anten ze schowkami. Zawartość 4 skrzyń w schowku i.... Spoiler Po zabraniu towaru teleportem tym samym wychodzimy ze schowka. Przy ponownym użyciu teleportu (3 raz) następuje spawn spec grupy monolitu i teleport jest blokowany - ponoć jakiś mechanik może go nam naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Sacharow może, za małą opłatą oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 (edytowane) Drogi @cichy - pytanie mam niezobowiązujące. Czy "Playboye" na które natykamy się gdzieniegdzie, są pozostałością po OP-ku? Czy - być może - będą grały jakąś dalszą rolę. Edytowane 4 Czerwca 2017 przez Ranger801 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Wedle mej wiedzy, ważny jest tylko jeden. Ten z trzema panienkami. Reszta to po prostu folklor. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 CZyli - jak rozumiem - pozostałości po questach zbierackich . Do dymisji ze schowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zadanie na zdjęcie Mózgu i Kontrolera dla Klonowa w Warlabie różni się lokalizacją tego drugiego obiektu i jego "zawartością". Czyta kto chce: Spoiler kontroler działa na nas już w podziemiu - ale tam go nie ma, jest na powierzchni: Przy robieniu zdjęć teraz już nie trzeba wyjmować broni z 2 slotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Drogi @cichy - czy kupowałeś od Maxa mieszankę do miotacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Nie używam miotacza - mam lepsze zabawki, w związku z tym nie kupowałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 (edytowane) OK - to pozwolę sobie przedstawić mały problem( być może występuje tylko u mnie) - można zaopatrzyć sie u Maxa z Wolności w paliwo - gotową mieszankę - do miotacza. Problem w moim przypadku wygląda tak: - w/g dlalogu z maxem -15 sztuk gorzały za kanisterek z paliwem - klikam - nastepuje wymiana dóbr - i po chwili znika z inwentarza tak 15 butelek , jak i kanister !!!! Co ciekawe - rozładowanie tego Opryskiwacza powoduje także zniknięcie "amunicji"- definitywne. Pisząc krócej - w moim przypadku Miotacz-Opryskiwacz jest zbednym obciążeniem - w tej chwili. Edytowane 15 Czerwca 2017 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 W przejściu podziemnym do Prypeci znajduje się ciało Saszki Pająka (Pałuka). Przy nim PDA z opisem jego schowka. Lokalizacja schowka Saszki Pająka: Spoiler FILM JAK DOJŚĆ: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 (edytowane) I znów mały problem. Robię questa na łapankę pieska w Zapomnianym Lesie aby w zamian uzyskac info o latarkach dla Górnika ( ot taka mała zmiana w stosunku do Opka). Mam uzyc to "cuś" przedstawione poniżej - ot taki humanitarny usypiacz . Tylko nie wiem jak tego użyć . Pod obydwoma przyciskami myszy mam zoom/lunetę.No fajnie , tylko jak użyć cyngla? No chyba że tu ma zaistnieć opcja siłowa czyli kolba w łeb. Ale to takie niehumanitarne w stosunku do zwierząt. Gwoli scisłości - cała reszta broni działa jak trzeba. Edytowane 18 Czerwca 2017 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zadanie na kurtkę żwawego mówi "jest w podziemiach pod hangarem na wysypisku" Gdzie na wielkiego potwora spagetti są podziemia pod hangarem na wysypisku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 (edytowane) Jak idziesz od drogi do hangaru przed wejściem skręć w lewo w stronę dźwigu. Zaraz za rogiem skręć w prawo i po lewej stronie dwa metry od hangaru masz takie rusztowania żelastwo (po środku między hangarem a dźwigiem). Wśród tego żelastwa będzie klapa. Jak staniesz przy niej albo na niej pojawi się polecenie "Podnieś" Edytowane 20 Czerwca 2017 przez kazik 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Dzięki, zauważyłem właśnie że w tej wersji soli jest dużo takich ukrytych małych pomieszczonek. Byłem pod wrażeniem jak wszedłem do silosa na wysypisku : D. A jeszcze małe pytanie, czy Dzik na DM ma zginąć? W OP dawał sporo zadań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Dzik na Dm może spokojnie zginąć. Do niczego nie jest potrzebny oczywiście z wyjątkiem klucza do X18 który wyjmiemy z jego stygnących zwłok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Pytanie retoryczne. Dał mi Kostia pierwszy schowek w lokomotywie. Ale za cholerę nie mogłem go "otworzyć". Na żadnym kucaniu. Zwiększyłem zasięg zabierania, nie pomogło. Czy ktoś też miał taki problem? Jak go rozwiązał. Wczytałem zapis i Kostia posłał mnie do młyna. Mimo że widać było tylko rożek plecaka, dało się go otworzyć. Czy jest do S2016 fix na bardzo niskie kucanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 O jej o jej.. @kondotier wstaw sejwa a potem zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi