DaarMoo Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 @andrzej75 fix na wyloty przy emisji działa na pewno. W związku z tym, że zaczynasz radzę postawić jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akron1112 Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Mam pytanie? jak prawidłowo skonfigurować udzwig w plikach.Wpisałem w trzech plikach po 400 kg ( actor - ltx,inventory_sect ltx,drrr.script) W grze mam teraz 480 kg wraz z egzą bandytów, a mogę nazbierać fantów do 180kg bo wyskakuje info, że jestem już przeciążony, ale za to mogę biegać bez przerwy bo teraz się nie męczę. Czy gdzieś nie dopisałem jakiś wartości?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Doczytałem się że jest kilka wersji spolszczenia - ja miałem pobrane wszystko z jednego linku, a tam spolszczenie jest v1.0. Pobrałem finalne i stawiam raz jeszcze moda. Mam nadzieje że pomoże, bo w poprzednia wersje moda tez nie dane było mi pograć spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 @Akron1112 wystarczy tylko w w inwentory i w actor. Ale czy w actor zmieniłeś też w linii 194? Bo w nim trzeba dwukrotnie. I jeśli potrafisz, to popraw mu niski przysiad, na jeszcze niższy. Przyda się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 @andrzej75 ja pobrałem ten z Mega i było ok. i Tobie też radzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akron1112 Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Dzięki za podpowiedz,o tej linii nie wiedziałem,ale już jest dobrze i zbieram wszystko co da się sprzedać u handlarzy. A propo przysiadu jakie wstawić parametry bo jeszcze z tym nie eksperymentowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 @Akron1112 - W temacie dla OP-2 @cichy wstawił wartości jakie trzeba wprowadzić dla naprawdę niskiego przysiadu. Możesz też poszukać w dziale ogólnych porad do "usprawniania" modów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Ech kolejny problem, gdzie jest ten schowek bandytów w jupiterze i magazyn wojskowych Co do schowka to gdzieś on powinien być w okolicy oazy bo znalazłem tam ciało stalkera i miał w ekwipunku notatkę Mam też kod do zamka od magazynu wojskowego ale za nic nie mogę go znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 @Zwinny - jeśli dobrze zrozumiałem ten opis, to schowek masz w Oazie: https://www.youtube.com/watch?v=2dl1uGOuXH0 a sprawa wojska od 10 min: https://www.youtube.com/watch?v=Bst53Prl16U Oglądając cały, możesz sprawdzić czy zrobiłeś resztę jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Panowie mam problem, po wybiciu bandytów i odblokowaniu drogi na wysypisko poszedłem po arta dla żwawego (meduza) była na północ od bunkra sida. I gdy chce przeskoczyć przez płot to mnie wywala bez loga, wersja - 1.0006 (Steam), wersja moda - NS2016_FIX_PL. PS. Zapis o 1 w tył nie daje wiele, wywala cyklicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 @Junx - min 30:30 https://www.youtube.com/watch?v=h41tEWsWZLU&index=5&list=PLaqm7hHKV00lIHvLW0qQp4MbZv4t0vYEC 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 @kondotier ok, dziękuje. Jestem na wysypisku więc może "zaskoczy" gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 @Junx - była o tym mowa, że na 1.0006 mod kaprysi. Na 1.0004 unika się wielu problemów. Zapisy które masz, powinny zaskoczyć, jak postawisz na nowo na 1.0004. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 @kondotier ok, postawię na 1.0004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekrowinski Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Witam Tym razem problem z p..m Windowsem 10. Do zeszłego tygodnia pykałem w NS 2016 i poza sporadycznymi wywałkami było technicznie ok. W zeszłym tygodniu lapek pobrał automatem najnowszą aktualizację Windowsa i wszystko się rozsypało. Gry nie daje się w ogóle uruchomić. Wyskakuje komunikat, że mam nieaktualnego Windowsa i że muszę mieć przynajmniej XP... Choć zainstalowana jest 10ka... Ręce opadają. Przy próbie odpalenia jako administrator to samo, w trybie zgodności również. W trybie diagnostycznym mam komunikat, że "Aplikacja XR_3DA jest niezgodna". Napisałem w zeszłym tygodniu do osłów z pomocy technicznej Microsofta ale nikt nie pochylił się na razie nad problemem. Czy ktos z forumowiczy ma jakies rozwiązanie dla mojego problemu ? Pozdrawiam i dziękuję Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 1. Wyłącz automatyczne pobieranie aktualizacji i przestaw na wyszukiwanie ręczne: 2. Odinstaluj ostatnią aktualizację. 3. Daj znać czy pomogło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekrowinski Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Bardzo dziękuję za saport. Przykre to, że Microsoft kreuje takie g..., które nie chce właściwie współpracować a do tego nie raczy naprawić swoich błędów czy nawet odpowiedzieć na zgłoszony problem. Jak potrafią pomóc niekomercyjni a uczynni forumowicze. Za co serdecznie dziękuję. Obejrzałem filmiki, zblokowałem automatyczną aktualizację, wywaliłem dwie pobrane aktualizacje z 11 i 12.X i znowu SoC NS 2016 działa aż miło :-) Jeszcze raz wielkie dzięki. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 (edytowane) Fajnie, że pomogło Ja ze swojej 10 tki jestem bardzo zadowolony ale używam wersji okrojonej o połowę z forum winclub.pl bo "fabryczna" jak dla mnie jest za bardzo przekombinowana i szpieguje użytkownika, że aż aż... Dlatego zaraz po instalacji systemu używam (i Tobie proponuje) darmowego małego programiku Destroy Windows 10 Spying. Można poczytać o nim i go pobrać np:http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/zabezpieczajace/Destroy_Windows_10_Spying.htmlLub z załącznika:antyszpieg.rar Edytowane 17 Października 2017 przez kazik 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekrowinski Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Witam Problemów ciąg dalszy. Misja - odnaleźć dla Woronina komp + videonadajnik w DM. Wchodzę do napromieniowanego pomieszczenia i na podłodze znajduję jedynie notatkę dla Dzika bodajże, że videonadajnik schowano w domu na MW. Niestety tam gdzie komp powinien być i gdzie był poprzednio (ale wówczas nie było notatki...) - przed problemami z aktualizacją Windowsa jakie powyżej opisywałem - kompa niet. Czy da się usunąć jakoś ten problem lub też czy wykonanie tej misji dla Woronina jest kluczowe dla dalszego rozwoju fabuł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 @jacekrowinski - grając, nie miałem takich problemów. Aby wywołać item, można zrobić zapis i wgrać ponownie. A MW nie są zbyt wielkie, tak że gdy pierwszy sposób nie pomoże, wejść na nie na nowo z sąsiedniej lokacji. Obejrzyj filmik od 4 min. : https://www.youtube.com/watch?v=LL9rwbz1N7U 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 A jak już nic nie pomoże wstaw sejwa. Sprawdzę co i jak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekrowinski Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Kolego kondotier - bingo ! I dziękuję zarazem. Wszedłem na DM od srony Parowu i tym razem komp dla Woronina stał, gdzie stać powinien. Misja zaliczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekrowinski Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Kolejne 2 problemy. Sam już nie wiem czy techniczne czy fabularne. Pierwszy - dostałem SMSem misję - będąc we Wschodniej Prypeci (po zabiciu bibliotekarzy w pralni na zlecenie Kulinara chyba) na odnalezienie zaginionych naukowców na Jupiterze. Automatem zaznaczyło się nowe przejście nieopodal, w wystającym bunkrze (tak jak w bazowym Zewie Prypeci, gdzie jest droga z podziemi Jupitera na WP). Tyle tylko, że w bunkrze jest krata, której nijak nie daje się otworzyć, brak opcji (F). Drugi feler to podobny kłopot z kodem do Warlabu od Siaka, za wykonanie misji dla niego. Dał kod do drzwi na Radarze na zakręcie do Prypeci... To chyba Warlab ? Ilekroć włażę tam na górę na zamku szyfrowym nie ma opcji zielonego i czerwonego klawisza i możliwości wklikania kodu... Trzeba coś jeszcze zrobić dla Siaka ? Jako następną misję chciał bodajże Raging Bulla i jeszcze jakąś giwerę ale nie ma tego nigdzie opisanego w zadaniach i nawet nie wiem co mu jeszcze przynieść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Wstaw sejwa. Sprawdzę u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 @jacekrowinski - A pomogłeś Matwiejowi przenieść się do pralni? SMS to nie wszystko. Matwiej ma jeszcze kilka zadań, a Radar załatwisz przy okazji. Nie za bardzo rozumiem, o jakim bunkrze we wsch Prypeci piszesz. To to wejście do podziemi? Zobacz od 16 min zadania Kulinara. https://www.youtube.com/watch?v=VBjFiZrACT4 Oraz zobacz ten w całości. https://www.youtube.com/watch?v=X3hJABS5pqo Czy wziąłeś od Iwancowa w bazie Powinności z Baru zadanie na Playboja? No i są jeszcze inne zadania, które kierują do labu, bodajże o nr X8. Zobacz 18:30 https://www.youtube.com/watch?v=RBRUcJV_31Q Kod 1287975. A jeśli nie masz pełnej tekstury tego kodowego zamka, to pokombinuj z oświetleniem i szczegółowością tekstur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi