DaarMoo Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 @czynnywulkan promień wykluczenia dotyczy tylko jednej sytuacji. Kiedy wchodzisz na inną lokację. Jest to zabezpieczenie, abyś nie wpadł w chmarę mutantów czy wrogów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czynnywulkan Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) @DaarMooa ja myślałem, że chodzi o to, jak już jesteś od jakiegoś czasu na lokacji i przed nosem, bach, wróg :/ Swoją drogą, czy zdarzają się wam spadki FPS jak wokoło dużo ciał i stalkerów? Ja tak mam na Kordonie bo mi Monolit z Wysypiska przyszedł. Edytowane 12 Listopada 2017 przez czynnywulkan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) @czynnywulkan zdarzają się. Ale to normalne jak w około jest czegoś za dużo. Za ostro walisz. Oszczędź kilku to fps-y podskoczą. Edytowane 12 Listopada 2017 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 @Kamil1111 Usuń plik user.ltx i wtedy włącz grę, następnie ustaw na DX9, wyjście do pulpitu i ponowne włączenie gry - będzie śmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 13 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 @Stieczkin super, że działa. Jak się gra? @DaarMoo ze spawn'em nie wiem dokładnie jak jest . Aż co CEA nie doszedłem z powodu testów. @czynnywulkan super sprawa z tym balansem, co do ciał to owszem, miałem przyjemność tego doświadczyć w Sarkofagu gdy mnie zabili i po wczytaniu gry ciało weszło w tekstury i trochę cieło. Poza tym to ja nie miałem. @Kamil1111 zrób jak @cichy napisał, powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) @Junx zebrałem osiem dokumentów (podziemia Agro, X18, X16, Radar, Prypeć, Wsch. Prypeć, podziemia Prypeci, bunkier Monolitu), wypowiedziałem życzenie jednak drzwi Warlabu na Generatorach ciągle zamknięte. Co mogłem przeoczyć ? Edytowane 13 Listopada 2017 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Coś mi się zdaję, że nic nie przeoczyłem. Taki jest scenariusz. Aby wejść do Warlabu, w PDA musi być zadanie - Zew Północy. Grając wojskowym tego zadania nie ma. A jak nie ma to nie wejdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 14 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 @DaarMoo Grasz wojskiem? To oczywiście, że nie wejdziesz bo wojak nie ma "dostępnego" trybu fabularnego. A pozatym życzenia nie wypowiadasz aby wejść do Warlab'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Wiem @Junx. Ale wypowiedzenie życzenia jest jednym z elementów umożliwiających wejście. Jeżeli wypowiemy ostatnie życzenie, czyli - nic nie mówimy - głos nadal będzie nas wzywał i do Warlabu nie wejdziemy. Przetestowałem na CoC-u. Czyli w takim razie ukończyłem Hybrida 1.1 jako wojskowy. Wszystkie lokacje zajęte przez wojsko i powinność (jako wspólnicy) Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 @DaarMoo - przy grze fabularnej stalkerem, wypełnieniu zadań Doktora, kiedy jesteśmy w elektrowni, w ogóle nie należy wchodzić do pomieszczenia ze Spełniaczem. Wchodząc tam i wybierając życzenie (ten ostatni niby brak życzenia też jest życzeniem ) decydujemy się na zakończenie moda albo free play. Należy pójść dalej, przez sterownię Monolitu na CEA2 i do bramy na Generatory. Kiedy jesteśmy na nich w wojlabie, w pewnym momencie kiedy próbujemy otworzyć drzwi, mod przenosi nas do pomieszczenia ze Spełniaczem i jest "jebitwa" z Przezroczystymi. Jeśli zniszczymy kolejne nadchodzące fale, możemy ponownie przejść do wojlabu i dokończyć tam działanie. Po nim kolejny wybór co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 @kondotier na bitwę z kolejnymi falami przeźroczystych zostajemy przeniesieni po zabiciu kontrolera w Warlabie. "Zabawa" z przytrzymywanymi drzwiami. Następnie chcemy dojść do ostatniego pomieszczenia i wyłączyć pracujące generatory i wtedy hop do sarkofagu i walka. Po walce powrót do Warlabu, wyłączenie generatorów i freeplay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 @DaarMoo - przecież to napisałem, bez rozmieniania się na drobne. Ale żeby zabić tego kontrolera, najpierw tam się trzeba znaleźć, bez wcześniejszej wizyty przy Spełniaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 (edytowane) Panimaju @kondotier. Edytowane 15 Listopada 2017 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czynnywulkan Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 (edytowane) @Junx 10/10 Modyfikacja jest świetna, niby takie kosmetyczne rzeczy, ale dają klimat, czegoś takiego codziennie się nie widzi... No i te emisje...po prostu wow PS: Zauważyłem, że błąd npc_count występuje tylko, gdy lokacja jest w większości zdobyta/zaludniona przez naszą frakcję, także jak ktoś chce go unikać...polecam często łazić w różne miejsca Edytowane 16 Listopada 2017 przez czynnywulkan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stieczkin Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 @Junx Przepraszam że dopiero teraz odpowiadam, wczoraj wróciłem z poligonu, a tam mój net klęczy. Co do rozgrywki. Puki co wszystko idzie płynnie, lekkie przycinki przy wgrywaniu kolejnej części lokacji, ale nie wpływa to na samą grę. Twoja Paczka fajnie współgra ze sobą. Co dla mnie jest najważniejsze nie znalazłem jeszcze niczego co chciał bym zmienić ewentualnie usunąć. No poza teksturami, ale to takie moje małe skrzywienie w podejściu do Zony. Całość zrobiła na mnie na prawdę bardzo dobre wrażenie. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Jakby ktoś miał chwilę czasu i słuchawki to niech sprawdzi nowe dźwięki chodzenia - stalker_step_eft.7z Dźwięki pochodzą w Escape from Tarkov, ja pograłem i myślę, że każdy dobrze dopasowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 @Kamil1111 zapodaj loga. Jest w folderze z grą i dalej appdata\logs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 @Kamil1111 prześlij mi od FATAL ERROR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 @Kamil1111 ok, trudno się mówi. Ja na razie przerwę robie , ale nie bójcie się w miarę upływu czasu coś tam będę robił w konfigach aby zrobić "pod siebie". Poza tym czekam na finalną wersje pod 1.5, jeśli nie będzie jej do końca roku to będę sklejał pod r6. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbiNeKhorn Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 * MEMORY USAGE: 657498 K * End of synchronization A[1] R[1] intro_delete ::update_game_loaded EOC: stalker / dolg relations changed from -1048 to -1115 EOC: freedom / dolg relations changed from -5000 to -4950 EOC: csky / dolg relations changed from -1112 to -1298 EOC: killer / dolg relations changed from -5000 to -5000 EOC: army / dolg relations changed from 692 to 725 EOC: bandit / dolg relations changed from -3194 to -3148 stack trace: 0023:033AD586 xrParticles.dll, PAPI::ParticleManager() 0023:050CC01C xrRender_R3.dll 0023:050D0177 xrRender_R3.dll 0023:050D0863 xrRender_R3.dll 0023:0E0A9DB9 xrGame.dll, CDialogHolder::IgnorePause() 0023:05143C05 xrRender_R3.dll 0023:05143B6A xrRender_R3.dll 0023:0E05BCF9 xrGame.dll, CDialogHolder::IgnorePause() 0023:0040F7B0 xrEngine.exe, CLoadScreenRenderer::OnRender() [error][ 298] : Wykonano za dużo przesłań do semafora. Co to jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 (edytowane) To jest błąd związany z EOC. Lekarstwo - wczytaj ostatniego sejwa i módl się żeby było ok. Jak nie będzie, postępuj j/w. Edytowane 20 Listopada 2017 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSoldy Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Chyba u mnie jest coś nie tak, bo zauważyłem że w przypadku amunicji 5.35x39mm przy trupach znajduję tylko przeciwpancerną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czynnywulkan Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 @TheSoldyNiestety albo stety, tak już jest, zakładam, że chodzi ci o trupy wojaków, nic na to się nie poradzi, chyba, że komuś by się chciało grzebać w configach żeby zmieniać drop po śmierci, po prostu ją zostaw, albo weź ze sobą i sprzedaj u handlarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abacus20 Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Witam. Na wstępie chciałem powiedzieć, że mod jest wyśmienity (mówiąc obiektywnie, subiektywnie zaś - na moim złomie gram najniższych i czasami render 20m trochę odrzuca) i szanuję czas włożony w niego zrobienie. Teraz główna część wypowiedzi - chciałem ograć sobie Monolitem, poustawiałem, co chciałem i jak trzeba. Mam zadanie "Porozmawiaj z Królikiem", a że zacząłem w Domu Kultury (Prypeć) miałem do niego blisko. Kiedy do niego przybyłem, nie było opcji interakcji z nim, modlił się nieustannie do tej stery śmieci (może musi codziennie klepać zdrowaśki i nikt nie może mu przerwać - nwm). Wkurzony tym faktem rzuciłem granat w tą stertę i zabiłem obu przedstawicieli Monolitu (Królika i Mnicha) oraz nie mogłem nigdzie indziej zacząć zadania. Zadaję pytanie tu, bo może ktoś spotkał się z tym faktem i może pomóc to rozwiązać ten problem z brakiem możliwości rozpoczęcia zadania w kampanii Monolitu. Byłbym bardzo wdzięczny za taką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 @Abacus20 nie grałem frakcją Monolitu, ale zasady są takie same przy wszystkich ugrupowaniach. Myślę więc, że w przypadku braku dialogu powinieneś na chwilę odpuścić i ogólnie rozejrzeć się. Zdobyć trochę terenu dla swoich, przywalić wrogom, a Królik niech się modli. Jak trochę podziałasz, wróć i spróbuj pogadać. Może znajdzie chwilkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi