OldMan Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 @kondotier oldman_quicksave.ddsoldman_quicksave.sav Sprawdź sejwa W pliku alife.ltx zmiejszyłęm switch_distance ze 150 na 50 Jesteś na dachu cerkwi nigdzie nie lądujesz halikopterem tylko go strącasz: Zostało Ci 2,5 filmu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zmniejszyłem na oświetlenie statyczne i to co można na minimum. Skutkiem tego było rozwalenie HUDa na wszystkich opcjach. Przywrócenie poprzednich ustawień nic nie dało, HUD dalej rozwalony. Nawet nowa gra nic nie dała. Ale jakoś uruchomiłem grę i wylot w tym samym miejscu. Czyli moda mam z głowy, już dwóch powodów. A szkoda, bo do tej pory byłem zaskoczony stabilnością. @OldMan Muszę powalczyć z tym HUDem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 @kondotier a co z moimi sejwami podanymi powyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 @OldMan Wpis zrobiłeś jak zmieniałem ustawienia. Teraz muszę powalczyć, aby odzyskać HUD. Wtedy go sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Też zmieniłem na minimalne ustawienia, ale nic to nie pomogło. Powrót do max. ustawień nie stanowił problemu. @OldMan, grając na zapisie @kondotiera, ale z Twoją zmianą w switch_distance ze 150 na 50, wylądowałem, zabiłem bandytów, ale po chwili wyleciałem z takim samym errorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Ja tylko zmieniłem switch_distance i na własnym zapisie wykonałem lot bez wylotu, porozmawiałem z Gastello, razem dobiliśmy nowych bandytów i na razie nic się nie dzieje. Teraz idę na środek mapy zabrać schowek Striełoka, a potem do bazy zabić Lebiediewa. Życzcie mi złamania karku. Wracam do gry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Już byłem przy schowku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Wszystko poszło gładko. Żadnego wylotu już nie było. Nie przywracałem tych 150 i grając odczułem większa płynność. Zrobiłem wszystko na Bagnach, przetrwałem dwie godziny grozy i jedną emisję bez wylotu. Sajga znaleziona w schowku Striełoka bardzo się przydała w bazie, na pancerną ochronę Lebiediewa. Wróciłem na Kordon, rozliczyłem się z Sacharowem i Doktorem. Jutro dalej. Zawartość schowka Striełoka. Pancerna ochrona Lebiediewa załatwiona Sajgą Striełoka. Jedna z paskudniejszych anomali. Po ziemi turla się coś zielonego. Przy zetknięciu wyładowanie elektrycze na wiele metrów. To samo przy strzale. Można, ale z daleka. Emisja dopadła mnie w szczerym polu. Ledwie dobiegłem do ukrycia. Są chętni na zagranie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 W modzie jest sporo broni, jednak bez przesady. Jak do tej pory moim nr 1 jest AA-12 «Camo», świetna śrutówka strzelająca seriami. Zaskoczyła mnie też Podlufowa śrutówka mocowana do Steyr AUG Coulter. AA-12 «Camo» Spoiler Steyr AUG Coulter Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Też spodobała mi się ta śrutówka do Steyera. Szkoda tylko, że nie da się jej podczepić do innych broni. Fajny dodatek do broni, gdy się przemieszczamy i na zmianę musimy używać karabinów i strzelby gdy mamy równocześnie zombich i mutanty. Na dodatek jest bardzo skuteczna. Na moich screenach widać różne rodzaje broni. Lubię posprawdzać ich skuteczność. Ale niektóre to można powiedzieć jednorazówki, jak miotacz ognia znaleziony na Agropromie. Po wykorzystaniu mieszanki, nigdzie nie ma nowej. Dopiero otrzymany na Barierze napełnia Wkręt. I taka rada. Jak znajdziemy strzelbę Benelli, AK104, nie pozbywamy się. Inaczej czeka nas na MW ciężka przeprawa z tabunem anomalnych pijawek. Ale to atrakcja w modzie. Rafaelowi warto dać strzelbę zamiast AK, łatwiej sobie z nią poradzi z mutantami. A miotacz za obronę bariery zostawić dla siebie. Dobrą bronią jest też AK-9, tylko do niego nie można podczepić granatnika. A gdyby można było dodać tę podlufową śrutówkę, byłby bronią marzeniem. DODANO: Wycofuję się z tej wypowiedzi o miotaczu ognia z Agropromu ( niebieskie butle ). Będzie do niego mieszanka i to w sporej ilości, ale dopiero we freeplayu. I w nim jest bardzo i to bardzo przydatny. Ja się go pozbyłem i freeplay miałem na ostro. Trochę uratował mnie miotacz otrzymany za obronę Bariery. Znowu był lot śmigłowcem, ale przy pozostawionym na 50 switch_distance , tym razem obyło się bez wylotu i problemów. I jakby ktoś z mojego poprzedniego zapisu chciał wejść do bazy Czystego Nieba, to za wioską rybacką jest taka przejrzysta półczasza. To wcześniej postawiony teleport. Przeniesie na dach bazy. Tam też ostro. Powrót z takiej samej półczaszy na dachu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 To co robić z tym spolszczeniem? Trochę się już pogubiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 @smox A coś się stało? Jeśli nie to po prostu puść je w obieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Pewnie ze tak błędy wylapiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Chodzi o tłumaczenie rozmowy i napisy początkowe. Tłumaczenie jest gotowe, czekam tylko na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Przetłumaczonego Siemieckiego dałem już @OldMan owi. Gorzej z tym drugim hologramem, bo potrafiłem zrobić tylko trzy pierwsze wypowiedzi. Reszta dla moich uszu jest nie odbieralna. Ale patrząc na pytania, odpowiedzi nie mogą zawierać nic istotnego, dla tych co grali w podstawki. Kto zrobił intro do FOTOGRAFa? Może się i na to zdecyduje. Moim zdaniem, nie ma co czekać. Wstawiaj @smox spolszczenie, a gdy się coś urodzi, dodasz do ewentualnego patcha spolszczenia. W czasie gry znalazłem jeden niewłaściwy SMS od Desantowca do Szramy. Tolko nje sliniaj... czyli, Tylko nie zniknij. A powinno być wg, fabuły Przyjdź do mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 No tak, tylko właściwie, to nie ma tematu z tym modem. Jest tylko - Dyskusja ogólna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Panowie @smox @kondotier jest na kilku zapaleńców którzy sprawę pchają do przodu i moim zdaniem nie ma co odkładać premiery spolszczenia + spawner madein @smox. Jak ktoś coś wyłapie da znać i będzie to na bieżąco aktualizowane. @smox moim zdaniem Ty powinieneś założyć wątek bo włożyłeś najwięcej pracy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Powiem szczerze, że dawno tego nie robiłem, a i nie za bardzo mi się chce. Po drugie nie bardzo wiem jaki dać opis instalacji, jakie dodatki, więc raczej niech to zrobi ktoś inny. Brakuje Ą. W pliku jest ok. Być może dodanie czcionek przed rozpoczęciem rozgrywki zlikwiduje ten błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Oj staruszku... jakby coś pomożemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Przed chwilą zobaczyłem napisy końcowe moda. We freeplayu za pomoc w likwidacji Szpona Śmierci, nawet zawsze wrogie Wiedźmy stały się przyjazne. Ale ich przyjaciółki które przybiegły na pomoc, już przyjaznymi nie były. Tyle widział biedny Szrama, jak go znowu kontroler zombifikował, a musiał rozwalić kupę cywilnych, na dodatek wybuchających zombi aby dotrzeć do "odtrutki". I ostatnia rozmowa z Woroninem .... .... w której mówione jest co ma być w cz.2 Powrotu Szramy. Na napisie końcowym, też jest informacja że prace są kontynuowane. Ale nic z tego. A dlatego, że to co miało się dziać w cz.2, znalazło się w innych modach. W NS2016 na Zatonie działa żona Sacharowa, jako szef jakiejś bandy. A to miało być w 2 cz. Czyli że pomysły na cz.2 zostały "sprzedane" i o niej należy zapomnieć. Zresztą, od szumnej zapowiedzi minęły lata i nawet mysz pod miotłą o niej nie pisnęła. Wielka szkoda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Ponieważ na mnie przypadł zaszczyt założenia wątku co do moda j/w i mam to robić pierwszy raz czy jest na forum jakiś schemat co i jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 @OldMan - Owszem, jest szablon: Ale nie wszystko trzeba ukrywać w spoilerach. Do nich wstawiaj tylko jak czegoś jest sporo, np. ileś tam linków do pobrania, opisy moda na 2 strony tekstu itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Proszę zgłaszać problemy z funkcjonowaniem strony w odpowiednim dziale. 6 minut temu, OldMan napisał: Ponieważ na mnie przypadł zaszczyt założenia wątku co do moda j/w i mam to robić pierwszy raz czy jest na forum jakiś schemat co i jak ? Ogólny szablon jest tutaj: Oczywiście można pominąć niektóre sekcje, głównie chodzi o sposób instalacji, linki, dodatki. Ma być czytelnie i jak najbardziej zrozumiale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Spolszczenie jest gotowe Co mi wpadło w oko, to poprawiłem. Gdyby ktoś, kiedyś zagrał i znalazł coś do poprawienia, to proszę wstawić screena - poprawię. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 @smox - Nie sądzę, aby mod nie miał chętnych do zagrania. Tym bardziej, że jest o niebo lepiej zoptymalizowany w stosunku do oryginału i już nikt nie będzie grając na Bagnach czy Wilczym legowisku walczył z wylotami, zamiast z mutantami . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi