Anatolij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 To jest końcowe zadanie na Bagnach powinny mi się zrespić Wiedżmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 To ta część gdy Lebiediew popełnia samobójstwo? Mnie się pojawiały różne zombiaki i ochroniarze Lebiediewa. Wyżej dałem screeny ile tego było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Według filmiku robię dobrze.Ale nie ma teleportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Brak tego powrotnego co sobie zrobiłeś przy pierwszym pobycie w bazie, Czarną Dziurą od Kostii? Pamiętasz gdzie go postawiłeś? Jak wtedy wyszedłeś z bazy? Możesz wrzucić mi sava, bo moda jeszcze mam, to zobaczę. Tylko sprecyzuj gdzie ten teleport postawiłeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Proszę. piotr_quicksave.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 @anatol - Powiedz gdzie ten teleport ma być, abym wiedział gdzie go szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Powinien być tu gdzie stoję.Powinien mi się najpierw zrespić oddział ale go nie ma.Na to wychodzi że popełniłem błąd na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 @anatol W tym miejscu postawił teleport Kostia, a ty miałeś kawałek dalej postawić drugi, Czarną dziurą jaką Ci dał. Ale wchodziłeś przez teleport Kosti i po wyczyszczeniu bazy stawiałeś następny, aby wyjść. Jeśli nie postawiłeś przy Rybackiej wtedy, to gdzie masz Czarną dziurę? Daję Ci mojego sava, ale on był z gry po rus i zadania w PDA oraz SMSy przychodzą w robalach ( sprawdzone na modzie dla spolszczenia ). trudno będzie z tym grać. Stoisz przed bąblem teleportu do bazy, wylądujesz na dachu, bo stamtąd najłatwiej rozwalić ochronę i dotrzeć do Lebiediewa w sali z kominkiem. Powrót tą samą drogą, ale znów się pojawią ochroniarze. W plecaku mam sprzętu na 500 kg, to sobie przed wejściem do bąbla wybierz to co Ci będzie odpowiadać, albo zwiększ udźwig. zapis.7z Chyba że już ktoś grający po polsku, dotarł do tego momentu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 39 minut temu, kondotier napisał: W tym miejscu postawił teleport Kostia, a ty miałeś kawałek dalej postawić drugi, Czarną dziurą jaką Ci dał. Tu jak na dłoni kłania się czytanie dialogów ze zrozumieniem. W taki właśnie sposób powstaje znaczna część problemów z modami. Oczywiście później winny jest mod, bo nikt się nie przyzna, że nie chciało mu się czytać. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 A w tym modzie szczególnie, bo ma więcej takich sytuacji, że "niedoczytanie" może zablokować dalszą grę. A jeśli to nie dotyczy braku itemów które można zespawnować, a dialogów, to zostanie tylko powtórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 W sumie to trochę dziwne, jeżeli @anatol nie postawił tego teleportu na początku gry to raczej nie powinien się wydostać z bazy czystego nieba po zabraniu absolutów Liebiediewa i dalsza gra nie była by możliwa. Też to przegapiłem i musiałem się cofnąć do zapisu z przed bazy, więc akurat w tym momencie gra nie pozwala na kontynuację rozgrywki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 @mkk7 - W bazie stawiasz drugi teleport i przez niego wychodzisz, tak że mógł. Czarna Dziura do jego postawienia jest chyba przy Lebiediewie. Nie pamiętam szczegółowo, a nie chce mi się w gameplaye patrzeć. @anatol mógł skorzystać z tej od Kostii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Dziękuję za pomoc @kondotier właśnie skończyłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 @anatol - W związku z wątpliwościami @mkk7 , jeśli pamiętasz, to odpowiedz jak wyszedłeś z bazy? Freeplaya też zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Nie już nie robiłem.Po twoim zapisie pojawiłem się na dachu i tak wróciłem. A na początku przez teleport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Obejrzałem gameplaya. Czarna Dziura w bazie jest w plecaku na drzewie. Tak że jest możliwość powrotu. @anatol Ale ja pytałem nie o problemową scenę, ale tą wcześniejsza, kiedy przyszedłeś do Rybackiej z Kostią i wszedłeś przez jego teleport. Jak wtedy się wydostałeś. Artem od Kostii, czy tym z plecaka na drzewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Z plecaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Panowie, Kostia robi teleport, przez który dostajemy się do bazy. My musimy zrobić DRUGI teleport w pobliżu teleportu Kostii, byśmy mieli jak wrócić. Na drzewie znajdujemy Czarną dziurę, robimy teleport i wracamy. Ot i wszystko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 @kondotier przez teleport Kosti dostaniesz się tylko do bazy, ale nim nie wrócisz. Dostajemy od Kosti jedną czarną dziurę i stawiamy obok jego teleportu, drugą czarną dziurę znajdujemy w jego schowku na bazie i tam stawiamy drugi teleport. Inaczej się nie da wyjść z bazy, próbowałem na wiele sposobów i nie ma takiej opcji, tylko wczytanie wcześniejszego zapisu. @smox wcześniej to też opisał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 @smox @mkk7 Jak postępować to wiem i tak robiłem. Ale ciekawiło mnie, jak @anatol wydostał się z bazy, skoro te teleporty muszą być stawiane parami. I jest ciekawe, że ten teleport który postawił w bazie z Czarnej dziury z plecaka ( ale ze swojego czy z drzewa nie napisał ) zadziałał, mimo że nie miał swojej pary koło Rybackiej. I to trzeba uznać za buga, bo mod na takie coś nie powinien pozwolić, skoro teleporty mają być wykorzystane powtórnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 (edytowane) Drogi @kondotier - jak pisałem w poście z tematu Wiatr- zacząłem Szramę. Na temat scenariusza nic nie powiem - jestem na poczatku czyli Kordon , Wysypisko i Bagna. W kwestii mechaniki - widac fasynacje OP-kiem. Mam raczej mieszane uczucia - ale zobaczymy jak się będzie opowieść rozwijać. Edytowane 27 Czerwca 2018 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 12 minut temu, boberm napisał: widac fasynacje OP-kiem Przypominam, że Powrót Szramy cz.1, to mod z 2012 roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 (edytowane) 2 minuty temu, smox napisał: Przypominam, że Powrót Szramy cz.1, to mod z 2012 roku. Drogi @smox Ale repack to chyba juz nie 2012 ? Edytowane 27 Czerwca 2018 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Tak, ale Repack drastycznych zmian w fabule nie wprowadza. Nastawiony jest raczej na optymalizację, poprawę błędów i wygląd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 (edytowane) No to nie wiedziałem że "kolorowe" pijawy atakujace z sekwencjami ognia i promieni , otoczone pyłem oraz "anomalne" granaty to nie wymysł Op-ka , lecz zrzynka ze Szramy. Tym bardziej będę zwiedzał te lokacje - bo zaczyna się robić ciekawie. Edit: niestety nie będę zwiedzał - na Agro mod pokazał mi język: FATAL ERROR [error]Expression : !lst.empty() [error]Function : CHudItem::animGet [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\HudItem.cpp [error]Line : 295 [error]Description : draw_wo_gl Edytowane 27 Czerwca 2018 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi