MOS Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Żadne PW, wklej plik w swoim poście(łatwy dostęp) będzie komuś potrzebne takie rozwiązanie to normalnie pobierze(a nie jakieś udziwnienia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś Puchatek Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 (edytowane) Proszę. Skopiować do \gamedata\scripts\mod_functions.script Nawet nie wiedziałem, że można wrzucać nie-graficzne pliki. mod_functions.script [dodano] Znalazłem monitor, klawiaturę i jedn. centralną, w chatce można złożyć z nich na biurku komputer. Ma on jakieś zastosowanie? Przy okazji, w pliku ui_st_other.xml brak sekcji <string id="lonl_house_komp_tip"> <text>Komputer</text> </string> wskutek czego wyświetlają się "krzaki" po najechaniu celownikiem na wspomniany komp. [dodano] Mod ukończony, wydostałem się z Zony i wpadłem w alkoholizm (zawsze podejrzewałem, że mnie to czeka). Mod oceniam na 5/10 (gdyby nie system zapisów, dałbym 6.5, może 7/10) Na plusy można zaliczyć nowego GG, nową fabułę, nową lokalizację. Z minusów to system zapisów w zasadzie uniemożliwiający kombinowanie kilku misji w jedną. Przykład? Znajdź trupa przy jeziorku na północy — aż chce się jednocześnie odwiedzić stojącą niedaleko ciężarówką, a później Chirona (pochwalę się, zginął od noża). I co? Wziąłem notatkę, ale przy wskakiwaniu na ciężarówkę coś mną mocno "potargało"... i znalazłem się w schronieniu. Podejście nr 2: trup, ciężarówka, pokopały mnie snorki. Próba nr 3, trup i to już wszystko, bo przylazły 2 chimery. Jak już ubiłem Chirona, to postanowiłem odwiedzić pobliski schowek, ale tutaj pomyliła mi się kolejność odwiedzania krzaczków. Koniec końców zdopingowało mnie to do poszukania rozwiązania na zapisy w dowolnym miejscu. Kolejny minus to Nieznajomy. Spoiler Po spotkaniu z kontrolerem przy traktorze sądziłem, że Nieznajomy też jest kontrolerem. Ratuje nas z każdej opresji, chce pomścić brata (kontroler nie może mieć brata? Może, zabili go stalkerzy/szabrownicy i wykorzystuje nas do zemsty), a tu okazuje się, że to zwykły agent SBU 😞 Nie wykorzystano też potencjału Koliana. Siedzi w domku i nic nie robi. A mógł się okazać wtyczką szabrowników — gdy dostajemy informację, że szabrownicy chcą nas okraść, to tylko stoi z podniesionymi rękoma, oni strzelają do nas, a jego ignorują. Podejrzane trochę. Kolejny minus to depresja. Po każdej grupie szabrowników należało się napić (to chyba stąd ten alkoholizm po powrocie na Wielką Ziemię). Limity mogłyby być wyższe (ale tu już w plikach nie chciało mi się grzebać). Nie znalazłem TOZa, TRSa, wintara, nic lepszego od AKSU (pomimo materiałów do upgradu). Pomo tego, że przeciwnicy mieli AK74 z granatnikiem, po śmierci broń znikała. W jednym z domów słuchać płacz dziecka dochodzące z sejfu. Po wejściu do środka zamykają się drzwi i pojawia się ogniowy poltergeist. Drzwi otwierają się po jego zabiciu. Co dalej z tym płaczem? Z technikaliów, krzaki w pliku st_items_equipment.xml, plus w opisie wzmocnionego materiału brakuje informacji, że jest potrzebny do naprawy egzoszkieletu. Ogólnie, mimo wszystko moda polecam, jako przerywnik pomiędzy czymś cięższym. st_items_equipment.xml Edytowane 18 Sierpnia 2023 przez Kubuś Puchatek 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raizo601 Opublikowano 6 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września Witam. Mam problem ze spolszczeniem, zrobiłem wszystko tak jak było w instrukcji, efekt finalny załączam. Zew Prypeci Steam'owy, wersja gry się zgadza. Co jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 7 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września Do katalogu gamedata/configs wypakuj plik z załącznika: localization.zip Pod dodaniu pliku wszystko wygląda ok: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raizo601 Opublikowano 8 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września Wrzuciłem, ale nie ma żadnego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 8 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września Moim zdaniem niewłaściwie przeprowadziłeś spolszczenie. W Twoich katalogach (widząc Twój zrzut ekranu) brakuje katalogu gamedata tylko od razu jest configs Prawidłowa konfiguracja katalogów u Ciebie powinno wyglądać tak: Dane(D): > SteamLibrary > steamapps > common> Stalker Call of Prypiat > teraz powinien być katalog gamedata a go nie ma > configs a w nim plik localization.ltx U mnie wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raizo601 Opublikowano 8 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września Zrobię od nowa wszystko jeszcze raz i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 8 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września Dla pewności tu masz moją kompilację: https://drive.google.com/file/d/1gUegM4l2qccm0BgR5yX9ZLkJdYwPpirA/view?usp=sharing Wystarczy: 01. Pobrać 02. Wypakować 03. Zrobić skrót do pliku launcher.exe na pulpit i można grać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raizo601 Opublikowano 11 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września (edytowane) Zrobiłem wszystko jeszcze raz, od początku i jest teraz ok. Może jakiś plik nie do końca mi się wcześniej ściągnął, albo faktycznie coś namieszałem. Tak czy siak, dzięki za pomoc Edytowane 11 Września przez Raizo601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi